• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

"Avrupa'da ki öğrenciler de burs almalı"

TDP Başkanı Özyiğit, AKÖP temsilcilerinden oluşan bir heyeti kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, TDP milletvekili Zeki Çeler, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Asım İdris, Mehmet Burhan ile PM Üyesi Se
"Avrupa'da ki öğrenciler de burs almalı"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de okuyan öğrenciler gibi, Avrupa ülkelerinde öğrenim gören Kıbrıslı öğrencilerin de burs hakkı olması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Kıbrıslı Öğrenci Platformu’nun (AKÖP) bu yönde başlatmış olduğu mücadeleyi yerinde ve haklı bulduklarını belirten Özyiğit, TDP olarak platforma bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

TDP Başkanı Özyiğit, AKÖP temsilcilerinden oluşan bir heyeti kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, TDP milletvekili Zeki Çeler, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Asım İdris, Mehmet Burhan ile PM Üyesi Serkan Bülbülcü de hazır bulundu.

Görüşmede, örencilerden gerek başlattıkları hak arama mücadelesi, gerekse de yurtdışında karşılaştıkları zorluklar ve yaşadıkları sorunlara yönelik bilgiler alan Özyiğit, pırıl pırıl, çok parlak bir gelecek vaat eden gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrenciler burs alırken, Güney Kıbrıs dahil Avrupa ülkelerinde öğrenim gören öğrencilerin burs almamasının doğru olmadığı gibi eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu belirten Özyiğit, burs tüzüğünde yer alan 3. ülkeler ibaresinin yanlışlığına dikkat çekti.

“Eğitimde ve sağlıkta tasarruf olmaz derken tam da bu gibi olayları kastetmekteyiz. Ülkenin geleceğini şekillendirecek, aldıkları eğitimle ülkenin gelişmesine ve ileri gitmesine katkı sağlayacak gençlere burs vermemek hangi amaca hizmet eder anlamak mümkün değildir” diyen Özyiğit, “Yoksa şimdiki CTP-DP Hükümeti ve Eğitim Bakanı da tıpkı geçmiş Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu gibi, Avrupa’da okuyan gençlerimizi “gelecekte sıkıntılar meydana getirecek bir bakış açısına sahip bireyler’ olarak mı görmektedir” diye sordu.

Bazı kesimlerin Avrupa ülkelerinde öğrenim gören gençler ülkelerine geri dönmüyorlar, o nedenle burs verilmemesi gerekir yaklaşımında olduklarını da belirten Özyiğit, “2 yanlış bir doğru etmez. Yapılması gereken gençlere burs vermemek değil, bu gençlerimizi adaya döndürecek bir yapıyı kurmaktır” dedi.

Özyiğit, burslarla ilgili bir düzenleme yapılacaksa da bunun adaletli ve eşitlik ilkesine uygun olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Avrupa Kıbrıslı Öğrenci Platformu tarafından Lefkoşa’da Salı günü gerçekleştirilecek olan eyleme TDP Gençlik Örgütü’nün destek vereceği açıkladı.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler