• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Güzelyurt kan ağlıyor !

Hükümetin “Güzelyurt asla verilmeyecek, bölgeye yatırımlar artmaya başladı, Güzelyurt’tan ayrılanlar geri dönüyor” söylemlerine karşın Güzelyurt esnafı adeta isyanları oynuyor
Güzelyurt kan ağlıyor !

Eniz ORAKCIOĞLU/Özlem ÇİMENDAL

Güzelyurt Esnafı, bölgede nüfusun günden güne azaldığını ve özellikle genç nüfusun iş azlığından dolayı başka bölgelere göç ettiğini vurgulayarak, “Nüfus azaldıkça çarşı günden güne daha da boşalıyor, kepenk kapamamak için direnen esnaf ise iş yapmıyor” dedi

Yıllardır Kıbrıs sorunundan doğan belirsizliğin bölge insanı ve Güzelyurt’u mağdur ettiğine dikkat çeken esnaf, “Güzelyurt verildiydi, verilecekti diyerek, yıllarca bölgeye yatırım yapılmadı. Şimdi yatırım anlamında biraz hareketlenme başladı bu sefer de yeniden Güzelyurt verilecek söylemleri ortaya çıktı” şeklinde konuştu

Bölge vekillerine de sitem eden esnaf, “Seçim zamanı geldiğinde oy istemek için bütün siyasiler Güzelyurt’un altını üstüne getiriyor. Seçimler sonuçlanıp da vekil seçildikten sonra bölgeye ise uğramıyorlar” dedi

Esnaf ne dedi?

YakupSarıyer;

“Seçilen bir daha uğramıyor”

“Sokaklar bomboş son 4-5 yıldır Güzelyurt çarşısının durumu bu şekilde. Esnaf iş yapmıyor. Gençlik işsizlikten dolayı bölgeden göç ediyor. Son zamanlarda bölgeye yatırım yapılmaya başladı, öğrenci yurtları, üniversiteler derken bölge biraz olsun kıymete bindi. Fakat gelin görün ki seçim zamanı Güzelyurt’u karış karış gezen siyasiler, seçildikten sonra Güzelyurt’a uğramıyor, sorunları ile ilgilenmiyor. Güzelyurt vekilleri ise bölgede seçiliyor ama bölgede yoklar. Kısacası Güzelyurtlular ama Güzelyurt’ta değiller.”

Orhan Akel;

“Vekillerin bölge ile alakası yok”

“Esnafın durumu çok kötü, bununda ana sebebi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, siyasilerin hiç biri işini yapmıyor, 5 Güzelyurt vekili var hiçbirinin bölge ile alakası yok. Seçtiğimiz vekiller sadece televizyon ve gazetelerde boy gösteriyor. Ne ülke için ne de bölgemiz için hiç bir şey yapmıyorlar. Kaldı ki yıllar var Güzelyurt’ta ciddi anlamda bir göç var, gençlik iş imkânı olmadığı için göç ediyor. Azalan nüfusta özellikle esnafı kötü etkiliyor.”

Hatice Gülhan;

“Güzelyurt ve Güzelyurtlu yıpratılıyor”

“Görünen göz kılavuz istemez, dönün ve Güzelyurt çarşısına bir bakın sizde insan olmadığını göreceksiniz. Maalesef bölgede git gide gençlik kalmıyor, iş azlığından gençlerimiz başka bölgelere göç ediyor. Bunun yanında Güzelyurt verildiydi, verilecekti belirsizliği de Güzelyurt’u ve Güzelyurtluyu yıpratıyor.”

Cemil Kuyumcu;

“42 senedir bizimle dalga geçiyorlar”

“42 sene var gelmiş geçmiş tüm siyasiler bizimle dalga geçti.  Güzelyurt Esnaflar Birliği olarak yıllardır çalmadığımız kapı kalmadı, kimsenin umurunda olmadık. Güzelyurt’un bu kötü gidişatını da birazda Güzelyurtlular yarattı. Bölgeye yatırım yapacaklarına bölgeden kaçtılar başka bölgelerde ev aldılar, ev yaptılar ya da iş yeri açtılar.”

Semra Gündüzyatmaz;

“Seçimde gelen giden çok”

“Maalesef esnafın durumu çok iç açıcı değil, çarşıda insan yok. Güzelyurtlu parsını da bölgeye değil başka yerlere harcıyor. Gençlik bölgede iş sahası olmadığı için göç ediyor. Bunun yanında Güzelyurt’un verildiydi, verilecekti belirsizliği de insanların göç etmesine ve bölgeye yatırım yapılmamasına sebep oluyor. Bölge için bir diğer olumsuzluk ise seçim zamanı bölgeye gelenin gidenin çok olması ama seçildikten sonra uğramamaları.”

Güvenç Özyiğit;

“Esnafın yüzü gülmüyor”

“Çarşıda insan yok, esnafın yüzü gülmüyor. Bunun yanında Güzelyurt verildiydi, verilecekti belirsizliği artık insanların midesini bulandırıyor, yine bu sebeple göçler çoğalıyor, insanlar bölgeye yatırım yapmaya korkuyor. Şimdi Güzelyurt’a biraz yatırım yapılmaya başlandı yine Güzelyurt verilecek söylemleri arttı. Vergi dairesinin Güzelyurt’u, Girne ve Lefkoşa’yı aynı tutup hepsinden aynı vergiyi istemesi de esnafa darbe vurdu. Çünkü diğer bölgelerdeki nüfus ve iş Güzelyurt’la aynı değil. Bölgede 3 tane üniversite olmasına rağmen öğrenci çarşıya çok fazla rağbet göstermiyor, öğrenciyi çarşıda tutacak bir yer yok, bölgedeki mülk amirleri, polis, belediye ve kaymakamın öğrenciyi bölgede tutmak için çalışmalar yapmalı.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler