• BIST 10268.58
  • Altın 2419.191
  • Dolar 32.2363
  • Euro 34.7926
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İskele Pembeye büründü

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında ‘Pembe Balon’ etkinliği düzenlendi
İskele Pembeye büründü

Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri, İskele Belediyesi’nin katkıları ile Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında ‘Pembe Balon’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kanserle Savaş Dairesi'nin kurulması için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

ETKİNLİK, YÜRÜYÜŞ İLE BAŞLADI

Bu yıl 4’sü gerçekleşen etkinliğe İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam ve İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam’ın yanı sıra Bekirpaşa Lisesi, Ticaret Lisesi, Şehit İlker Karter İlkokulu, Maarif Koleji, Erenköy Lisesi, Sivil Savunma, Kooperatif Merkez Bankası, Limasol Bankası, UBP İskele Kadın Kolları, İskele Sahil Lions Kulübü, Sosyal Hizmetler Dairesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İskele Belediyesi tarafından hazırlanan pembe balonlar eşliğinde İskele Sağlık Merkezi önünden başlayan yürüyüş, İskele Ecevit Meydanı’nda son buldu. Burada katılımcılar ile Cuma Pazarına gelen vatandaşlara İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun eşi Ayşe Sadıkoğlu tarafından “Meme Sağlığınızı Ertelemeyin” isimli broşürler de dağıtıldı.

NİZAM: “BİZ KANSERDEN KORKMUYORUZ, FARKINDAYIZ”

Etkinliğin sonunda açıklamalar yapıldı. Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam, farkındalık yürüyüşünü geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl 4’sünü düzenlediklerini söyledi. Kendilerine destek veren İskele Belediyesi’ne teşekkür eden Nizam konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Biz İskele olarak diyoruz ki, korkmuyoruz, farkındayız, sağlığımızı ertelemeyelim. İskele’den tüm KKTC Halkına sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi. Nizam konuşmasının sonunda devlet büyüklerine de seslendi. Artık kansere dur denilmesi gerektiğini belirten Nizam, kanserin bir an önce devlet politikası olması temennisinde de bulundu.

KOCAİSMAİL: “KANSER SAVAŞ DERNEĞİ’NE İLK DESTEK İSKELE BELEDİYESİ’NDEN GELDİ”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ise bu yıl kendilerinin bir yürüyüş yapmadığına dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Kanserin bir devlet politikası haline getirilmesi ve adamızda bir Kanser Savaş Dairesi’nin kurulması için çok kez talebimiz oldu. Ancak ülkemizde 13 kez Sağlık Bakanı değiştiği için, hükümetler ile ne yazık ki hiçbir yere varamadık. Buna rağmen görüyorum ki İskele Belediyesi bir duyarlılık örneği göstermiş ve bu yürüyüşe katkıda bulunmuş. Hatta belediyeler arasında İskele Belediye Başkanı Sayın Hasan Sadıkoğlu, Kanser Savaş Dairesi’nin kurulması için destek talebine ilk yanıt veren kişi oldu. Bu sebepten ötürü Hasan Sadıkoğlu’na ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Devlete de çağrıda bulunan Kocaismail, kanserin bir an önce devlet politikasına dahil olması gerektiğine dikkat çekti.

SADIKOĞLU: “KANSERLE SAVAŞ DAİRESİ’NİN KURULMASI İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Bu yıl 4’sü gerçekleşen Pembe Balon etkinliğine ev sahipliği yapıyor olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. “İskele’de bu yıl düzenlenen farkındalık etkinliğinin KKTC halkına ve hükümetine gitsin” diyen Sadıkoğlu konuşmasında devamında ise şunlara yer verdi: Biz burada İskele Belediyesi olarak, okullar olarak, kurum ve kuruluşlar olarak her şeyin farkındayız. İskele’deki esnafın her birinin duvarında ‘bu iş yeri gelirinin bir kısmını Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlamaktadır’ yazısının bulunduğunu da hatırlatan İskele Belediye Başkanı, bununla gurur duyduklarını ifade etti:

“Bu sebeptendir ki hükümetimizin de farkında olmasını istediğimiz şey; Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin yapmayı arzuladığı Kanserle Savaş Dairesi’nin yapılması için vermiş olduğu dilekçeye olumlu yanıt vermesidir. Biz İskele Belediyesi olarak Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin yanındayız, Kanserle Savaş Dairesi’nin kurulması için de elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILMADI!

Etkinlik sonunda her yıl gökyüzüne bırakılan pembe balonlar bu yıl çevre kirliliği yaratmaması adına gökyüzüne bırakılmadı.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler