• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında eğitim alanlara uzmanlık sertifikaları verildi

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında eğitim alanlara uzmanlık sertifikaları verildi

“İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası” altında çıkarılan ‘‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti Veren Kişilerin Sertifikalandırılması ve Kuruluşların Yetkilendirilmesi Tüzüğü’’ kapsamında;  İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından, 27 Nisan ile 26 Haziran tarihleri arasında  düzenenlen ‘‘ İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Eğitimi’’ Sertifika Töreni, dün akşam Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonu’nda  gerçekleşti.

“İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Eğitimi Sertifika Töreni’ne  Başbakan Ömer Kalyoncu , İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar,  Sağlık Bakanı Salih İzbul akademisyenler, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar  katıldı.

Eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan 75 kişi törenle sertifikalarını aldı.

DSC_0048

İZBUL: "İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANLARI KORUYUCU BİR HEKİM GİBİ"

Sağlık Bakanı Salih İzbul, sertifika töreninde yaptığı konuşmada,  yapılan çalışmaların sağlıkla ilişkilendirildiğinde çok önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda uzmanlık sertifikası alanların bir hekim gibi görev yapacağına inandığını kaydeden İzbul, alınacak tedbirlerle iş kazalarının  önlenebileceğini belirtti. İzbul, bu konuda İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile  koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

GÜRPINAR: "DAHA FAZLA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANINA İHTİYAÇ VAR"

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar konuşmasında, Bakanlığının  iş sağlığı ve güvenliği alanında attığı adımları ve   uzmanlık eğitim programını anlattı.

Gürpınar:  ‘‘ Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet veren 30-35 civarında kişi vardır. Bu son derece yetersizdir. Bizim yasalarımız ve mevzuatımız, bütün işletmelerde bu hizmetin verilmesini öngörmektedir. Dolayısıyla bunu yaygınlaştırmak için çok daha fazla iş sağlığı  ve güvenliği uzmanına ihtiyaç duyulmaktadır.Bu açığı kapatabilmek için bu kursu düzenledik.’’ dedi.

Gürpınar, ayrıca  farkındalık kampanyaları, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, sosyal sigorta sistemine  ve  ihale tüzüğüne iş sağlığı güvenliği sicilinin eklenmesi  ile caydırıcı ceza ve yaptırımların arttırılması  gibi konuların , Bakanlığın hazırladığı önlemler paketi içinde yer aldığını  ve  Bakanlığın bu önlemleri adım adım uygulamaya koyduğunu  belirtti.

KALYONCU: “YAPILAN İŞ ÖNEMLİ”

Başbakan Ömer Kalyoncu da  konuşmasında, yapılan işin vücut bütünlüğü ve servetin korunması adına önemli olduğunu kaydetti.

İş  sağlığı ve  güvenliğinin önemine değinen Başbakan Kalyoncu, iş kazalarının önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizerek, zararların önceden önlenmesinin de çalışmanın içinde olduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler