• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Açlık grevi dönüşümlü ve süresize döndü

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin ülkemizde yaptığı açlık grevi devam ediyor. Açlık grevi 6. Gününde dönüşümlü ve süresiz olarak sürecek. Açlık grevine siyasi partilerin de desteği sürerken bu kez BKP Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığında part
Açlık grevi dönüşümlü ve süresize döndü

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin geçtiğimiz hafta başlattığı açlık grevinin yankıları sürmeye devam ederken, greve destek giderek artıyor. Dernek, Türkiye’de kürt halkına karşı yapılan zulümlere tepki olarak başlatılan açlık grevini süresiz olarak devam ettirme kararı aldı. Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eşbaşkanı Tuncer Özbahadır, Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Güney Doğu illerinde yapılan katliamlar son bulmadıkça bizde grevimize devam edeceğiz. Yapılan bu zulme karşı sessiz kalmak bir insanlık ayıbıdır” dedi.

acklikk (7)

“GÜNEY DOĞU İLLERİNDE SİVİLLER KATLEDİLMEKTEDİR”

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eşbaşkanı Tuncer Özbahadır, “Türkiye’de AKP Hükümeti Doğu ve Güney Doğu illerinde adeta bir savaş başlatmıştır, kadın çocuk yaşlı demeden siviller katledilmektedir. İnsanların evleri başlarına yıkılmaktadır. Katledilen insanların cesetlerinin bile sokaklardan alınmasına müsaade edilmemektir. Uygulanan sokağa çıkma yasağı neticesinde pencereden kafasını dışarıya uzatan insanlar bile keskin nişancılar tarafından vurulmaktadır. Vicdanı olan bir insan böylesi bir kıyıma karşı sessiz kalamaz. Bizde böyle bir anlayışla Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

acklikk (2)

“KATLİAM YAPMAK İÇİN OKULLAR TATİL EDİLİYOR”

Özbahadır, “Geçmişte bir çok kez Alevilerin yaşadığı Çorum, Tokat, Kahraman Maraş, Sivas gibi bölgelerde Alevilere karşı katliamlar düzenlenmiştir. Yani geçmişten günümüze Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tekçil bir devlet yapısına sahiptir. Tek dil, tek din, tek mezhep anlayışıyla hareket ederek kendi gibi olmayan farklı düşünce inançları yok etmek, asimile etmek, yerlerinden sürmek gibi politikalar üretmektedirler. Asker gücüyle şehirler abluka altına alınmıştır. İnsanların özgürlükleri, yaşam hakları ellerinden alınmıştır. Normalde kar yağdığında okullar tatil edilir. Şimdiyse bu bölgelerdeki öğretmenler bölgeden uzaklaştırılarak katliam yapmak için okullar tatil ediliyor. Biz bu yapılan zulme şimdi ses çıkarmazsak ne zaman ses çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

acklikk (6)

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN DE DESTEĞİYLE GREVİMİZ SÜRESİZ GREVE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Açlık grevinin 6. Gününde grevi süresiz ve dönüşümlü hale getirdiklerini ifade eden Tuncer Özbahadır, “ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarıda grevimize destek beyan ettiler. Açlık grevinin dönüşümlü olmasını talep ettiler. Bizde bu yönde bir yapılanma içerisine girerek açlık grevimizi süresiz hale getirmeye karar verdik. Bize destek vermek için her gün farklı bir sivil toplum örgütü bizimle bir günlük açlık grevi yapacak” dedi.

acklikk (4)

BKP DEVRALIYOR

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığında partiden bir heyet, bugün 08.00’den itibaren Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği lokalinde sürdürülen açlık grevini devralacağını açıklandı. BKP yaptığı açıklamada Türkiye’nin doğusunda yaşanan olayları protesto edeceklerini de kaydetti.

TDP’DEN PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ’NE DESTEK ZİYARETİ

Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) bir heyet, “Türkiye’de yaşanmakta olan gerginlik, çatışma ortamı ve ölümler” nedeniyle açlık grevi başlatan Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yetkililerini ziyaret ederek destek belirtti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Asım İdris, ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yetkililerinin farkındalık yaratmak amacıyla başlattıkları bu eylemi saygıyla karşıladıklarını belirterek, destek belirtti.

Geçmişi birlikte yaşayan, bu günü birlikte kurmuş olan halkların demokrasi ve insan hakları temelinde birlikte yaşamak için verdiği mücadelenin amacına ulaşarak Türkiye'de bir barışa neden olmasını istediklerini belirten TDP Genel Sekreteri Asım İdris, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği’nin bu bağlamda verdiği mücadeleyi desteklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin genelinde özellikle de Güneydoğu’da yaşanan çatışmalardan ve ölümlerden büyük bir acı duyduklarını belirten İdris, bu karanlık ve acı veren ortamın bir an önce yerini, demokrasi ve barış içerisinde bütün toplumun kucaklaştığı özgür bir düzene bırakması beklentisi içinde olduklarını belirtti.

Ahmet VAMIK

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler