• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Ligler erteleniyor mu?

Ligler erteleniyor mu?

Fenerbahçe otobüsüne düzenlenen saldırıdan sonra liglerin ertelenip, ertelenmemesi konusunda görüşler gündeme gelmişti. Olayın ardından TFF ve klub yönetimi açıklamalarda bulundu...

Yapılan basın açıklamasında liglerin 1 hafta süreyle ertelenmesi kararı alındı...

Neler yaşanmıştı?

"Liglerle ilgili erteleme talebi, yalnızca bir düşünceydi"

Beyazlı, Federasyon olarak Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası maçını  ertelediklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Liglerle ilgili erteleme talebi, yalnızca bir düşünceydi. Bu konuyla  ilgili bir gelişme olmadı. Neticede bugün ligler oynanıyor. Liglerin selameti  açısından herhangi bir sorun yok ama kupayla ilgili taleplerini değerlendirdik ve  ileri bir tarihe erteledik. Ayrıca pazartesi ve salı günü konuyla alakalı gerek  Gençlik ve Spor Bakanlığı, gerek kulüpler birliği gerekse federasyonumuz nezdinde  çok acil toplantılar gerçekleştirilecek. Bu da en kısa zamanda kamuoyuyla  paylaşılacak."

Beyazlı, "Toplantıda radikal kararlar alınacak mı?" şeklindeki soruya,  "Mutlaka konuyla alakalı kimsenin tasvip etmediği bugüne kadar gelinen noktada  artık aşikar. Bundan sonra iyi tedbirler alıp bunların tekrarlanmaması yönünde  elden gelen gayretin gösterilmesi lazım" yanıtını verdi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile olayın ardından görüşmeler  yaptığını belirten Beyazlı, "Kendisiyle defalarca görüştük. Bugün hasta  ziyaretine de onun selamlarını iletmek için geldik. Yarın ben de İstanbul'daki  toplantıya katılacağım. İnşallah, futbolda bu tür olaylarla bir daha  karşılaşmayız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Spor üzerinde  oynanan bazı oyunlar var, bu son olay, yani akıl alacak bir olay değil" "Şanlıurfaspor ile Samsunspor kulüplerinin taraftarı aynı tribünde kritik maçı izleyecek. Örnek oluyor ve bunu diğer kulüplere de yaymamız gerekiyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Spor  üzerinde oynanan bazı oyunlar var, bu son olay, yani akıl alacak bir olay değil"  dedi. Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Şanlıurfaspor'un GAP  Vadisi Tesisleri'ni ziyaret ederek, futbolcularla görüştü.

Sporcularla tek tek tokalaşan Çelik, teknik direktör Osman Özköylü ile  kulüp yöneticilerinden takımın durumuna ilişkin bilgi aldı. Çelik, tesis çıkışında, yarın Şanlıurfaspor'un sahasında Samsunspor  ile oynayacağı maçta takımlarını desteklemek için kente gelen bir grup  Samsunsporlu taraftarla da görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Çelik, Fenerbahçe  kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile  getirdi.  Çelik, futbola yakışmayan görüntülere karşı olduklarını vurgulayarak,  "Spor üzerinde oynanan bazı oyunlar var. Şu son olay, yani akıl alacak bir olay  değil" değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig hedefi bulunan iki takımın Şanlıurfa'da kritik maçta  karşılaşacak olmasına rağmen taraftarların aynı tribünde birlik ve beraberlik  mesajı vereceğine dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"PTT 1. Lig açısından yarın önemli bir maç var. Şanlıurfaspor ile  Samsunspor karşılaşacak ve ikisi de iddialı. Taraftarların bu yaşanan olaylara  karşı iki takımın da iddialı olmasına rağmen centilmenlik ve kardeşlik içerisinde  tribünde birlikte oturacak olmaları çok anlamlıdır. Her iki kulübün  taraftarlarını kutluyorum, tebrik ediyorum, olması gerekeni yapacaklar.  Şanlıurfaspor ile Samsunspor kulüplerinin taraftarı aynı tribünde kritik maçı  izleyecek. Örnek oluyor ve bunu diğer kulüplere de yaymamız gerekiyor. Spor,  küfür değil, ahlaklı olmak demektir. Ahlaklı olacaksınız. Taraftar da buna  öncülük ederse bu ortadan kalkar. Hem gelenler hem oynayanlar zevk alacaktır."

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Yasaman: "Otobüs  şarampole gitseydi, Türkiye olarak işin içinden çıkamazdık. Allah yalnız  Fenerbahçe'yi değil, hepimizi korudu" - Başkan Yardımcısı  Albayrak:"Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı, Türk futboluna  sürülmüş en büyük kara lekedir"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman,  Fenerbahçe Futbol Takımı'nın otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı şiddetle  kınadıklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'da Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendikleri maçın  ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yasaman, Fenerbahçe'nin büyük  tehlike atlattığını belirterek, "Kaza olsa Türkiye karışırdı. Yapılan iş çok  kötü, geçmiş olsun, kınıyoruz, lanetliyoruz. Türk sporunda bu şiddettin olmaması  lazım. Genel atmosfer gergin. Ucuz atlatıldı. Otobüs şarampole gitseydi Türkiye  olarak işin içinden çıkamazdık. Allah yalnız Fenerbahçe'yi değil hepimizi korudu"  diye konuştu.

Olay nedeniyle ligin ertelenmemesi gerektiğini kaydeden Yasaman,  "Bence ligin ertelenmesi doğru değil. Bu terörse eğer ona prim vermek olur.  Devletin gücü buna yetiyor. Bu olayın münferit olduğunu zannediyorum. Hakikaten  geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Hamdi Yasaman, Kardemir Karabükspor maçının son bölümünde  zorlanmalarına rağmen galip geldiklerini vurgulayarak, ""Her maç zor geçiyor.  Sonuna kadar mücadele ediyorlar. Artık 8 maçımız kaldı. Onları da kazanıp  şampiyon olacağız" dedi.

Teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu ile ilgili eleştirilere de değinen  Yasaman, "Hamza hocanın istifası söz konusu değil. Bütün taraftarın Hamza hocaya  güveni var. Hepimiz Hamza hocaya destek veriyoruz. Kendisine güvenimiz tam"  değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak: "Saldırı, Türk futboluna sürülmüş kara lekedir"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise  Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı Türk  futboluna sürülmüş kara leke olarak değerlendirdi.

Abdurrahim Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 4-2  yendikleri maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe otobüsüne  yapılan silahlı saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

"Milli formayı giyen futbolcuların bir zırhlı araçla havalimanına  gitmeleri yolun ve her şeyin bittiği andır. Çok üzüldüm. Asla hafife alınabilecek  bir olay değil. Bu bizim veya Beşiktaş'ın da başına gelebilirdi. Bu olayı  Trabzonspor'a mal etmek de mümkün değil. Çok yönlü araştırmalar yapılıyor ve  failleri yakalanarak adalete teslim edilecek. Fenerbahçe otobüsüne yapılan  saldırı, Türk futboluna sürülmüş en büyük kara lekedir. Trabzonspor camiası da  bununla ilgili bir kınama yaptı."

Kulüpler Birliği toplantısında yarın her şeyin konuşulacağını aktaran  Albayrak, "İnşallah herkes bu olaydan ders çıkartır. Ders çıkartmalı da.  Özellikle yöneticiler konuşurken dikkat etmesi lazım. İleride bunların nerelere  gideceğini bilmeden konuşmamak gerekiyor. Milyonlarca insan bizim ağzımızdan  çıkan lafla kendilerine yöne veriyor" ifadelerini kullandı.

Abdurrahim Albayrak, Trabzonspor Kulübü'ne bu olayları mal etmenin  yanlış olacağını belirterek, "Kulüp yöneticileri el ele verip bunların çaresini  bulmamız lazım. Maçtan çıktıktan sonra başımıza ne geleceğini bilemiyoruz.  Eskiden İnönü Stadı'na gidip karşılıklı şarkılar söylerdik. O günlere dönemezsek  bu işleri düzeltemeyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Liglerin 1 hafta ertelenmesini isteyeceğiz

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Dürüst:"Kulüpler Birliği toplantısında liglerin 1 hafta ertelenmesini isteyeceğiz " Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali  Dürüst, yarın yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında liglerin  ertelenmesini isteyeceklerini belirterek, "Kulüpler Birliği toplantısında  liglerin 1 hafta ertelenmesini isteyeceğiz" dedi.

Ali Dürüst, sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'de Kardemir  Karabükspor'u 4-2 yendiği maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada,  Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili  şunları kaydetti:

"Maç oynadık kazandık ama dünkü olaylar maçın önüne geçti. Fenerbahçe  camiasına 'geçmiş olsun' diyorum. Bu, Fenerbahçe'den öte Türk futbolunun  meselesi. İnşallah hep beraber bunu çözüp futbola döneceğiz. Bu olay bütün Türk  futbolunu ilgilendiriyor. Kulüpler Birliği toplantısında liglerin 1 hafta  ertelenmesini isteyeceğiz. Bu mesajı kamuoyuna vermemiz lazım. Bu sıkıntıyı hep  beraber yaşamamız lazım. Bütün liglerin ertelenmesine daha sıcak bakıyoruz."

Bu olaydan sonra herkesin mesuliyet alması gerektiğini aktaran Dürüst,  "Olayların bu seviyeye gelmesi bugünün işi değil. Can kaybı olabilirdi.  Tesellimiz bu. Bundan bir nasihat çıkarmamız lazım. El birliğiyle bunu önleyip  yeniden futbola döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Dürüst, Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili ise son dakikaların  heyecanlı olduğunu ancak 3 puanı aldıklarını kaydetti.

Futbolcuların görüşleri

Sarı-kırmızılı futbolcular Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Hamit Altıntop,  Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıdan dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

Umut, olaydan son derece üzgün olduğunu aktararak, liglerin 1 hafta  ertelenmesinin hem kendileri için hem de Türk futbolu için iyi olacağını söyledi.

Hamit ve Burak ise olaydan sonra sarı-lacivertli takımdaki  arkadaşlarını arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini kaydetti. Burak,  sakatlığıyla ilgili ise 2-3 gün içinde takıma katılacağını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler