• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

‘Kanal SİM dönüşümün öncüsü’

Kanal SİM 7’nci yaşını geride bırakıyor. 2 Nisan 2009’da ‘test yayınları’na başlayan Kanal SİM, 8’inci yılına girerken Kıbrıs Türk televizyonculuğunda dönüşümün ‘öncülüğü’nü de yapıyor.
‘Kanal SİM dönüşümün öncüsü’

Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Özuslu yaptığı açıklamada “Bütün Avrupa’da ve Güney Kıbrıs’ta yıllardır uygulanan, çağdaş dijital karasal (DVB-T) yayınların bütün ülkeye yayılması, Kıbrıs Türk televizyonculuğu için önemli bir dönüşümdür. Bunun öncülüğünü Kanal SİM yapıyor” dedi.

Kanal SİM ve SİM RADYO Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, Kıbrıs Türk televizyonculuğunun bir ‘dönüşüm’ noktasına geldiğini ve Kanal SİM’in bu dönüşümün öncüsü olacağını söyledi.

Özuslu ,Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ve Güney Kıbrıs’ta yıllardır uygulanan Dijital-Karasal, yani DVB-T yayınlarının geç de olsa Kuzey Kıbrıs’ta da başlamasının ‘Kıbrıs Türk televizyonculuğunun geleceği’ bakımından son derece önemli bir aşama olduğuna vurgu yaptı.

Sami Özuslu 2 Nisan 2009’da yayınlarına başlayan Kanal SİM’in 7’nci yılını geride bırakması nedeniyle bir açıklama yaptı. Kanal SİM ve SİM RADYO Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, DVB-T yayınlarının bütün ülkede izlenir hale gelmesiyle birlikte Türksat ile yollarını ayırdıklarını belirtti ve bu adımı ‘yeni dönemin başlangıcı’ olarak niteledi.

SÜRDÜRÜLEMEZ YAPI

Uydu yayınlarının çok pahalı ve ülkemiz koşullarında sürdürülemez olduğuna dikkati Çeken Sami Özuslu, “Aylık 15 bin 500 Dolar, yani bugünkü kurla 45 bin TL’lik uydu gideri, değil özel televizyonların, devlet kanalının bile öz gelirleriyle karşılayabileceği bir meblağ değil” diyen Özuslu, Türkiye televizyonlarıyla yaşanan haksız rekabetin devam ettiği koşullarda Kıbrıs Türk medyasının bir bütün olarak tehdit altında kalmaya devam edeceğini belirtti.

“Kanal SİM olarak uydudan ayrılma kararı vererek DVB-T yayıncılığının öncüsü olduk” diyen Sami Özuslu, diğer kanalların da bir süre sonra uyduya veda edeceğinin görüldüğünü belirtti.

ALTERNATİF YAYINCILIK

Kanal SİM’in 7 yıllık geçmişinde olduğu gibi bundan sonra da ‘alternatif yayıncılık’ anlayışıyla yayınlarına devam edeceğini kaydeden Özuslu, birçok ‘ilk’e imza attıklarını ve yakın bir gelecekte dünyanın en önemli yayın kuruluşlarından biriyle daha ‘işbirliği’ içine gireceklerini açıkladı.

Sami Özuslu, Kanal SİM’in ‘EuroparlTV’nin Türkçe dilde yayın yapan tek partneri’ olduğunu, Kıbrıs Rum devlet televizyonu PIK’le işbirliği çerçevesinde ortak yayınlar yapıldığını, bunun da Kıbrıs’taki çözüm çabalarına katkı koyduklarını, ‘işaret diliyle haber programı olan tek kanal’ unvanını taşıdığını, ‘toplu sözleşme ile yönetilen tek özel TV’ olduğunu, ’tek video portalı’na sahip olduğunu anımsattı. Özuslu, “Koşullar ne olursa olsun, Kanal SİM ilkleri gerçekleştirmeye ve ilkelerinden taviz vermeden, barış gazeteciliği yapmaya, toplumun sesi olmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

TÜRKSAT’TA YOK TÜM MECRALARDA VAR

Kanal SİM’in sadece Türksat’tan ayrıldığını, onun dışındaki bütün mecralarda var olduğunu da anımsatan Özuslu, “Kanal SİM’i normal antenlerle, DVB-T teknolojisiyle, internet ve akıllı uygulamalarda izleyebilir, SİM FM’den de dinleyebilirsiniz” dedi.

Sami Özuslu, UNITED Medya çatısı altında bulunan Yenidüzen, SİM FM ve Kanal SİM’e 1975’ten bugüne destek veren, katkı koyan, her türlü görüş ve eleştirisiyle yol gösteren herkese teşekkür etti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler