• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ayasofya’nın İbadete Açılması Manşetlerde

Ayasofya’nın İbadete Açılması Manşetlerde
Ayasofya’nın İbadete Açılması Manşetlerde

İstanbul Aya Sofya’da ilk Cuma namazının kılınması vesilesiyle Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve siyasi partiler kınama mesajları yayımladı; Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un emriyle, öğle namazı vaktinde, Güney’deki bütün kiliselerin çanları, “yas” için çalındı.

Gazeteler haberi birinci sayfalarından, manşetten ve zengin fotoğraf desteğiyle aktardı.

Alihtia haberi manşetten ve fotoğraf desteğiyle “Suç İcra Edildi… Dün Aya Sofya’da İlk Müslüman İbadeti… Tayyip Erdoğan Dün Türkiye’nin İlk Kâfir Lideri Olarak Tarihe Geçti… Şovu Bütün Dünyaya Yayınladılar, Kıbrıs ve Yunanistan’da Çanlar Yas İçin Çaldı… Fanatik İslamcılar ‘Allahü Ekber’ ve ‘Vur Vur Yunanistan Dinlesin’ Diye Bağırdı” ve iç sayfasında “Aya Sofya’nın Camiye Çevrilmesi… Erdoğan Şovunu Tamamladı” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazeteye göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aya Sofya Türk Cumhurbaşkanı tarafından,  küçük siyasi oyunlar için niteliği değiştirilmekte olan büyük bir tarihe sahip, Ekümenik anıttır. Aya Sofya’nın camiye çevrilmesi dünya kültür mirasına ve uluslararası kurumlara büyük bir hakarettir” ifadelerini kullandı.

Fileleftheros haberi “Tahrikten Tahrike… Erdoğan Aya Sofya İçinde Kurulan Meydan Okuma Şenliğinin Baş Aktörü” başlığıyla manşetten, “Aya Sofya İçinde Tahrikkâr Şov… Erdoğan Hükümetiyle Birlikte Ekümenik Sembolü Mabette İbadet Etti” başlığıyla da iç sayfasından aktardı. Gazete, Rum siyasi partileri tarafından yapılan tepki ve kınama açıklamalarından şu alıntılara yer verdi:

DİSİ: “Anıtların sesi yoktur ama saygı göstermeyenleri ve kendilerini siyasi mesaj aracına dönüştürenleri onaylamaz.”

AKEL: “Türk Cumhurbaşkanı’nın eylemi Ekümenik değerlere ve Türkiye’nin uluslararası sözleşmelerden doğan hukuki yükümlülüklerine hakarettir.”

DİKO: “Aya Sofya’nın camiye çevrilmesi barbar Türkiye’nin medeni dünya ile çatışmasıdır.”

EDEK: “Türkiye’nin taktiği emrivakiler yaratma maksatlıdır.”

Vatandaşlar İttifakı: “Türkiye’nin kaba meydan okuması bütün dünyada keder duygusu yarattı.”

Dayanışma Hareketi: “Aya Sofya’nın camiye çevrilmesi bütün dünyada acı ve keder, Helenizm camiasında infial yaratıyor.”

Ekologlar: “Bütün medeniyet için keder günü.”

Politis gazetesi, fotoğraf desteğiyle manşete çektiği habere “İstanbul’da Osmanlı’ya Geri Dönüş… Erdoğan Aya Sofya’da Kılıçlar ve Perdelerle İbadet Etti… Miçotakis, Ankara’nın Aczinin İşareti Olduğunu Söyledi, Anıtın Değiştirilmesinden Endişe” başlık ve spotlarını attı. İç sayfasındaki detayları da “Tayyip Erdoğan Laik Türkiye’nin Perdelerini İndirdi… Türk Cumhurbaşkanı’ndan Aya Sofya İçinde Osmanlı Şovu” başlığıyla aktardı.

Haravgi “Dinlerarası Uzlaşıda Yara” başlığını kullandı.

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler