• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Evo 4’ün şase numarasını ve kasasını değişip Evo 5 yaptı

Mitsubishi Lancer Evo 4’ün şase numarasını ve kasasını değiştirip Evo 5 yaptıktan sonra başkasına sattığı gerekçesiyle uzun zamandır aranan zanlı önceki gün tutuklandı...
Evo 4’ün şase numarasını ve kasasını değişip Evo 5 yaptı

Detay Gazetesi/Gamze PİR BAYKUR

Mitsubishi Lancer Evo 4’ün şase numarasını ve kasasını değiştirip Evo 5 yaptıktan sonra başkasına sattığı gerekçesiyle uzun zamandır aranan zanlı Mahmut Başarır önceki gün tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Başarır, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

 

Arabanın şase numarasının değiştirildiği tespit edildi...

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, 30 Haziran 2016 tarihinde Orhun Özkırıcı isimli kişinin polise gelerek 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde satın aldığı HC 693 plakalı Mitsubishi Lancer Evo 5 marka arabasının şasesinin değiştirilmiş olabileceği bilgisini aldığını söylediğini belirtti. Ayni gün muayene müfettişi tarafından konu aracın incelendiğini belirten Karagil, konu aracın motor kısmındaki kaportası üzerinde yazılı bulunan JN9A-0001474 şase numarasının tespit edilip kayıt belgesinde yazılı olan şase numarası ile aynı olduğunun görüldüğünü söyledi. Karagil, ancak HC 693 plakalı aracın gerçek şase numarasının yazılı olduğu bölümün boyasının kaynak makinesi ile sökülerek JN9A-0001474 şase numarasının başka bir araçtan kesilip HC 693 plakalı araca monte edildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

 

Konu aracın zanlı tarafından Evo 5 olarak satıldığı tespit edildi...

Polis Memuru Hasan Karagil, mesele ile ilgili olarak 30 Haziran 2016 tarihinde tahkikat başlattıklarını belirterek, polis kayıtlarından yapılan kontrolde HC 693 plakalı aracın 2007-2008 yılları arasında zanlı Mahmut Başarır adına kayıtlı olup kullanımında bulunduğu süre içerisinde Lefkoşa’da iki kez kaza yaptığını tespit ettiklerini belirtti. Yine yapılan araştırmada konu kazaların gazetelere yansıdığını belirten Karagil, her iki kazaya ait fotoğrafları temin ettiğini ve 2007 yılında yapılan kazadaki aracın Evo 4, 2008 yılında yapılan kazadaki aracın ise şase numarası değiştirilmiş olan ve tespit edilen Evo 5 olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Karagil, zanlı Başarır’dan sonra konu arabayı satın alan kişilerden yapılan soruşturmada HC 693 plakalı aracın zanlı tarafından Evo 5 kasası olarak satıldığının tespit ettiklerini belirtti. Zanlının 7 Ekim tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Karagil, zanlının suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Karagil, konu aracın mevcut kasasının ve orjinal olmayan kasasının KKTC’ye kayıtlı bir araca mı ait olduğu yoksa Güney’den KKTC’ye kanunsuz olarak ithal mi edildiği yönünde araştırma yapılacağını açıklayarak zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Tutuklu kalacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı Mahmut Başarır’ın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

evooo.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler