• BIST 10265.8
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

"İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık ve Sertifikalandırma Kursu” tamamlandı

"İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık ve Sertifikalandırma Kursu” tamamlandı
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ev sahipliğinde İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık ve Sertifikalandırma Kursu tamamlandı.
UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine Başbakan Ömer Kalyoncu, İç İşleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı Salih İzbul, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve UKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Adalıer’in yanında müsteşarlar, müdürler, birçok uzman ve akademisyen katıldı.

30 saat uygulama, 130 saat teorik olmak üzere toplam 160 saat dersten oluşan kursun sonunda 86 kursiyer “İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı” sertifikası aldı.

Törenin açılış konuşmasını Çalışma Dairesi Müşaviri Kemal Beyaz gerçekleştirdi. Törene gelen tüm konuklara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Beyaz, çok başarılı bir kurs dönemi geçirildiğini belitti. İlk kursun organizasyonunu kendisinin yaptığını hatırlatan Beyaz, ikincisinde de aktif rol aldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Beyaz konuşmasının sonunda UKÜ’ye katkılarından dolayı teşekkür etti ve kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diledi.

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhan, KKTC’de ortalama her yıl 250 iş kazası meydana geldiğini bu kazalarda 7 kayıp 250 yaralı olduğunu söyleyerek, “sayıların az gözükmesine rağmen Kıbrıs nüfusuyla oranladığımızda ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor” dedi. Bu tür kurslarla iş kazalarının önüne geçilebileceğini vurgulayan Bayhan daha sonra tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirterek konuşmasına başladı. Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve hizmet olmak üzere üç misyonları olduğunu söyleyen Nadiri, “ UKÜ olarak her zaman Kuzey Kıbrıs’a hizmete hazırız” diye konuştu.

Sağlıkta en önemli olayın koruyucu hekimlik olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Salih İzbul sertifika alan kursiyerlerinde birer koruyucu hekim olduğunu belirtti. Bu kurslara daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten İzbul, Çalışma bakanlığıyla organize bir şekilde her zaman üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını vurguladı.

İç İşleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, üç ay önce yine UKÜ’de başlatılan sertifika programının açılışında da konuşma yaptığını hatırlatarak tekrar kursiyerlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Gürpınar konuşmasının sonunda kursa katkı gösteren uzmanlara, akademisyenlere ve organizasyona ev sahipliği yapan UKÜ’ye teşekkür etti.

Başbakan Ömer Kalyoncu ise iş sağlığı ve güvenliğinin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayarak bu kursun tam zamanında gerçekleştirildiğini söyledi. Konuşmasını kısa tutan Kalyoncu, kursta emeği geçen herkese teşekkür etti ve kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diledi.

Törende eğitime katkı yapan kurum ve kişilere teşekkür plaketi verilirken katılımcılara da sertifikaları takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler