• BIST 10250.67
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

Hedef, sağlıklı bir kentsel ulaşım

Hedef, sağlıklı bir kentsel ulaşım
Girne Belediyesi Trafik Master Planı'nda çalışmalarını hızlandırdı
Girne Belediyesi, kentteki trafik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik hazırlanacak Trafik Master Planı'na yönelik veri toplama çalışmaları yapıyor. Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü teknik elemanları ve trafik uzmanı eşliğinde 13 Mart’ta 5 kavşakta trafik sayımı gerçekleştirildi.

Girne’de trafik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik hazırlanacak Trafik Master Planı için başlatılan çalışmalar çerçevesinde Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü teknik elemanları ve trafik uzmanı eşliğinde 13 Mart’ta 5 kavşakta trafik sayımı gerçekleştirdi. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentin bütünündeki trafik akışına ilişkin veri toplamak için trafiğin en yoğun saatlerinde yapılan sayım çalışmaları sonucunda özellikle Girne Merkezi’nin batı aksında tıkanmalar meydana geldiğinin gözlemlendiği kaydedildi.

Hedef, sağlıklı bir kentsel ulaşım

Kentte dengeli bir trafik dağılımı olması ve belirli kavşaklarda tespit edilen tıkanmalar için alternatif çözümler üretilmesi adına çalışmalar yapılacağı belirtilirken, bu sayım çalışmalarının belirli aralıklarda yeniden gerçekleştirileceği ifade edildi. Trafik Master Planı’nın 6 ayda tamamlanmasının planlandığına dikkat çekilen açıklamada, bu süreçte gerekli verilerin toplanacağı belirtildi. Girne’de sağlıklı bir kentsel ulaşımın hedeflendiği kaydedildi.

trafik sayim (2)“Bu veriler sayesinde bir Trafik Master Planı hazırlanacak”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentte trafik sorununu çözmek için çalışmalarının sürdüğünü, bu nedenle de verilerin toplanması için çalışmaların başladığını söyleyerek, bu veriler sayesinde şehirde bir Trafik Master Planı hazırlanacağını kaydetti. Yapılan çalışmalar çerçevesinde amacın, Girne’deki trafik sorununu çözmek olduğuna değinen Güngördü, ortaya çıkacak Trafik Master Planı sonucunda, bazı yolların akış yönlerinin değişebileceğini, bazı yollarda otopark, yaya kaldırımları yapılabileceğini söyledi.

“Ana akslarımız tıkanıyor”

Güngördü şöyle dedi:

“Girne’de bir trafik sorunu olduğunu kabul etmemiz ve çözüm bulmamız gerekmektedir. Ana akslarımız tıkanıyor. Hirondel çemberi ile belediye binası arasında (Ecevit Caddesi), belediye binası ile Türk Ocağı Spor Kulübü arasında (Ziya Rızkı Caddesi) bir trafik sorunu yaşanıyor. Özellikle de hafta sonları insanların, kenti ziyaret etmeye gelenlerin en büyük şikâyeti budur. Bu sorunları ortadan kaldırabilmek için trafik uzmanlarıyla çalışıyoruz. Kentin verileri sayesinde şehirde bir Trafik Master Planı hazırlanacak. Bu hazırlanacak master plan sonucunda, kentimizdeki cadde ve kavşaklardaki trafik akışında değişiklikler olabileceği gibi yine bu master plan sayesinde otopark ve yaya kaldırımları öngörülecek. Ayrıca, toplu taşımacılığın gerekliliğiyle ilgili bazı verilere de ulaşılması hedeflenmektedir. Şu anda şehirde toplu taşımacılığın meydana getirdiği olumsuzluklar tepki alıyor. Toplu taşıma araçlarının trafik akışını engellediği bir gerçektir. Bu konudaki sorunlara toplu taşımacılık esnafıyla işbirliği içerisinde çözüm aranacak. ”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler