• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Serdar Denktaş'tan "Anıt" müjdesi...

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti...
Serdar Denktaş'tan "Anıt" müjdesi...

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ertan Ersan Başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

Ersan: “Kıbrıs Türk Halkı’nın Atatürk’ten sonra ikinci Atası Rauf Raif Denktaş’tır”

Bakanlıkta bugün gerçekleşen kabulde Dernek Başkanı Ertan Ersan, Kıbrıs Türk Halkı’nın Atatürk’ten sonra ikinci Atasının Rauf Raif Denktaş olduğunu vurgulayarak, ancak beşinci ölüm yıldönümü olmasına rağmen hala daha KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a yapılması planlanan anıt mezarın hayata geçememiş olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Ersan: “Anıt Mezarın bir an evvel yapılmalı!”

Yurtdışı temaslarında da ‘Anıt Mezar’ konusunun gündeme geldiğine dikkati çeken Ersan; “bu konuda bazen cevap bulup söylüyoruz ancak çoğu zamanda ne söyleyeceğimizi dahi bilmiyoruz. Bu bizim ayıbımız. Dolayısıyla bir an evvel anıt mezarın yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette ayrıca dernek ve dernek üyelerinin sıkıntıları da dile getirildi.

Ersan: “Gerek Rum tarafındaki ve ülkemizdeki şehitliklerin bakımını, gerekse Anıtlarımızın restorasyonunu yenileyemiyoruz”

Şehitler ve Anıtlar Komisyonu’na bütçe aktarımı yapılmadığına dikkati çeken Ersan; “bu nedenle gerek Rum tarafındaki, gerekse kendi ülkemizdeki şehitliklerimizin bakımını gerçekleştiremiyor, Anıtlarımızın tamiri ve restorasyonunu yenileyemiyoruz. Bu konudaki sıkıntımız oldukça büyük ancak her defasında ‘para yok’ deniliyor” diyerek Maliye Bakanı Denktaş’ın bu konuya ilgi göstermesini talep etti.

Ersan’ın, Devlette geçici olarak çalışan Şehit Çocukları kadrolasın talebi...

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Ertan Ersan, yaklaşık 20 şehit çocuğunun 13-14 yıldır devlette geçici olarak çalıştığını anımsatarak, bunların kadrolanması için bu konuda da Maliye Bakanı Denktaş’ın desteğini talep etti.

 

Ersan Ersan son olarak Rum tarafı ile müzakerelerin gidişatını konusunda Başbakan Yardımcısının görüşlerinin kendileri için önem arz ettiğini kaydetti.

Denktaş’tan:“Bu sene içerisinde Anıt Mezarın yapılması çalışmasına başlanacak” müjdesi...

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, öncelikle dernek üyelerinin ziyaretinden ötürü memnuniyet duyduğunu ifade etti ardından bugün itibarıyla kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’nın planının maliyetleri ile birlikte ellerine ulaştığını ve bu sene içerisinde yarışmada ikinci gelen anıtın yapılması çalışmasına başlanacağını müjdeledi.

 

Maliye Bakanı Denktaş, Şehitler ve Anıtlar Komisyonu’na bütçe aktarımı konusunda ise dernekten bakıma ihtiyaç duyulan şehitlik ve anıtların listesini hazırlamasını ona göre bir plan ortaya çıkarmaya çalışacaklarını kaydetti.

Geçicilerin kadrolanması konusunun Kamu Hizmetleri Komisyonuna ait olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, geçicilerin işini yaptıktan ve yüz kızartıcı bir suç işlemediği takdirde işten çıkarılma endişesi taşımalarının yersiz olduğunu kaydetti.

Denktaş: “Şimdi artık bu defa da çözüm olmazsa yolumuz ne olacak?’ konusunu konuşmaya başlamamız gerekecek. Yoksa yine yeni bir Genel Sekreter, yeni bir isimle, yeni bir planı mı bekleyeceğiz”

Müzakerelerin gidişatı konusunda da konuşan Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş: “Rum tarafının açıklamalarına bakılırsa, bizim tüm iyi niyetimize karşı onlar çözümün olmaması için her şeyi söylüyor ve yapıyorlar” dedi.

Kıbrıs Türk Halkı olarak şimdi artık; ‘bu defa da çözüm olmazsa yolumuz ne olacak?’konusunu konuşmaya başlamamız gerekeceğine de dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş; “yoksa yine oturup yeni bir Genel Sekreteri, yeni bir isimle yeni bir planı mı bekleyeceğiz?” diye sordu.

Görüşmenin sonunda Dernek Başkanı Ertan Ersan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a plaket takdim etti. 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler