• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Öğrenciler artık internette daha güvenli

Telsim’in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce öğrenciyi internetin bilinmeyen zararları hakkında bilgilendiren eğitimler, son olarak Yakın Doğu Koleji ve Levent Kolej
Öğrenciler artık internette daha güvenli

Telsim’in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce öğrenciyi internetin bilinmeyen zararları hakkında bilgilendiren eğitimler, son olarak Yakın Doğu Koleji ve Levent Koleji’ nde gerçekleşti.

UYGUROĞLU: TEHLİKELERİN FARKINA VARIN, ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

Telsim Ürün ve Servisler Süpervizörü Emre Uyguroğlu sunumunda, casus yazılımlar, virüsler, internetteki dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı yöntemleri ile bunlardan korunma yolları konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Sosyal medya hesaplarının yaygın kırma yöntemleri, bunlardan korunmanın yolları ve güvenli şifreleme yöntemleri hakkında da bilgi aktaran Uyguroğlu, alternatif işletim sistemleri konusunda da öğrencileri bilgilendirdi.

BAŞEL: MARKA BAĞIMLISI OLMAYIN

Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ise sunumunda, popüler kültür, marka ve internet bağımlılığına dikkat çekerek, öğrencileri internet ve marka bağımlılığının olumsuz sonuçları konusunda uyardı. Başel, internetin bilinçli kullanıldığında olumlu yanlarının bulunduğunu da belirtti.

Okullarda sunum sonrası sorulan bir soruya doğru cevap veren bir öğrenciye de Telsim tarafından bir modem ve data paketi hediye edildi.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili “Yasal olmayan internet içeriği nedir?”, “Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?”, “Bilgisayarımda virüs var” ve “Sanal oyun bağımlılığı” isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

İnterneti kullanırken tehlikeleri nasıl fark edebilecekleri ve bu tehlikelerden nasıl korunacakları konusunda bilgilendirilen öğrenciler, eğitimi çok yararlı bulduklarını kaydetti. Eğitimi düzenleyen Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür den öğrenciler ile öğretmenler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

LAL BİNGÜL (YAKIN DOĞU KOLEJİ): Toplumda sağlıklı bireyler yetişmesine hizmet eden faydalı bir eğitimdi. Telsim’in ödülü modem ve internet paketi hediyesi beni çok mutlu etti. Bu eğitimi sağlayan Telsim’e ve Milli  Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ederim.

DİLA ELMAS (YAKIN DOĞU KOLEJİ): Etkileyici bir eğitimdi.  Güvenli İnternet Kullanımı hakkında önemli bilgiler edindik.

OĞULCAN TÜFEKÇİER (YAKIN DOĞU KOLEJİ): Popüler kültür ve güvenli internet kullanımı hakkında bilgi veren faydalı bir eğitimdi. Seminerde işime yarayan antivirüs programlarını da öğrendim. Eve gidince bilgisayarıma yükleyeceğim.

AHMET KARAYİĞİT (BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ- YAKIN DOĞU KOLEJİ): Öğrencilerin güvenli internet kullanımı hakkındaki bilgi eksikliğini gideren faydalı bir eğitimdi. Eğitimleri destekliyor, öğrencilere önemli ölçüde katkıda bulunduğunu düşünüyorum.

SAİT TUNA (LEVENT KOLEJİ): Eğitimlerde dağıtılan kitapçıklarda özellikle sanal oyun bağımlılığı konusu dikkatimi çekti. Ödülü kazandığım için de mutluyum. Bir internet paketine ihtiyacım vardı. Telsim’e teşekkür ederim.

KEVSER DURAN (LEVENT KOLEJİ): İnternette her gördüğümüz linke tıklamamamız gerektiğini ve şifremizi arkadaşımıza dahi söylemememiz gerektiğini öğrendik. Artık internette dolaşırken daha dikkatli olacağım.

RÜYA MURABIK (LEVENT KOLEJİ): Güvenli şifreleme yöntemleri hakkında bilgilendim. Antivirüs programları hakkında da önemli bilgiler edindim.

ÇAĞLA YAZGIN (COĞRAFYA ÖĞRETMENİ-LEVENT KOLEJİ): Gençleri bilinçlendiren faydalı ve etkileyici bir eğitim olduğuna inanıyorum. Eğitimi düzenleyen Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ederiz.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler