• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Gazimağusa’ya 20 bin adet Lale

Kentte halkın kullanabileceği yeşil alanlar yaratma ve yeşil dokuyu artırma temel hedefiyle yeşillendirme çalışmaları yapan Gazimağusa Belediyesi, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın süs bitkisi ekimi projesi kapsamında bu sabah 08:30’da Hurmalı Çembe
Gazimağusa’ya 20 bin adet Lale

Kentte halkın kullanabileceği yeşil alanlar yaratma ve yeşil dokuyu artırma temel hedefiyle yeşillendirme çalışmaları yapan Gazimağusa Belediyesi, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın süs bitkisi ekimi projesi kapsamında bu sabah 08:30’da Hurmalı Çember’de lale soğanı ekimi yaptı. Gazimağusa’nın Hurmalı Çemberi’nden başlanan ekim işlemi kentin diğer noktalarında da devam ederek 20 bin adet lale ekimi yapılacak.

Etkinlikte konuşan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la yaptıkları görüşmede KKTC’deki belediyelerle işbirliğinde yeşil alanlara süs bitkileri ekimi taleplerini ilettiğini ve olumlu karşılandığını söyledi.

50 bin lalenin Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Tatlısu, İskele ve Yeniboğaziçi belediyelerine pilot uygulama için dağıtıldığını kaydederek, lale soğanlarının getirilmesinden sonra 2 teknik uzmanın belediyelere uygulamalı brifing verdiğini söyledi.

Amaçlarının KKTC’de daha yaşanabilir ve yeşil bir çevre oluşturmak olduğunu söyleyen Dinçyürek, yeşil bir çevreye Bakanlık olarak öncülük etmek istediklerini belirtti.

Her yıl 1 milyon fidan dikme hedeflerine dikkat çeken Bakan Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Belediyesi ile yaptıkları çalışmada Gazimağusa Belediyesi sınırları içinde 10 binlerce yeni fidan dikileceğini, Ocak ayı içinde dikimlere başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında, şehirlerin daha yaşanabilir olması için peyzaj çalışmalarının önemli olduğunu, özellikle çemberler, refüjler ve yeşil alanların yeşillendirme çalışmalarına devam ettiklerini, Gazimağusa’da Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile istişare içinde projeler yaptıklarını söyledi.

Arter, Gazimağusa’da lale ekiminin bir ilk olacağını, bunun bir deneme olduğunu ancak Park Bahçe Birimi’nden ekiplerin titizlikle çalışma yaptığını, projenin başarılı olacağına inandığını ve diğer bölgelere örnek olacağını belirtti.

Arter, fidan dikme mevsiminde olduklarını ifade ederek, fidan dikilmesi kadar bakımının ve yangından korumanın da önemli olduğunu söyledi. Bakanlık ile işbirliğinde Gazimağusa’da ağaç dikimiyle ilgili çalışma yürüttüklerini söyleyen Arter, harita üzerinde belirleme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Arter, özel çevre koruma bölgesi içinde yer alan Ayluga ve Gülseren göletlerinde kapsamlı düzenleme projesi sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı İsmal Arter, Hem Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler