• BIST 10254.72
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Harmancı: Belediyemize emek vermeye devam etmek isteyen arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı mevsimlik işçilerin ücretlerinde iyileştirilme yapılmazsa işten çıkacaklarını belirttiklerini ifade ederek konu ışığında bir toplantı yapıldığını ve toplantıyı terk eden yaklaşık 30 kişi olduğunu ifade etti.
Harmancı: Belediyemize emek vermeye devam etmek isteyen arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz

Mehmet Harmancı’nın yaptığı açıklama şöyle;

“Herkese iyi akşamlar dilerim. Çok uzun zamandır şehrimize daha iyi hizmet verebilmek için  işçi açığımızı mevsimlik çalışanlar ve dışarıdan hizmet alımı ile yapıyoruz.

Seçim öncesi de yaklaşık 80 mevsimlik işçimize ilişkin oldukça hararetli ve uçuk vaatleri hep beraber duymuştuk.  Hatta 13 Aralık'ta (seçimden 10 gün önce) sanayideki atölyelerimize yaptığım ziyaretimde basına da yansıyan açıklamamı hatırlamak isterim:  “Mevsimlik işçi olarak çalışan emekçilerin kadrolanmasının yasal olarak ancak toplam personel giderlerinin belediye bütçesinin yarısının altına düşmesi durumunda mümkün olabileceğine de işaret ederek emekçilere hemen kadrolanma sözü verenler emeği siyasete malzeme yapıyorlar.

Hiçbir zaman siyasi kimlik ayrımı yapmadım, göreve geldiğim an kendi siyasi şapkamı dışarıda bıraktım, popülizm yapmadım. Sizinle her zaman gerçekleri paylaştım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Belediye’nin hiçbir örgütün arka bahçesi olmasına izin vermeyecek, emeğinizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” demiştim.

Yukarıdakilere satırlarda olduğu gibi ben hep aynı noktada durdum. Bu arkadaşlarımızı işe alırken ne hangi partili olduklarını, ne doğum yerlerini, ne de akrabalık ilişkilerini sorguladım. İhtiyaç paralelinde ilk başvuran ve erkek adaylarda askerliğini tamamlamış, temiz raporuna sahip veya ikinci bir şansı gerçekten hak ettiğine inandığımız arkadaşlara şans verdik. Onlar da emekleriyle bizlere, şehrimize hizmet verdiler. Yeni belediyeler yasası paralelinde istihdam olanağımız tamamen kısıtlandığından ve belediye işlerinin de efektif bir şekilde devam etmesi için belediyede örgütlü sendikamızla da fikir birliği içerisinde bir belediye şirketi oluşturulmasına karar verdik. Mevsimlik çalışanlarımızın mevcut koşullarında imkanlarımız doğrultusunda yapılacak bir miktar iyileştirme ile kurulacak olan yeni şirkette görev alacak şekilde işlerine devam etmeleri konusunu yıl sonunda kadar çalışmaları tamamlamayacağımızı sürekli olarak arkadaşlarımızla paylaştık. En son yaklaşık 1 ay önce şube şube kahvaltılı toplantılar yaparak durumu her zamanki gibi tüm şeffaflığı ile paylaştık. Mevsimlik işçilerimiz asgari ücretle görev yapmakta ve ek çalışma yaptıkları zaman da ek mesaileri ödenmektedir. Yanlış anlaşılmaları gidermek için tüm arkadaşlarımıza olan ödevlerimizi yerine getirdiğimizi de söylemek isterim. Sadece Haziran ve Temmuz ayı mesaileri henüz ödenmemiştir.

Dün toplanan bir grup mevsimlik işçimiz ücretlerinde iyileştirme yapılmazsa iş bırakacaklarını belirtmişler, bizler de bugün bir karşılıklı toplantı yaparak yukarıdaki bilgiler ışığında bir kez daha arkadaşlara görüşlerimizi aktarmak için sabah 08.30'da buluştuk. Toplantımızın ilk 5 dakikası içerisinde disipline ilişkin yaptığımız bazı uyarılar sonrasında bir grup işçi toplantıdan ayrılmıştır. (yaklaşık 30 kişi)

Belediyemizin yukarıda belirttiğim sorumlulukları, imkânları ve gerçekleri ışığında emek vermeye devam etmek isteyen arkadaşlarımız ile her zamanki gibi çalışmaya ve şehir için ödevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler