• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Girne Üniversitesi: 67- Beşiktaş: 65

Erciyesi’in zirvesinde Girne Üniversitesi çıktı...
Girne Üniversitesi: 67- Beşiktaş: 65

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Abdullah Gül Üniversitesi tarafından düzenlenen 10. Erciyes Cup kupasında final maçında karşılaştığı Beşiktaş’ı 67-65 mağlup ederek tunuvada şampiyon oldu.

 

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan kupanın şampiyonun belirlendiği maçta baştan sona çekişme yaşandı. Maçın ilk periyodunu Beşiktaş bir sayı farkla 21-20 önde bitirdi.  Başabaş giden ikinci periyotta Beşiktaş üstünlüğünü koruyarak 37-32’lik skorla ilk devreyi önde kapattı. Çekişmenin yaşandığı üçüncü periyotta rakibine karşı güçlü savunma yapan Girne Üniversitesi periyodun 47-47 eşitlikle bitmesini sağladı. Başabaş giden son periyotta üstünlüğü elde eden Girne Üniversitesi maçtan 67- 65’lik skorla galip ayrılarak, Erciyes Cup Kupasının sahibi oldu.

 

Maçta, sadece iki serbest atış kullanan Girne Üniversitesi rakibini 17 top kaybına zorladı.

Girne Üniversitesi’nde Courtney Williams 19 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, Özge Yavaş 16 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, Simay Karaman 15 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, Adrijana Knezeviç 7 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Marica Gajiç 4 sayı, 9 ribaunt, 1 asist, Rachel Hollivay, 6 sayı, 6 ribaunt ve iki blokla takımın öne çıkan isimleri oldular.

Beşiktaş’ta, Markeisha Gatling 19 sayı, 11 ribaunt, 2 asist, Iva Perovanoniç 16 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, Esra Erden Atacan 8 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, Sera Özelçi 9 sayı, 1 ribaunt, 1 asist, Burcu Çiğil 7 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ile oynadı.

 

İlker Gözeneli: “ Güçlü Bir Rakibe Karşı Kupayı Kaldırmak Mutluluk Verici”

Turnuvada kupa almanın sevincini yaşayan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker Gözeneli yaptığı değerlendirmede, sezon öncesi ligin önemli takımlarından  Beşiktaş ile oynanan final maçında hem galibiyet elde etmek hem de turnuvanın şampiyonu olmanın büyük bir mutluluk ve motivasyon olduğunu söyledi. Antrenör İlker Gözeneli, “ Çekişmeli bir maç oldu. Böyle güçlü bir rakibe karşı mücadele vermek gerçekten çok zor. Kazanma adına elimize geçen şansı iyi değerlendirdik. İyi bir oyun oynadık. Oyuncularımızın  mücadele kısmında geri adım atmamaları ve skor bulma konusunda verdikleri efor sayesinde gülen taraf olduk. Lig öncesi katıldığımız son turnuvada kupa sahibi olarak ayrılmakta ayrı bir mutluluk. Oyuncularımız için iyi bir motivasyon ve güç oldu. Hazırlık döneminde keyif veren bir basketbol sergilediler. Lige başlıyoruz. Önümüzde uzun bir maraton var ve daha yolun başındayız. Katıldığımız tunuvalarda hatalarımızdan dersler çıkarıp yolumuza devam edeceğiz. Kaybettiğimiz maçları neden kaybettiğimizi anlamak en önemli nokta. Bu turnuvalar yabancı oyuncularımızın takıma adaptasyonu içinde güzel bir süreç oldu. İnşallah sezon sonu kendimize belirlediğimiz hedeflerimize ulaşırız. Oyuncularımı  mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum’ dedi.

 

İlk Lig Maçı Ankara’da…

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ligin ilk maçında Osmaniye Tosyalı Toyo Spor ile  22 Ekim 2016 Cumartesi saat 14 :00’de Ankara Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler