• BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

LTB'den müjde

“ Ecvet Yusuf ve Kemal Aksay caddeleri şehrin ayağa kalkışının önemli simgelerinden olacak”
LTB'den müjde

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bugün Kıbrıs TV’de Sevim Basri’nin konuğu olarak LTB’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve Ecvet Yusuf ile Kemal Aksay Caddeleri ihalelerinin yarın imzalanacağı müjdesini verdi.

 “ Ecvet Yusuf ve Kemal Aksay caddeleri şehrin ayağa kalkışının önemli simgelerinden olacak”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yarın imzalanacak 4 buçuk milyon TL’lik ihalenin Barış ve Özgürlük Anıtı’ndan başlayıp, Gençlik Merkezi’nden (Kızılbaş Kilisesi) ana caddeye çıkılan trafik ışıklarına kadar olan 2 kilometrelik alanı kapsayacağını söyledi. Lefkoşa’nın beş ana arterinden birinde ciddi bir değişim yaşanacağını kaydeden Başkan Harmancı, tüm kaldırımların yenileneceğini, yağmur suyu drenaj hattı ve içme suyu şebekelerinde yenilenmeler yapılacağını ve eksik kanalizasyon bağlantılarının tamamlanacağını söyledi. Başkan Harmancı, bunlarla birlikte bisiklet yolunun Lefkoşa’da bu caddelerden başlayarak yaşam bulacağını, görme engelli bireyler için kauçuk parke döşeneceğini, yeni otobüs durakları ve duraklar için cepler yapılacağını, şehir mobilyaları, oturma alanları ve yürüyüş yollarının da ihale kapsamında yer aldığını belirtti.

Başkan Harmancı, 3 yıllık sürede ilk önce hep birlikte ilerlediklerini, temellerini sağlamlaştırdıklarını ve şimdi de Lefkoşa’nın ayağa kalkmakta olduğuna vurgu yaptı.

 Marmara Bölgesi’ne yeni köprü için pazartesi ihale süreci başlıyor

LTB Başkanı Harmancı, Marmara bölgesindeki mevcut köprüye ilişkin Eski Eserler Dairesi’nden görüş aldıklarını ve bu bölgeye yeni, çağdaş ve ihtiyaca cevap verecek olan yeni bir köprü için ihale sürecinin Pazartesi başlayacağını söyledi. Mevcut köprünün durumunda iyileştirilmeler yapılması gerektiği konusunda Eski Eserler Dairesi ile görüş birlikleri olduğunu da söyleyen Harmancı, bu konuda da iki kurumun önümüzdeki günlerde ortak çalışmalar yapacağını söyledi.

 1 ay içerisinde 1 Milyon TL’lik asfalt ihalesine çıkılıyor

Başkan Harmancı, şuanda şehirde asfaltlama çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, bununla birlikte kısa bir süre içerisinde de 1 Milyon TL’lik ihaleye daha çıkacaklarını söyledi. LTB olarak doğru ihale yapabilmek için asfaltlama konusunda 6 kez ihale süreci yaşadıklarını, bunun da şehre asfalt dökülmesini planladıklarından daha sonraki bir döneme kalmasına neden olduğunu söyledi.

 “Yeni LTB Açık Pazarı için çalışmalar devam ediyor”

Farklı ve çok yönlü pazar konseptleriyle her kesimin ihtiyacına cevap verecek yeni LTB Açık Pazarı’nın alt yapı, asfaltlama ve idari binasının yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Harmancı, bu işlemlerin bedelinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu, bunun sonrasında da çatı için ihaleye çıkılacağını söyledi.

12 bin 500 metrekare alanda yer alacak LTB Yeni Açık Pazar’da Organik Pazarlar, İkinci El Pazarları, El Emeği Pazarı olacağını, artık sadece gündüzleri ve alışveriş için değil, geceleri de hizmet verecek ve farklı organizasyonların ev sahipliğini yapılacağını belirtti. Başkan Harmancı, LTB Yeni Açık Pazar’ın ayrıca tamamen engelli dostu olacağını, kafe, büfe ve oturma alanları, 105 metrekare çocuk oyun alanı ve açık hava fitnes alanına sahip olacağını aktardı.

 Bolu Sokak’ta kanalizasyon sorunu çözülüyor

Başkan Harmancı, uzun yıllardan beridir kanalizasyonda sorun yaşayan ve son dönemlerde ağırlıklı olarak yurt ve apartmanların yapılması ile kanalizasyon sorununun daha da büyüdüğü Bolu Sokak için kısa süre içerisinde LTB öz kaynağı ile ihale sürecinin başlayacağını belirtti.

Başkan Harmancı ayrıca Hamitköy bölgesinde bugüne kadar 2 siteyi kanalizasyona bağladıklarını ve Pazartesi günü başlayacak ihale süreci ile Hamitköy’de önceden tespiti yapılıp planlanan bazı kritik noktaları da daha kanalizasyon sistemine bağlayacaklarını söyledi.

Yeni LTB Barınağı’nda telleme işlemi başladı

Şehrin ihtiyaçlarından birinin de tam donanımlı bir barınak olduğunu söyleyen Başkan Harmancı, LTB’ye rehabilite edilen eski Dikmen Çöplüğü’nde verilen bölgede telleme çalışmalarının başladığını söyledi. 2017 yılında LTB öz kaynağından barınak için 150 Bin TL ayrıldığını, barınağın bitmesi için 2018 yılı bütçesinden de pay ayrılacağını söyledi.

LTB Başkanı Harmancı şehrin yönetimi ile şehirlilerin uzun süreden sonra yeniden birlikte hareket etmeye başladığını ve bunun Lefkoşa için en önemli kazanımlardan biri olduğunu söyleyerek, geçtiğimiz haftalarda barınak yararına düzenlenen konserde bunu somut olarak gördüklerini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler