• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Soruşturmada ‘Zulalar’ bir bir bulunuyor

Arda’nın ölümü ile ilgili soruşturma büyüdü.
Soruşturmada ‘Zulalar’ bir bir bulunuyor

Arda Erkan’ın ölümü ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Narkotik ekipleri 147 paket yani 441 gram centetik cannabionit ele geçirdi. Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar S.K, Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur, Doğuş Erzem, Mustafa Kavaz dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, huzurda bulunan zanlılar S.K, Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur, Doğuş Erzem, Mustafa Kavaz’ın 7 Temmuz ve 22 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Sevinç 7 Temmuz tarihinde Arda Erkan’ın ölümü üzerine soruşturmasının başladığı ilk günlerde Arda ile uyuşturucu madde kullandıkları gerekçesi ile teminata bağlanan zanlılar S.K ile Şakircan Özselmanoğlu’nun polise ilk etap da yalan beyanda bulunduklarının tespit edildiği ve yeniden ifadelerine başvurulması üzerine olay gecesi yanlarında Erol Tayfur’un da olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Polis zanlı Erol Tayfur’un zanlı Mustafa Kavaz’dan 3 adet hap aldığı ve ikisini kendisin birini de Arda’nın içtiği yönünde ifade verdiğini söyledi.

MAHKEME ARDA -150 PAKET (1)Mesele ile ilgili yapılan ileri soruşturmada zanlılar S.K, Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur ve Doğuş Erzem’in Temmuz ayı içerisinde Mustafa Kavaz’dan 5 adet hap ve 2 paket bonzai aldıklarının tespit edildiğini söyledi. Polis ayrıca zanlı Doğuş Erzem’in  Temmuz ayı içerisinde Zanlı Kavaz’dan 6 adet hap aldığı ve kullandığı yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. Meselede ayrıca zanlılar Erol Tayfur, Mustafa Kavaz ve S.K’nin Turunçlu Kavşağın zanlı Abdülkadir Zeyim’dan 1600 Euro karşılığında 100 paket bonzai, 50 adet extacy hap ve 25 paketde boş bonzai paketi aldıklarının tespit edildiğini söyledi. Zeyim Pergama sınır kapısından Güney’e geçmek isterken mesele ile ilgili tutuklanarak dün Mağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis memuru Mehmet Sevinç ayrıca zanlı S.K’nin Taşkent bölgesine Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz ile birlikte uyuşturucu madde sakladıklarını belirtmesi üzerine Taşken ovalarında zanlının gösterdiği yerde yapılan aramada 147 paket 441 gram ağırlığında bonzai bulunduğunu söyledi. Sevinç zanlı Mustafa Kavaz’ın verdiği gönüllü ifadede ise Girne-Lefkoşa ana yolu üzerinde ağaçlık bir bölgede zula var beyanı üzerine yapılan aramada ağaçlık alan içerisinde bir ağacın üzerinde 7 nolu yazı olduğunu ve altında saklı olarak 12 adet boş paket bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca Mustafa Kavaz’ın verdiği ifadede Gönyeli’de Yaşar Doğu Sokak üzerinde bir noktada sigara paketi içerisinde 6 gram ağırlığın da 2 paket bonzai bıraktığı yönündeki beyan üzerinde yapılan aramada konu sigara paketinin ve uyuşturucu maddelerinde bulunduğunu ve emare yapıldığını söyledi. Mehmet Sevinç meselenin çok ciddi ve geniş kapsamlı bir soruşturma ile incelendiğini kayıp olduğuna inanılan emareler ve zulalar olduğunu belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı S.K, Şakircan Özselmanoğlu ve Doğuş Erzem’in avukatları tutukluğa itiraz etmesi üzerine itiraz duruşması yapıldı. Duruşmanın ardından kararını verilen aradan sonra açıklayan Yargıç Meltem Dündar yüklü miktardaki uyuşturucu meselesi ile bağlantısı verilen şahadette önemli olarak görülmeyen zanlılar Şakircan Özselmanoğlu ve Doğuş Erzem’in  3 gün diğer zanlılar S.K, Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz’ın 5gün süre ile soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Evrim Kamalı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler