• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

“Polis parayı tüccardan alıp gömdürdü”

“Polis parayı tüccardan alıp gömdürdü”

Avukat Menteş Aziz, polis aleyhinde şok iddialarda bulundu.

SOYGUN AYLAR ÖNCESİNDEN PLANLANDI: Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili poliste tutuklu bulunan 3 zanlı, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı ve tutukluluk süreleri 7’şer gün daha uzatıldı. Polis, soygun olayının aylar öncesinden planlandığını tespit etti. Polis, paranın geri kalan kısmının da KKTC’de olduğuna inanç belirtti.

“POLİS PARAYI TÜCCARLARDAN ALDI”: Zanlı B.Ç.’nin avukatı Menteş Aziz, dünkü duruşmada, bulunan paraların çalınan paralar olmadığını, polisin bu parayı tüccarlardan aldığını savundu. Avukat Aziz, zanlı M.F.’ın soygunun ilk günlerinde tutuklandığını, sonra serbest bırakıldığını, polisle işbirliği yaptığını ve polisin ajanı olduğunu iddia etti. Savcı Atıcı da, avukatın ortaya koyduğu iddiaların hayal ürünü olduğunu belirtti.

 “ZANLI HÜCREDE AÇLIK GREVİNDE”: Polis tarafından bulunduğu açıklanan paraların ise, çalınan paralar olmadığını öne süren Av. Aziz, polisin serbest bırakacağı sözü üzerine, zanlı M.F.’ın parayı yerleştirme işini yaptığını, polisin sözünü tutmaması ve kendisini serbest bırakmaması üzerine, zanlının psikolojisinin bozulduğunu ve hücrede açlık grevinde olduğunu savundu. Yargıç Sertbay da, avukatın ilk duruşmadan beri ciddi ve tezat iddialar ortaya attığına işaret etti.

Rana SARRO

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracından, 24 Temmuz tarihinde silah zoruyla çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sinin bulunmasının ardından, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nün geniş çaplı soruşturması devam ediyor.

Polis ekipleri tarafından bulunup, gömülü olduğu yerlerden çıkarılan 770 bin 500 TL ve polis ile ilgili Avukat Menteş Aziz’in iddiaları şok etti. Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay huzurunda görülen duruşmada, zanlılar B.Ç, M.F. ve R.A. hakkında 7’şer gün daha tutukluluk kararı alındı.

Duruşmada Savcı Ergin Atıcı, zanlı B.Ç’nin avukatı Menteş Aziz, zanlı M.F.’ın avukatı Dilay Zekâ da hazır bulundu. Zanlı R.A. ise duruşmalara avukatsız çıkıyor. Mahkemede ilk sözü alan Savcı Ergin Atıcı, zanlıların tutukluluk sürelerinin 8’er gün daha uzatılmasını mahkemeden talep etti, avukatlar bu talebe itirazda bulundu.

120 civarında ifade temin edildi

Güzelyurt Polis Müdürlüğü Adli Şubede görevli Polis Müfettişi Numan Örü, Güzelyurt yolunda meydana gelen soygun, şiddet tehdidi ve kanunsuz silah taşıma olayıyla ilgili mahkemeye şahadet verdi.

Polis, olayla ilgili bugüne kadar 120 civarında ifade alındığını, paranın 770 bin 500 TL’sinin bulunduğunu aktardı.

Soygun aylar öncesinden planlandı

Soygunun aylar öncesinden planlandığını tespit ettiklerini, aranan şahıslar olduğunu, zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini belirten polis, alınacak ifadeler bulunduğunu, paranın geri kalanının, bavulun, tabanca, maskenin henüz bulunamadığını, araştırmaların sürdüğünü anlattı. Avukatı tarafından akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen zanlı B.Ç.’nin sağlık kontrollerinden geçirildiği ve sağlık raporunun temiz çıktığı belirtildi.

Paranın geri kalan kısmı da KKTC’de

Polis, zanlıların serbest kalması halinde emare ve şahıslara müdahalede edebilecekleri ve ülkeden kaçabileceklerine dikkati çekti. Paranın geri kalan kısmının da KKTC’de olduğuna inandıklarını belirten Polis, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu.

Polis, çalındığı iddia edilen paraların kaydının bulunmadığı, seri numaralarının bilinmediğini belirtti.

Avukat: Para tüccarlardan alınmış olabilir

Zanlı B.Ç’nin avukatı Menteş Aziz, bulunan paraların çalınan paralar olmadığı, tüccarların polise verdiği iddiasında bulunarak, “başkası tarafından da aynı şekilde banknotlar halinde temin edilebilir. Örneğin Çangar gibi bir tüccardan da bu paralar bu şekilde alınabilir” diye konuştu.

“Polis parayı zanlıya gömdürdü”

Menteş Aziz, polisin paraları zanlı M.F’a verdiğini, istediği yere koydurttuğunu ve sonra da bulmuş gibi yaptığını ileri sürdü. Avukat Menteş Aziz, zanlı M.F.’ın soygunun ilk günlerinde tutuklandığını sonra serbest bırakıldığını, polisle işbirliği yaptığını ve polisin ajanı olduğunu iddia etti.

“Zanlı hücrede açlık grevinde”

Polis tarafından bulunduğu açıklanan paraların, çalınan paralar olmadığını öne süren Av. Aziz, polisin serbest bırakacağı sözü üzerine, zanlı M.F.’ın parayı yerleştirme işini yaptığını, polisin sözünü tutmaması ve kendisini serbest bırakmaması üzerine psikolojisinin bozulduğunu ve açlık grevinde olduğunu savundu.

“Polisin hayal ürünüdür”

Aziz, ayrıca zanlı B.Ç’nin tutuklu bulunmasında, emarelere müdahale edebileceğinin gerekçe olarak gösterildiğini, fakat zanlı B.Ç’nin ve aranan Mustafa Çetereisi’nin babasının serbest olduğunu, onun da emarelere diğerleri kadar müdahale edebileceğine işaret etti.

Polisin, ülkeden kaçacakları ve emarelere müdahalede bulunacakları iddialarının hayal ürünü olduğunu savunan Avukat Menteş Aziz, müvekkili B.Ç’nin serbest kalması gerektiğini, Türkiye’de sorgulanan Mustafa Çetereisi’nin de salıverildiğini anımsattı.

Polis, tüm iddiaları reddetti

Polis tüm iddiaları reddederek, bulunan paranın çalınan paralar olduğunu, tüm çalışmaların kapsamlı sürdürüldüğünü, zanlıların serbest kalması halinde ülkeden kaçabileceklerini söyledi.

“Avukatın iddiaları tamamen hayal ürünüdür”

Savcı Atıcı da, soruşturmaların sürdüğünü, zanlı avukatının ortaya koyduğu iddiaların hayal ürünü olduğunu, soruşturmanın tüm hızıyla devam ettiğini, paranın bir kısmına ulaşıldığını, emarelerin arandığını bu yüzden 8’er gün tutukluluk emri istediklerini kaydetti.

Yargıç: Avukat ciddi iddialarda bulunuyor

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay da,  olayla ilgili polis soruşturmasının devam ettiğini, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya müdahale edebileceğini veya kaçabileceklerini göz önünde bulundurarak, zanlıların 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yargıç Sertbay, zanlı B.Ç’nin avukatı Menteş Aziz’in, ciddi iddialarının bulunduğunu, ilk duruşmada paranın banka içindeki kişilerce alındığını iddia ederken; bugün ise bulunan paranın bir tüccar tarafından polise verildiğini, polisin de zanlı M.F.’a bu parayı vererek, istediği yere koydurduğunu, polisin de bu parayı bulduğunu ileri sürdüğünü belirtti.

Avukatın, polisin soygun olayını ortaya çıkarmak için hayali işler yaptığını ve suçu zanlı 1 Çetereisi üzerine yıkmaya çalıştığını iddia ettiğini anımsatan Sertbay, polisin ise yaptığı araştırmalarda, zanlı B.Ç’nin olay günü soygun yapılan bölgede olduğunun, telefon kayıtlarından tespit edildiğine dikkati çekti.

“Polis takdire şayan işler yaptı”

Soygunu Mustafa Çetereisi’nin, zanlı M.F. ile birlikte gerçekleştirdiğini, ifadelerle zanlı R.A.’e ulaşıldığını, paranın bir kısmının bulunduğunu ve polisin olayla ilgili ciddi çalışmalar ve takdire şayan işler yaptığını, olayın hayal ve düzmece olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Sertbay, bu çerçevede tüm iddiaların bu mahkeme tarafından değerlendirilemeyeceğini, ağır ceza mahkemesinde bunların görüşüleceğini belirterek, zanlıların tutukluluk sürelerinin 7 gün daha uzatılmasına emir verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler