• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

“Hükümette kriz yok”

“Hükümette kriz yok”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, basında “hükümette kavga varmış gibi takdim edilmesinin bir anlamı olmadığını”, basın mensuplarından beklentisinin; “hükümetin ne zaman yıkılacağı yerine icraatlarını sorgulaması” olduğunu belirterek, hükümet ortaklarının hükümeti bozma kararı alacaksa basına ihtiyacı olmadığını söyledi. Yorgancıoğlu hükümetin 5 aylık icraatlarını anlattı ve soruları yanıtladı.

Yorgancıoğlu, yurtdışında olan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın basın toplantısında bulunmamasının hükümette kriz olduğu anlamına gelmediğini söyledi. Başbakan, “Toplantıyı 3 kez erteledik. Serdar Bey çok sık yurtdışına gidiyor. Ne zaman gideceğini bilemiyoruz. 4 gün önce vekalet verdiği Taçoy ile görüşerek altında hükümet ortağı olarak Serdar Bey’in de imzasının olması gerektiğini söyledim. Dolayısıyla aramızda sanki bir kavga varmış gibi takdim etmenin anlamı yoktur. Kıbrıs Türk halkının kaosa ihtiyacı yoktur” dedi.

Hükümetin bir koalisyon olduğunu hatırlatan Yorgancıoğlu, zaman zaman ortaklar arasında farklı görüşler olabileceğini, bunun hükümetin bozulduğu anlamına gelmediğini söyledi. Yorgancıoğlu, “hükümet bozulacaksa bunu biz konuşur ve bitiririz” dedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Ofisi konusunda Başsavcılıktan görüş alacağını belirten Yorgancıoğlu, gelecek cevaba bağlı olarak gerekenin yapılacağını kaydetti.

Başbakan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konusundaki görüşünün ise değişmediğini ifade etti.

Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdürü’nün görevini hala vekaleten yürütmesiyle ilgili bir soru karşısında ise şöyle konuştu:

“Bu konuda bir kilitlenme yaşandı; bir süre var, bu süre bitmek üzeredir. Günü geldiğinde kendi doğallığında bu sorun çözümlenecektir”

2014’teki bütçe açığının azalması ile ilgili bir soruya karşılık da Başbakan Yorgancıoğlu, bunun vergiyi tabana yayma girişimleri ve kanun gücünde kararname ile 170 milyon TL’lik alınması mümkün olmayan gelirlerin yaklaşık 80 milyonunu peşin almaları sayesinde olduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu, “Şimdi aldığımız veriler de istikrarın devam ettiği yönündedir. Yerel gelirlerle cari harcamaları karşılama hedefimize ulaştık. Umarım devam eder. Ancak ihtiyacımız olursa bu Türkiye’den kaynak almayacağız anlamına gelmiyor” dedi.

Başbakan, Türkiye ile KKTC arasında 2016-2018 yıllarını kapsayacak ekonomik protokolle ilgili çalışmaların devam ettiğini de belirtti.

Yorgancıoğlu, program için ülkede çalışmaların devam ettiğini, Haziran-Temmuz ayında Türkiye ile masaya oturup yaptıkları çalışmayı paylaşacaklarını kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, ekonominin planlanması konusunda Devlet Planlama Örgütü’nün 2008’den bu yana yapılmayan yıllık kalkınma programlarının yeniden yapılmaya başlanacağını söyledi.

Sendikaların eylemlerinin sorulması üzerine de Başbakan, sendikaların eskiye dönmek istediğini ancak şu anda daha demokratik, daha adil bir anlayışın söz konusu olduğunu belirterek, “Göç Yasası denenen yasanın diğer unsurlarını biz zaten yapmaya çalışıyoruz. İzin hakları ile ilgili 4 sendika ile oturduk öngörülerimizi ortaya koyduk. 3 tanesi masadan kalktı. Özelleştirme Yasası’ndan gelip de baremin topuna gelenlerin önünü açtık. Sendikaların hiç hesaba katmadığı ise toplu sözleşme, grev ve referandum hakkının sınırlandırılması ile ilgili yasayı Meclis’e gönderdik” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile son bir buçuk aydır görüşemediklerini de kaydetti.

Bunun her ikisinin de programlarındaki aksamalardan meydana geldiğini belirten Yorgancıoğlu, “bu durum aramızda bir şey olduğu anlamına gelmiyor. Şimdi seçim ortamı da var. Bu ortamla da ilgilidir biraz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler