• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Brunson yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye'den ayrıldı

Ev hapsinde tutulan Brunson'ın, elektronik kelepçesi çıkarıldı. Akşam saatlerinde havalimanına geçen Brunson, pasaport kontrolünden geçtikten sonra kendisini bekleyen uçağa bindi.
Brunson yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye'den ayrıldı

İzmir'de, FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edilip, tahliyesine karar verilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, ülkesine dönmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na gitmek için evinden çıktı.

ELEKTRONİK KELEPÇESİ ÇIKARILDI

Denetimli Serbestlik Bürosu ekipleri, Rahip Brunson' un evinden elektronik kelepçe ve elektronik sinyal cihazını alarak ayrıldı.

BRUNSON'IN YURTDIŞI YASAĞI SİSTEMDEN DE KALKTI

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin rahip Andrew Craig Brunson hakkında hapis cezası kararı verip, ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağını kaldırmasının ardından, bu karar Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden de yayımlandı. Böylelikle rahip Andrew Craig Brunson'un yurtdışına çıkışının önündeki son engel de kalkmış oldu.

BRUNSON HAVALİMANINA GİDİYOR

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edilip, tahliyesine karar verilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, ülkesine dönmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na gitmek için evinden çıktı.

BRUNSON, HAVALİMANINDA

Rahip Brunson, ABD'ye gitmek üzere beklendiği Adnan Menderes Havalimanı'da.

ABD'YE GİDİŞİ HAKKINDA İLK ÖNCE FARKLI AÇIKLAMALAR GELDİ

Ev hapsi kaldırılan rahip Andrew Brunson'la ilgili önce farklı açıklamalar geldi. Brunson ailesinin ABD'li avukatı serbest bırakılan rahip Andrew Brunson'ın, ülkesine dönmek üzere uçakta olduğunu söyledi. ABD'li yetkililer ise Brunson'ı askeri uçakla ABD'ye götürmeyi planladıklarını söyledi.

'UÇAK AYARLANDIĞINDA GİDECEK'

Brunson'ın Türkiye'deki İsmail Cem Halavurt,
gazetecilerin, "Brunson hemen gider mi?" sorusu üzerine de "Gider diye düşünüyorum. Burada artık bir güvenlik sorunu da oluştu onun için. Uçak hazırlanıncaya kadar evinde bekleyecek. Uçak ayarlandığında gidecek" dedi.

Gazetecilerin, "Ayrıca bir güvenlik temin edilir mi?" sorusuna Halavurt, "Bu, devletin bileceği iş" dedi.

Avukat Halavurt, Brunson'ın saygın bir din adamı olarak neredeyse iki yıl özgürlüğünden mahrum kaldığını, aile ve sosyal düzeninin bozulduğunu söyleyip, "Oysa kendisi Türkiye'de kalmak isteyen biriydi. Bu, onu belli ölçüde üzüyor" dedi.

'BRUNSON EVİNE YENİ ULAŞTI'

Reuters'ın Brunson'un uçağa bindiği haberine rağmen avukatı, "Brunson artık evinde. Trafik olduğu için biraz geç kaldı. Benim ABD'ye gideceğine dair askeri bir uçağa bineceğine dair bir plandan haberim yok" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler