• BIST 10153.25
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Kanser En Büyük Sağlık Sorunu Olacak

Kanser En Büyük Sağlık Sorunu Olacak

Kanser, dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı sorunudur. İleri yıllarda kanserden ölümlerin, tüm ölümler içerisinde ilk sıraya çıkacağı öngörülmektedir. 

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, tüm dünyada 4 Şubat, dünya insanlarını kansere karşı bilinçlendirme adına Dünya Kanser Günü ilan edilmiştir. Kanser hakkındaki bilgi ve farkındalığı arttırarak, insanların ve hükümetlerin harekete geçmeleri için teşvik etme, önlenebilir milyonlarca ölümden korunma hedeflenmektedir. Dünyada her yıl 14.1 milyon yeni kanser vakasına rastlanmakta ve 8.2 milyon insan kanserden ölmektedir dedi.

 

Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır

 

Kansere karşı bilinçlenmenin ve erken tanının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu; kansere karşı verdikleri mücadeleyi “Tıp fakültemizde ve hastanemizde rutin olarak düzenlenen eğitim toplantıları ve seminerler, konusunda uzman kadrolarca yapılan ilgili yayınlar, medya haberleri ve hastalarımızla birebir iletişim sonucunda sağlıklı yaşam seçenekleri ortaya koyuyor ve duyuruyoruz. Genetik ve Kanser Tanı Merkezi ile Meme Sağlığı Merkezleri’miz de erken tanıya yönelik çalışmalara devam edilmekte. Konusunda yetkin, bilgili ve deneyimli akademik kadromuz, dünyadaki teknolojik yeniliklere sahip cihazlarla, kanser tanı ve tedavisinde çok önemli olan multidisipliner kanser konseylerinde tartışarak, her hasta için en uygun seçenekleri sunmakta, kaliteli tedaviye erişimde eşitlik sağlamaktadır. Yine aynı çatı altında dahiliye, anestezi, ağrı merkezi, diyet bölümü ve psikiyatri gibi farklı branşlardan uzmanlarımızın iş birliği ile kansere ve tedavilere bağlı belirtilerle mücadele edilerek hastaların yaşam kalitesinin arttırılması sağlanmaktadır.” şeklinde açıklarken, hastane bünyesinde bulunan bölüm ve merkezlerle Dünya Kanser Günü 2015 Kampanyası’nın hedeflerine uygun olarak kanserli hastalara en yüksek kalitede hizmet verdiklerini, bu çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

 

Kansere Karşı Mücadele Dünyada da Devam Ediyor

Küresel olarak kansere karşı mücadeleyi hızlandırmak amacı ile kurulan Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC), 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde birçok ortak kuruluş ile birlikte, kansere karşı toplumsal bilinci arttırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlemekte. Bu yıl da Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü, internet üzerinden yönetilen bir kampanya ve “Uzağımızda Değil” (Not Beyond Us) sloganı ile yola çıkarak kanser süreci boyunca çözümlerin ulaşılabilecek yakınlıkta olduğunu vurgulamaktadır.

 

Dünya Kanser Günü İle Koşullarda İyileştirme Hedefleniyor

Dünya Kanser Günü, kişisel, toplu veya hükümet düzeyinde yapılabilecek çok şey olduğu konusunda farkındalık yaratma, bu çözümleri kullanıma sokarak seferber etme ve olumlu değişiklikleri başlatma için benzersiz bir fırsat olarak görülmektedir. 4 Şubat Dünya Kanser Günü ile sosyal ve çevresel risk faktörlerinin azaltılması, insanların sağlıklı seçimler yapmaya yönlendirilmesi, kanser için uygulanan erken tanı programlarına erişimin ve kullanılabilirliğin sağlanması, coğrafi konumu ne olursa olsun tüm insanların, sonunda ekonomik sıkıntı çekmeksizin, kaliteli ve etkili kanser tedavisine eşit şartlarda ulaşabilmesi, kanserin duygusal, zihinsel ve fiziksel sağlık üzerindeki tüm etkisinin anlaşılması ve hastaların, ailelerinin, bakıcılarının yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler