• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Öğretmenlerden meclis baskını... (Foto Galeri)

Öğretmenlerden meclis baskını... (Foto Galeri)

EYLEMCİ ÖĞRETMENLER MECLİSE GİREREK “GÖÇ YASASI”NIN KALDIRILMASIYLA İLGİLİ YASA ÖNERİSİNİN KOPYASINI “TEKRAR EDİLİP, İYİ ÖĞRENİLMESİ İÇİN” MİLLETVEKİLLERİNE DAĞITTI

ELCİL: “ESKİDEN SİGARA SARILAN YERDE ŞİMDİ HALK SARILIYOR”

GÖKÇEBEL: “YA BU YASA GİDECEK YA HÜKÜMET”

KTÖS ve KTOEÖS‘te örgütlü 2011 sonrası istihdam edilen öğretmenler Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.

Meclis önünde davul ve düdüklerle “Göç Yasası” olarak anılan kamuda maaş düzenlemeleriyle ilgili yasayı protesto eden, ardından basın bildirisi okuyan eylemciler, daha sonra Meclis Genel Kurulu oturumunun sürdüğü salona girerek, yasanın kaldırılmasıyla ilgili yasa önerisinin  “Tekrar edilip iyi öğrenilmesi için” birer kopyasını milletvekillerine verdiler.

Öğretmenler eylemde, “Öğretmeniz Birlikteyiz Susmayacağız”, “Öğretmen Öğretmendir, Eşitlik ve Adalet İstiyoruz”, “Eşit İşe Eşit Ücret” ve “Öğretmen Ücretli Köle Değildir” pankartları açtı.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Hazırlanan yazılı bildiriyi okuyan “2011 Sonrası Öğretmen Komitesi” Üyesi Ümitcan Yaşamsal, 4 yıldır uygulamada olan “Göç Yasası”nın ülkede kimliğini var etmeye ve kök salmaya çalışan gençler için büyük bir hukuksuzluk ve adaletsizlik örneği olduğunu savundu.

Hukuk devletinin çalışanları arasında ayrımcılık yapmaması gerektiğini bildiren Yaşamsal, “Koşulları bilerek girdiniz” diyerek adalete sığmayan bir yaklaşımla gayrı yasal, adil olmayan, ayrılıkçı şekilde hak gaspının meşrulaştırılmaya çalışıldığını iddia etti.

Yaşamsal, tasarruf adı altında açlık ve sefalet düzeniyle toplumu fakirleştirme sürerken, diğer yandan üçlü kararname atamaları, kayıt dışı ekonomi, şirketlere peşkeşler, milyonlarca liralık vergi afları KDV ve emlak indirimleri, örtülü ödenekler, siyasi partilere yardımların ve milyarlarca liralık kaynakların ayrıcalıklı bir kesime aktarıldığını savundu.

Meclise “Göç Yasası”nın kaldırılması için sunulan yasa önerisine ivedilik alınmasına rağmen 4 aydır beklediğini ve girişim yapılmadığını kaydeden Yaşamsal, yasanın komitelerde görüşülmesine hemen başlanması gerektiğini ve bunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

EYLEMCİLER MECLİS GENEL KURUL SALONU’NA GİRDİ …

Basın bildirisinin ardından 20 kişilik bir grup, Meclisin yan tarafında bulunan polis kontrolünden geçirilerek Meclise alındı.

20 kişilik ekip daha sonra hiçbir engellemeyle karşılaşmadan kürsünün olduğu kısımdan Meclis salonuna girerek burada yasa önerisinin bir kopyasını milletvekillerine dağıtmaya başladı. Eylemcilerin meclisi basmasıyla Meclis oturumuna ara verildi, televizyon canlı yayını kesildi.

Yasa önerisinin milletvekillerine dağıtılmasının ardından eylemciler girdikleri kapıdan dışarıya çıkarak eylemlerine devam ettiler.

 

[gallery size="large" link="file" columns="2" ids="60100,60099,60098,60097,60096,60095,60094,60092,60091,60090"]

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel bugün Meclise “öğretmenin anlama sıkıntısı çekenlere de öğretebildiğini göstermek için” geldiklerini söyleyerek, yasayı bir kez daha okumaları için 50 milletvekiline tek tek dağıtacaklarını söyledi.

Gökçebel eğer bir ülkede öğretmenin dahi haklarını arayamayacak duruma gelmişse o ülkenin demokrasisini, insan haklarını ve özelliğini yitirdiğini ifade etti.

Gökçebel bugün yasanın bir kez daha milletvekillerinin eline verildiğini, artık kimsenin “ben görmedim, duymadım” diyemeyeceğini kaydederek, “Ya bu yasa gidecek ya da hükümet” ifadelerini kullandı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 1963 öncesi sigara fabrikası olarak kullanılan ve sigara sarılan şu anki Mecliste, 1963 sonrası “halkın sarıldığı” görüşünü savundu.

Elcil, seçim zamanı herkesin “vitrine çıkıp yalanlarını sürdürdüğünü ve halkı sarmaya devam ettiğini” iddia ederek, iş, emek ve ekmek kavgası verenlerin davasında haklı olanın kazanacağını ifade etti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler