• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kıbrıs 2015'te yeni bir sayfa açacak 

Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, 2015'in Kıbrıs için yeni bir sayfanın açılacağı bir yıl olacağını belirterek birlik çağrısında bulundu ve “Birlikte hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.
Kıbrıs 2015'te yeni bir sayfa açacak 

Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, 2015'in Kıbrıs için yeni bir sayfanın açılacağı bir yıl olacağını belirterek birlik çağrısında bulundu ve “Birlikte hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.

Çarşamba akşamı yeni yıl dolayısıyla televizyonda konuşan Cumhurbakanı Anastasiades, halkın fedakarlıklarıyla 2014'ün bir istikrar yılı, devletin mali güvenilirliğinin sağlandığı, bankacılık sektörünün başarıyla stres testini geçmesiyle sonuçlanan bankacılık sisteminin canlandırıldığı ve güçlendirildiği bir yıl olduğunu ifade etti.

2014'ün 2013 gibi zor bir yıl olduğunu kabul ettiğini, 2015'in de kolay bir yıl olmayacağını kaydeden Nicos Anastasiades, bununla birlikte yeni yılın daha iyi yarınların koşullarını yaratacağını söyledi.

Hiç kimsenin ulusal sorunlarla ve zorluklarla mücadelenin yüküne tek başına katlanamayacağını, siyasi partilerin kendisine neler söyleyeceğini duymaya hazır olduğunu belirten Cumhurbakanı, “Ben geniş tabanlı bir hükümetle yola devam etmeyi arzuluyorum. Herkesin işbirliği gerekmektedir. Ben birlikte hedeflerimizi ve vizyonumuzu gerçekleştirmeyi başarabileceğimize tamamen inanmaktayım” şeklinde konuştu.

Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak da Nicos Anastasiades, hükümetin statükoya ve durgunluğa karşı olduğunu, tehditler olmadan bir diyalog içinde olmaya kararlı olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Anastasiades, “Avrupa ilke ve değerlerine, insan haklarına saygılı, üzerinde anlaşılan parametreler yoluyla korunacak onurlu bir barışa, herkesin barış ve refah içerisinde var olacağı bir Avrupa devletine ulaşmaya kararlıyız” dedi.

Ülkenin doğal kaynaklarından da söz eden Nicos Anastasiades, ülkenin doğal kaynaklarının devlete, doğal kaynaklardan faydalanmak için tek ve en fazla imtiyaza sahip, ülkenin yasal vatandaşlarına ait olduğunu belirtti.

Anastasiades, “Söz konusu doğal gazın yönetiminin ve kullanılmasının, çeşitli zamanlarda her şeyin kabul edildiği esasta Kıbrıs Cumhuriyeti'nin gelişimiyle sonuçlanacak anayasa veya şimdiki anayasada sağlanan nitelikte, dönemin yasal hükümetine ait olduğu aşikardır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, doğal zenginliğin Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik hakları pahasına yeni oludu bittiler yaratılması için bir bahane değil, en kısa zamanda, devletin, halkın ve ekonominin birliğini koruyacak barışçı bir çözümün elde edilmesi için bir teşvik olması gerektiğine dikkati çekti.

Nicos Anastasiades konuşmasında Kıbrıslı Türk vatandaşlara, Türkiye'ye ve ayrıca uluslararası topluma da mesajlar gönderdi ve 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını sorgulayan herhangi bir hareketin, doğrudan ya da dolaylı olarak güç kullanılması tehdidinin ortadan kalkması durumunda Kıbrıslı Rumların diyalogun başlamasına hazır olduğunu' duyurdu.

Yolsuzluklara müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Anastasiades, “Şimdi sıfır müsamaha zamanıdır. Bu hükümet hiç kimse için müdahale etmeyecek, hiçbir şeyi örtbas etmeyecektir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler