• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

GAÜ ve Lapta Belediyesi’nin dev eğitim projesi başladı

GAÜ ve Lapta Belediyesi’nin dev eğitim projesi başladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Lapta Belediyesi işbirliğinde toplam 22 ay sürecek dev eğitim projesi başladı.

Lapta Belediyesi ile GAÜ-SEM’in, yaklaşık iki yıl sürecek eğitim projesi bünyesinde, Lapta Belediyesi bilimsel çerçevede şekillenerek, Lapta bölgesi sakinlerine İngilizce Eğitim Programı uygulamaya başladı.

Projenin uygulamasıyla ilgili olarak bilgi veren  (GAÜ-SEM) Direktörü Ayşegül Nacak, “Yaşam boyu eğitimin öneminin ve gerekliliğinin her geçen gün arttığı günümüz toplumlarında, çağı yakalayabilen ve sürekli öğrenme becerisine sahip bireylere ve kurumlara olan ihtiyaç da aynı oranda artmaktadır” dedi.

Dev eğitim projesi dahilindeki derslerin başladığı ilk gün, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ile kursiyerler biraraya geldi.

Buluşma sırasında açıklamada bulunan lapta Belediye Başkanı Fuat namsoy şunları söyledi;

“Kısa bir süre önce Avrupa Birliğinin Kuzeybatı Bölgesi için turizmi daha çekici hale getirmek, bölgenin sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sağlamak amacıyla açmış olduğu bir milyon euroluk hibe programının en üst limiti olan 600 bin euroluk bölümünü sunmuş olduğumuz proje kapsamında 555 binlik bölümünü Lapta Belediyesi olarak almış bulunmaktayız. İçerik olarak proje, bölgemizin 3 yıllık stratejik kalkınma programını, köylerin meydan düzenlemelerini, okulların restorasyonunu, doğa müzesi, Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ve Doğa Gönüllülerinin konaklayabileceği konaklama yeri olmak üzere belli başlı düzenlemeleri kapsamaktadır. Gerçekleştirecek  olan Hibe program İSO belgesinin alınması açısından da  önemlidir. Bundan dolayı bölge halkımıza İngilizce öğrenmek amacıyla 60 kişiye yönelik 2 ay boyunca sürecek olan ingilizce kursu talep ettik. Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) en iyi teklifi ve imkanları bize sundu. Bizde bu kursu GAÜ ile yürütme kararı aldık. Bu talebimiz üzerine GAÜ bize 60 kişilik değilde 160 kişilik bi imkan sağlamıştır. GAÜ ailesine, Asım Bey’e çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç Dr Asım Vehbi  yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi;

“Sayın başkanla çok uzun zamandır GAÜ olarak iş birliği içindeyiz. Çok geniş bir vizyon ve çok yoğun bir enerjiye sahibiz. Lapta bölgesi adanın birçok bölgesine nazaran önemli bir gelişme kaydetmiştir. Turizmin göz bebeği bir bölgede yaşamaktayız. Başkan bunun önemini görerek bi yola çıktı, bizede GAÜ olarak bunu desteklemek düşer. Bu sürenin sonunda GAÜ hazırlık okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği içerisinde güzel bir çalışma ortaya koydular. Kursiyerler, projenin sonunda dünyaca tanınan ve geçerliliği olan bir seltifikaya sahip olacaklar” dedi.

 

Yabancı Dil Eğitim Programları

GAÜ-SEM’in uyguladığı yabancı dil eğitim programlarının öğrencilerin, yabancı dil okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini en üst seviyeye çıkarabilecek bir eğitim kalitesi sunduğunu belirten Nacak  “Bu programların amacı, başlangıç düzeyi, orta düzey ve ileri düzey olmak üzere 3 farklı seviyede her seviyeye uygun olarak okuma-yazma becerileri kazandırılıp, dil bilgisi alıştırmaları, metinler desteğiyle çeviri ve konuşma çalışmaları yapılabilmesidir” dedi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler