• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Profesyonellerde Heyecan Dorukta

“Banquet Magazine” tarafından 17 Kasım 2015 tarihinde Girne, “Grand Pasha Hotel, Vienna Ballroom”da düzenlenecek “1. Gastpro Team Gastronomi Yarışması” öncesi profesyonellerde heyecan doruk noktasında…
Profesyonellerde Heyecan Dorukta

“Gastpro Team 2015 Gastronomi Yarışması” Öncesi

“1. Gastpro Team Gastronomi Yarışması” 17 Kasım’da Girne, “Grand Pasha Hotel, Vienna Ballroom”da Düzenleniyor.

 

Bu yıl ilki gerçekleşecek “Gastpro Team 2015 Gastronomi Yarışması”nda Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren 20’nin üzerinde gözde turizm tesislerinin bar, mutfak ve servis ekiplerini yarışacak. Kuzey Kıbrıs’ın kendi sektörlerinde önde gelen onlarca kurum ve yine onlarca dev markanın sponsorluğunda gerçekleşecek organizasyona yurtdışından da oldukça büyük bir ilgi var. Birçok firmanın yurtdışından da üst düzeyde katılım göstereceği organizasyon adeta bir fuar havasında gerçekleşecek. Girne “Grand Pasha Hotel, Vienna Ballroom”da, organizasyonda sponsor olarak yer alacak firmaların stantlarının da bulunacağı bu büyük buluşma için siyaset, turizm, iş, eğitim ve medya dünyasından yaklaşık 500 davetlinin katılması bekleniyor.

17 Kasım 2015 Salı günü gerçekleşecek bu büyük buluşmada “Bar Foods Jüri Üyesi” koltuğunda, herbiri kendi dalında “dünyanın en iyisi ödülü sahibi” olmuş isimlerden oluşuyor. “EKS Mutfak Akademisi Direktörü, Eyüp Kemal SEVİNÇ”, “Türkiye Aşçı Milli Takımı Direktörü” ve “Tüyap Palas Hotel F&B Koordinatörü, Erdem DIRBALİ” ve “Cookbook Gourmand Awards 2013”te “Dünyanın En İyi Yemek Tarihi Kitabı Yazarı Ödülü” sahibi, “Şef, Gastronomi Yazarı ve Akademisyen, M. Ömür AKKOR” bu heyecanlı yarışmada şeflerin teknik ve yaratıcılık puanlarınının yanısıra lezzet uyumu ve sunum puanlarını da verecekler. “Kokteyl Jürisi Üyeleri”ni “Türkiye, Avrupa ve Dünya Barmenler Şampiyonu” unvanına sahip “Tolga GERMİYANOĞLU”, “Limer’s Group” yöneticileri “Selçuk BARAN” ve “Tolga USLU”, oluşturuyor. Bu isimler yarışmada bartender personelin teknik ve yaratıcılık puanlarının yanısıra lezzet uyumu ve sunum puanlarını da verecekler.

Her takımın 7 dakika sahne alıp, hünerlerini sergileyeceği yarışmada, puanlamanın % 50’si kokteyl ve bar snack lezzet uyumu, % 30’u görsel sunum ve yaratıcılık ve % 20’si ise teknik detaylar üzerine olacak.

Girne’nin tanınmış simalarından Tasdik Memuru “Ünsal GÜROK”; yarışmada jüri üyelerinin puanlarını onaylayacak ve dereceye girecek yarışmacıları açıklanacağı zarfı sunacak. “Mert ÖZDEŞ”in sunacağı yarışmada takım kategorisinde “Gastpro Team 2015 Takım Şampiyonu”, “Gastpro Team 2015 Takım İkincisi” ve “Gastpro Team 2015 Takım Üçüncüsü” ödülleri verilecek. Ayrıca bireysel kategorilerde “Yılın En Başarılı 1. Bartender, Şef ve Servis Personeli Ödülü”, “Yılın En Başarılı 2. Bartender, Şef ve Servis Personeli Ödülü” ve “Yılın En Başarılı 3. Bartender, Şef ve Servis Personeli Ödülü” ve bu ödüllerin yanında Takım ve Bireysel kategorilerinde jürinin ortak oylarıyla “Banquet Magazine Jüri Özel Ödülleri” de sahiplerini bulacak.

 

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler