• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Dipkarpaz’da YIKIM emri

Dipkarpaz’da YIKIM emri

Karpaz’da sahile yapılan bungalovlar ile ilgili dün İskele Kaza Mahkemesi’nden mahkumiyet karar çıktı. Dipkarpaz bölgesinde 10’u aşkın bungalov işletmecisine, kaçak olarak inşaat yapıldığı gerekçesi ile 2013 yılında başlatılan mahkeme sürecinde dün bir ilk olarak mahkûmiyet kararı verildi. Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Altın Kumsal bölgesinde bulunan iki işletme için verilen kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. Coşkun açıklamasında “Ülkenin her yerinde, denizlerin içine kadar inşaat yapılarak parsel parsel peşkeş çektirilirken, herkesin tek gayesi sadece bu çirkin oyunları Dipkarpaz halkı üzerine oynamaktır” ifadelerini kullandı

11714267_1649380558640620_877852067_n

Dipkarpaz’da Altın Kumsal mevkiinde bulunan bungalov işletmeleriyle ilgili İskele Kaza Mahkemesi’nde görülen davalar sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde bölge halkının bungalovların yıkılmaması için yaptığı eylemler olumlu sonuç vermedi. 3 yıldır devam eden mahkeme süreci sonunda mahkeme bungalov işletmecileri Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan için 3 yıl hapis ve kaçak yapıların yıkılması kararı verdi. Çevre Dairesi’nin şikayeti üzerine 2013 yılında, Bakanlar Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilip koruma altına alınan bölgelerde, yetkili makamdan izinsiz inşaat veya mevcut inşaatlarına izinsiz ekleme yapıldığı gerekçesiyle açılan davada mahkumiyet kararı çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Altın Kumsal bölgesinde bulunan iki işletme için, üçer yıllık hapis ve yıkım kararı verildiğini bildirerek, bu kararın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

DSC_0141

3 YIL HAPİS CEZASI VE KAÇAK YAPILARIN YIKILMASINA KARAR VERİLDİ

Karpaz’da sahile yapılan bungalovlar ile ilgili İskele Kaza Mahkemesi kararını açıkladı. İki davalı aleyhine açılan 4 davadan 3 tanesinde mahkûmiyet kararı çıktı. Tam 3 yıldır süren dava Eski Eserler ile Çevre Koruma Dairesinin şikâyeti üzerine açılmıştı. Karpaz bölgesinde kaçak inşaat yapıldığı gerekçesi ile 10’u aşkın işletmeciye dava açılırken bunlardan yalnızca 2 tanesi için mahkûmiyet kararı çıkmış oldu.

DSC_0176-642x320

Dipkarpaz bölgesinde 10’u aşkın bungalov işletmecisine, kaçak olarak inşaat yapıldığı gerekçesi ile ilgili 2013 yılında başlatılan mahkeme sürecinde dün bir ilk olarak mahkûmiyet kararı çıktı. Şelonez, Zaferburnu Manastır bölgesi ve Altın Kumsal mevkiinde Bakanlar Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilip koruma altına alınan bölgelerde, yetkili makamdan izinsiz inşaat veya mevcut inşaatlarına izinsiz ekleme yapıldığı gerekçesi ile devam eden süreç sona erdi. İşletme sahiplerine “sit alana müdahale” ve “Çevre ve Koruma Dairesinden izinsiz yapı yapmak” gibi suçlamalar ile Eski Eserler Dairesi ve Çevre Dairesinin polise şikâyette bulunması üzerine başlayan süreçte davalar sonuçlandı. Çevre Dairesi ve Eski Eserler Dairesinin şikâyeti ve Savcılığın Mahkemeye yaptığı başvuru neticesinde dün İskele Kaza Mahkemesinde önemli bir mahkûmiyet kararı açıklandı. Mahkeme Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan için 3 yıl hapis cezası ve kaçak yapıların yıkılması kararı verdi.

COŞKUN: “BU YAPILAN HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Altın Kumsal bölgesinde bulunan iki işletme için, üçer yıllık hapis ve yıkım kararı verildiğini bildirerek, bu kararın kabul edilemez olduğunu öne sürdü. Coşkun yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkenin her yerinde, denizlerin içine kadar inşaat yapılarak parsel parsel peşkeş çektirilirken, herkesin tek gayesi sadece bu çirkin oyunları Dipkarpaz halkı üzerine oynamaktır” ifadelerini kullandı.

Dipkarpaz Belediye Başkanı olarak, bu konudaki görüşünün çok net olduğunu kaydeden Coşkun, yıllardır, sadece burada bulunan tesislerin hedef tahtası yapılarak, geçimlerini bu tesislerden sağlayan insanların kullanılamayacağını ifade etti. Coşkun açıklamasında, Dipkarpazlıların daha önce bu sorunu dile getirmek için iki kez yol kesip basın açıklaması yaptığını kaydederek, insanların mağdur olmalarına rağmen tüm sorumluluğu üzerine alarak en iyi şekilde süreci atlattıklarını fakat bu saatten sonra seslerinin her zamankinden gür ve fazla çıkacağını herkesin bilmesini istediklerini belirtti. Suphi Coşkun, yapıldığını öne sürdüğü haksızlığa sessiz kalmayacaklarını da kaydetti.

NELER YAŞANDI?

2013 yılında başlayan mahkeme sürecinde, özellikle geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ayda çok yoğun duruşmalar gerçekleşti. 2 Temmuz’da mahkemenin kararı açıklandı. Mahkeme zanlıları üç davadan mahkûm ettiğini, bir davadan ise beraat ettirdiğini kaydetti. Davalıların avukatı Öner Şerifoğlu ise ceza verilmeden önce mahkemeye, Anayasaya Aykırılık iddiasını sundu.

4 DAVA AÇILDI

Çevre Dairesi ve Eski Eserler Dairesinin şikâyeti ve savcılığın mahkemeye yaptığı başvuru kapsamında davalılara geçtiğimiz yıl 4 dava okundu. Eski Eserler ve doğal sit alanı içerisinde izinsiz müdahalede bulunmak, Çevre Yasası’na aykırı olarak, ekolojik etki ve görüş değerlendirme raporu almadan inşaat yapmak ve yollar ve binalar yasası altında yetkili makamdan izin almaksızın inşaat yapmak suçlamalarının yanı sıra, Sahilleri Koruma Yasası altında yüz metrelik sahil veya kıyı şeridinde inşaat yapmak suçlamaları ile davalılara dava okundu. Bu davalardan ilk üç tanesi davalıların aleyhine sonuçlanırken, mevcut bungalovların, 100 metrelik sahil veya kıyı şeridinde olmadığı gerekçesi ile 4. Dava düştü.

AHMET VAMIK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler