• BIST 10003.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Yılmaz: "Tüketicileri Koruma Dairesi kurulmalı"

Yılmaz: "Tüketicileri Koruma Dairesi kurulmalı"

KKTC Tüketiciler Derneği, tüketici haklarının korunması faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için Tüketicileri Koruma Dairesi’nin kurulmasının zorunlu bir hal aldığını belirtti.

KKTC Tüketiciler Derneği tarafından Niyazi’s Restoran’da düzenlenen basın toplantısında, yılın özel hastanesi, yılın balıkçı marketi ve Kalite Hijyen ve Gıda Güvenliği Ödülü’ne layık görülen işletmeler de açıklandı.

Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Her geçen gün artmakta olan tüketici şikayetleri ve sorunları karşısında, Tüketicileri Koruma Yasası’nın etkin olarak uygulanabilmesi için Tüketicileri Koruma Dairesi’nin kurulması zorunu bir hal almıştır” dedi.

Gelişmiş ülkelerde tüketicilere daireler düzeyinde örgütlenme ve tüketici örgütlerine bütçeden ödenekler sağladığını ifade eden Hasan Yılmaz Işık, devlet bünyesinde henüz yasal bir birim ve daire kurulmamasının “milli sermaye ve ülke ekonomisi için çok ciddi bir kayıp” olduğunu savundu.

Işık, tüketici kredileri, birleşik faiz uygulaması, gecikme faizleri, banka ücretleri ve tefeciliği ortadan kaldıracak Tüketici Koruma Yasasıyla ilgili değişiklik önerilerinin Avrupa Birliği uzmanlarının katkılarıyla bu ay tamamlanacağını belirtti.

Uluslararası Tüketiciler Birliği tarafından 2015’in temasının “Sağlıklı Gıdaların Tüketimini Teşvik” olarak belirlendiğini hatırlatan Işık, sağlıklı beslenebilme önündeki sorunlara dikkat çekmek hedefiyle çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Gıda güvenliğinde önemli bir rol oynaması gereken Gıda ve Yem Yasası’nın hakkı ile uygulanması için hükümete çağrıda bulunan Işık, halkın daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olabilmek için dernek tarafından çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

YILIN ÖZEL HASTANESİ VE İŞLETMELERİ

Dernek tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Kolan British Hospital’e “Yılın Özel Hastanesi”; Gülgün Süt Mamülleri’ne, “Süt Mamüllerinde Kalite Hijyen ve Gıda Güvenliği Ödülü”, Derya Balıkçılık’a ise “Yılın Balıkçı Marketi” ünvanı verildi.

Basın toplantısı sırasında söz konusu işletmelere sertifika ve plaket takdim edildi.

Kolan British Hospital Başhekimi Harun Gülmez, hasta memnuniyetinin kendileri için çok büyük önem arz ettiğini ifade etti.

YILDIRIM: “YETERLİ DENETİM YOK”

Basın toplantısında Kaliteli Yaşam Derneği’nden Hasan Yıldırım da konuşmasında, KKTC’nin kanser, diyabet ve böbrek hastalıklarında dünya sıralamasında önde gelen ülkelerden olduğunu, bunun nedeninin de ülkede tüketilen gıda ve içeceklerin yeterli denetlenmemesi olduğunu savundu.

Basın toplantısında Tüketiciler Derneği ile Kolan British Hospital ve Derya Balıkçılık arasında dernek üyelerine indirim sağlayacak protokoller de imzalandı.

(ID/GÜL) FOTOĞRAFLI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler