• BIST 10278.19
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Müziğe yetenekli gençlere GAÜ'den büyük fırsat

Siz de Müzik Öğretmeni olabilirsiniz
Müziğe yetenekli gençlere GAÜ'den büyük fırsat

Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.  Doç. Dr. Ahmet Sönmezler, bu konuda eğitim almak isteyen gençleri Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Yetenek Giriş Sınavı'na katılmaya davet etti.

Hedeflerinin ülkemizde müziğe gönül vermiş kişilerin, eğitim alarak kendisini daha da geliştirmesi olduğunu söyleyen Ahmet Sönmezler, "Nitelikli, çalışkan, dürüst ve gelişime açık Müzik öğretmeni yetiştirmek istiyoruz, bu konuda en yetkin üniversite şüphesiz Girne Amerikan Üniversitesi'dir" dedi.

Son yıllarda müziğe gönül vermiş ve kabiliyetli gençlerin dikkat çektiğini söyleyen  Sönmezler "Gençlerimiz bu işin eğitimini alarak dünya çapında müzisyenler olabilirler" deyi konuştu.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Müzik Öğretmenliği Bölüm  Başkanı Yrd. Doç.  Dr. Ahmet Sönmezler,  sanata ve sanatın en önemli dallarından biri olan müziğe gösterilen önem ve ilginin artması son derece mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ta müziğin yalnızca hobi olarak değil aynı zamanda eğitimini de alarak çok daha geniş ve kapsamlı bir biçimde öğrenebilmesinin önemine değinen  Sönmezler, “Birbirinden nitelikli hocalarımız ve müzisyenlerimizle birlikte KKTC’de iyi seviyede müzik eğitimi vermek şimdi çok daha kolay” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölüm başkanı olarak hedeflerinin ülkemizde müziğe gönül vermiş kişilerin, eğitim alarak kendisini daha da geliştirmesi olduğunu söyleyen Ahmet Sönmezler, hem öğretmen, hem de enstrümanist olarak başarılı bir seviyeye gelme arzusunda olan kişilerin bu dileklerinin yerine getirilebileceğini vurguladı.

Ahmet Sönmezler, tam teşekküllü bir eğitim ortamında ilerlemek ve kendisini geliştirmek isteyenlere çağrıda bulunarak şöyle dedi:

“Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünün amacı yaratılacak çağdaş ve özgün yapıyı koruyarak, sanatta devamlı surette gelişmeyi hedefleyen eğitim öğretim anlayışını sürdürmektir. Ülkemizin bilim, teknoloji ve sanata kadar her alanında ihtiyaç duyduğu aydın kimliğini kazanmış, nitelikli, çalışkan, dürüst ve gelişime açık Müzik öğretmeni yetiştirmek istiyoruz”

Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nün 2015-2016 akademik yılı öğrenci alımını 13 Temmuz 2015 tarihinde  gerçekleştireceği yetenek giriş sınavı ile yapacağını vurgulayan Sönmezler, bu sınavda başarı gösteren öğrencilerin, Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümüne kayıt yaptırmaya hak kazanacaklarını anlattı.

Yetenek Giriş Sınavı’na katılmak isteyen adayların “Yetenek Giriş Sınavı Başvuru Formu”nu doldurup Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci İşleri Bölümü’ne iletmeleri gerektiğini belirten Sönmezler, “Yetenek Giriş Sınavı gerekliliklerine ve başvuru formuna Girne Amerikan Üniversitesi websitesinden de ulaşılabile

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler