• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Lefke’de LAÜ ile atılım yılı

Çıkmaz sokak konumunda bulunan Lefke’nin gelişim sürecinde çok ciddi bir misyonu kendisine görev kabul etmiş olan Lefke Avrupa Üniversitesi gelişimini hız kesmeden sürdürüyor.
Lefke’de LAÜ ile atılım yılı

Lefke’de LAÜ ile atılım yılı       

Çıkmaz sokak konumunda bulunan Lefke’nin gelişim sürecinde çok ciddi bir misyonu kendisine görev kabul etmiş olan Lefke Avrupa Üniversitesi gelişimini hız kesmeden sürdürüyor. 2013-2014 dönemi “LAÜ’de değişim yılı” olarak ifade edilirken 2014-2015 dönemi LAÜ’de “gelişim yılı” oldu. 2 yıllık bir çalışmanın sonunda bugün mucizevi bir gelişim gösteren LAÜ dev yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Kıbrıs Bilim Vakfı tarafından kurulan ve 1990 yılında faaliyete geçen bir devlet vakıf üniversitesi olan Lefke Avrupa Üniversitesi’nde, bugün itibariyle süratle devam eden hem fiziki, hem de akademik çalışmalar, Kıbrıs üniversiteleri arasında sessiz ama bir o kadar da güçlü bir yapıyı beraberinde getiriyor.

Ahmet VAMIK

Ülkenin köklü üniversiteleri arasında bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi bir yandan Lefke bölgesinin tüm çehresini değiştirirken, diğer yandan akademik çalışmaları ile göz dolduruyor. Detay Gazetesi’ni konuk eden üniversitede dev projeler hız kesmeden arka arkaya gerçekleşiyor.
Detay’a değerlendirmelerde bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, LAÜ’nün gelişimiyle birlikte bölgenin de eş zamanlı olarak gelişmesi ve kalkınması gerektiğine dikkat çekti ve gelişmeleri ayrıntıları ile anlattı.

Bölgenin üniversite sayesinde önemli bir gelişme kaydettiğine dikkat çeken Yükselen, Lefke Belediyesi’nin de üniversite ile beraber aynı frekansta hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Yükselen, bugün değil ama daha uzun vadede yatırımcıları bölgeye çekmek amacıyla devlet tarafından özel teşviklerin verilmesi gerektiğine de işaret etti.

004.jpg

LEFKE’DEN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ

LAÜ’yü Lefke’den ayrı düşünmenin mümkün olmadığını vurgulayan Rektör Yükselen, Lefke’nin de aynı oranda büyümesi ve gelişmesini desteklediklerini kaydetti. LAÜ’nün yabancı öğrencileri çekmek için ciddi çalışmaları olduğuna da değinen Mehmet Ali Yükselen gelecek yıl yabancı öğrenci sayısının daha da artmasını beklediklerinin altını çizdi. Rektör Yükselen, “yönetimsel olarak iyi bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Benim göreve geldiğim iki yıllık süre içerisinde yabancı öğrenci sayısında %137 oranında bir artış söz konusu ve bu da bizi sevindiriyor” dedi.
023.jpg
ÇİFT DİPLOMA MÜJDESİ

İngiltere’nin saygın üniversiteleri arasında yer alan University of Bradford ile LAÜ arasında çift diploma anlaşması yapıldığını belirten Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, bu programa katılan öğrencilerin 3 yıl LAÜ’de 1 yıl İngiltere’de eğitim alarak iki üniversiteden birden diploma alma hakkı kazandıklarını ifade etti. Yeni başlayan bu uygulamanın kendilerine büyük bir heyecan ve LAÜ’ye önemli bir prestij kattığını vurgulayan Yükselen, 2017 Haziran’ın da ilk çift diplomalı mezunlarımızı vereceğiz” dedi. İngiltere’ye gidecek öğrencilere burs imkanı da sağlandığını söyleyen Yükselen, Kıbrıslı öğrenciler için, Türkiyeli öğrenciler için ve yabancı öğrenciler için ayrı kontenjan açıldığını dile getirerek, Yüksek Lisans programlarıyla ilgili de benzer girişimler olacağını müjdeledi.
027.jpg
LAÜ SÜREKLİ BÜYÜYOR

Lefke Avrupa Üniversitesi’nin Lefkoşa kampüsünü de geliştirmeye devam ettiklerini açıklayan Mehmet Ali Yükselen,  Lefkoşa Kampüsü’nün yüksek lisansa yönelik gece eğitimi veren bir kampus olduğunun altını çizdi. Rektör Yükselen, “Biz lisans programlarımızda Lefke dışına çıkmayı hiç düşünmedik çünkü LAÜ Lefke demektir” dedi. LAÜ çatısı altında Kıbrıs’ta ilk kez açılan Yüksek Lisans programları olduğunu kaydeden Yükselen, özel eğitim ve üstün zekalılar üzerine Yüksek Lisans programlarının ilk kez LAÜ tarafından açıldığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl 11 ön lisans, 6 lisans, 6 yüksek lisans ve 5 doktora alanında aynı anda 28 programa YÖK tarafından onay alındığını ve bu alanlarda eğitime başlandığını belirten Rektör Yükselen, bunun Kıbrıs’ta bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.
052.jpg
KIBRIS’TA İLK VE TEK

Kıbrıs’ta ilk ve tek olma özelliği taşıyan Özel Gereksinimi Olan Çocuklar Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezi (ÖÇEM)’in kurularak hem özel eğitim alanında öğrenim gören öğrencilere uygulama yapma imkanı sunulduğunu söyleyen Yükselen, ayrıca merkeze ülkenin her yerinden özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin başvurduğunu ve bu merkezin Üniversite’nin en önemli unsurları arasında yer aldığını belirtti. Rektör Yükselen ayrıca üniversitenin prestij binası haline gelecek olan amfiler binası inşaatının da hızla devam ettiğinin altını çizdi.

YATIRIMLAR BÜYÜYOR

Kampüs alanını genişletmek için okulun çevresinde 20 dönümlük bir arazi de satın alan okul yönetimi büyümenin önünü de açtı. Bu arazinin küçük bir bölümüne yap işlet devret modeli yurt yapılmaya başlandığını belirten LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, “biz yurt binasının yapıldığı arazinin o bölümüne 100Bin Pound ödemişizdir fakat karşılığında 8 milyon dolar değerinde bir yurt sahibi olacağız ve bence bu yaptığımız en karlı işlerden biridir. Aynı zamanda bölgenin yurt ihtiyacını da giderdik bu projeyle gidermiş olacağız” diyerek bu projeyle birlikte üniversite yurtlarının toplam yatak kapasitenin 1700’e çıktığını ifade etti.
lau2.jpg
Ulaşım sorununu da çözdüklerini dile getiren Rektör Yükselen, Sabah 8’den akşam 12’ye kadar Lefke’ye ve Yedidalga’ya, sabah 8’den akşam 8’e kadar Gaziveren ve Doğancı’ya saat başı ring servislerin olduğunu ayrıca 2 saatte bir de gece saat 8’e kadar Güzelyurt’a servislerin bulunduğunu belirterek, öğrencilerin ulaşım sorunu ortadan kalktığı için öğrencilerin LAÜ’yü tercihlerinde tereddütlerinin ortadan kalktığını vurguladı. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler