• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

“Turizm sektörü kabuk değiştiriyor”

GAÜ Turizm, Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü Esenyel’den önemli açıklamalar:
“Turizm sektörü kabuk değiştiriyor”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Turizm, Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü ve Dünya Turizm Konaklama Eğitim Öğretim Birliği (AMFORHT) Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. İsmet Esenyel, KKTC'de Turizm sektörünün kabuk değiştirmeye başladığına işaret ederek "Bütün alt sektörleri ile birlikte, turizm sektörüne bakışımız öyle anlaşılıyor ki, daha bir dikkatle ele alınıp teşhisler öyle konulmaya başlanıyor. Doğru yolda olduğumuzu hissediyorum. Bu hareket; Turizm Bakanlığımız düzeyinde, ilk kez bu kadar sıcak ve turizm paydaşlarımızı etkileyen bir hale bürünüyor. Bilmiyorum, ben mi yanılıyorum yoksa, gerçekten yavaş yavaş turizm ürünümüzün hassasiyetleri daha bir anlaşılmaya mı başlanıyor? Bunu yakın bir zamanda göreceğiz" dedi.

Gelişmeler umut verici

Turizm Bakanı ve ekibinin üniversitelerin turizm fakültesi temsilcileri ile bir araya gelmesinin son derece önemli bir adım olduğuna işaret eden Esenyel, "Japonların dediği gibi, bizler büyük masalarda oturur, kavga etmeden saygı ile bir birimizin fikirlerini dinleriz, anlaşamasak bile, birgün bir yerde konuşulanlar ve doğrular yerini bulur" dedi.

Turizm Bakanlığı ve Dağcılık Spor Derneği Yürüyüş yolları konusundaki gelişmelerin umut verici olduğunu belirten Esenyel, "Koruçam'dan Zafer Burnu'na, Beşparmak dağlarından (Cape to Cape ) toplamda 247 Km uzunluğundaki yürüyüş yolunun eksikliklerinin giderileceği müjdesine çok memnun olduğunu belirterek "Bu açıklama bizzat Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu tarafından dile getirilmiştir" dedi.

Eko Turizm kavramı

Açıklamasında Eko Turizm'de münferit veya gruplar halinde doğaya karşı daha sorumlu ve akılda kalıcı etkinliklerin yapılmasına mutlak surette ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Esenyel, "2014 yılında yurt dışından 5 bin turistin, trekking kapsamında Kıbrıs'e ziyaret ettiğini, Türkiye'de sağlık turizmi kapsamında ele alınan bu aktivitenin, özellikle Kış Turizminde çok önemli bir parça olduğuna dikkat çekti.

Oluşturulan yürüyüş yolları

KKTC'de oluşturulan yürüyüş yollarına da değinen Esenyel "Bakanlığımızın açıkladığı verilere göre; 25 noktada ring (başladığı noktada biten) şeklinde parkurlar hazırlandı. Her parkur için en önemli unsur olan, yabancı dildeki haritalar oluşturuldu. Bu parkurlar, 6 ayrı bölgeye ayrılarak broşür olarak da basıldı. Güzelyurt (4 ) Girne Batı (4), Girne Doğu (4 ), Karpaz Batı (4), Karpaz Doğu (4) ve Zafer Burnu (5 ) adet ring parkuru hazırlandı. Beşparmak Parkuru ise, (Koruçam ve Zafer Burnu ) 18 etaptan oluşan ve henüz tamamlanmayan 247 km'lik uzun mesafe parkuru olarak düşünüldü. Dilerseniz 18 günlük yürüyüş programı ile, adamızın Beşparmak Dağlarının Batı ucundan Doğudaki Zafer Burnu'na kadar olan mesafeyi tamamlayabilirsiniz. Hayal değil, gerçek" dedi.

Güzel günler geliyor gibi..

Esenyel, açıklamasının sonunda "Sanki güzel günler geliyor gibi. Turizm sektörümüzde yemyeşil bir doğa ile Türkiye’mizden bugün, yarın akmaya başlayacak olan hayat suyu bizlere yepyeni umutlar aşılayacak. Asırlardır Ana karadan kopan parça, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda fiilen tekrar yerine bağlanıyor, Torosların suyu adamızda akmaya, can olmaya başlıyor. Turizm Barıştır, Su Hayattır, Turizm de bu vesile ile adamızda, yeni nesillerimize tertemiz suyu ile umut olsun, barış ve selamet olsun" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler