• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Yakın Doğu Koleji'nde yenilikler

Yabancı dil ve örgün eğitimde öncü olan Yakın Doğu Koleji, 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerin akademik başarıların yanında sportif başarılar ve kültür değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmek amacıyla eğitim müfredatında yenilikler yaptı.
Yakın Doğu Koleji'nde yenilikler

Yabancı dil ve örgün eğitimde öncü olan Yakın Doğu Koleji, 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerin akademik başarıların yanında sportif başarılar ve kültür değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmek amacıyla eğitim müfredatında yenilikler yaptı.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Koleji yeni eğitim – öğretim yılında her sınıfta kitap okuma saati, hafta sonu İngilizce kampları, müze eğitimi, felsefe kulübü ve psikoterapi, felsefe günleri, Türk müziği orkestra ve korosu, , YGS-LYS ve yabancı diller için ücretsiz kursları hayata geçirecek.

 

Okul Müdürü Arkan, Yeniliklerin Gelişime Verdiği Önemden Bahsetti…

Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yakın Doğu Koleji’nin her biriminde yeniliklerinin olduğunu, yapılan her yeniliğin öğrencilerin gelişimine katkı sağlayabilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Işılay Arkan, akademik başarılarla her zaman öncü olmanın yanında öğrencilerinin sportif başarıları ve kültür değerlerine sahip çıkan gençler olarak yetişmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek yeni eğitim öğretim yılındaki yenilikleri anlattı.

 

Kitap Okuma Saati Hayata Geçirilecek…

Öğrencilerinin, öncelikle ana dillerine vakıf olmalarının, ana dillerine sahip çıkmalarının öneminden söz eden Işılay Arkan, özellikle bilgisayar ve cep telefonlarının kendilerine yararlı bir şekilde kullanabilmelerini öğretmeyi, bunun yanı sıra yazabilme, kendilerini ifade edebilmek için teknolojiden uzaklaşarak kitap okumalarını artırmak adına her sınıfa kitap okuma saati konulduğunu söyledi.

 

Arkan bu uygulama ile öğrencilere boş zamanlarında değil, zamanı iyi kullanma adına kitap okumayı sevdirmeye çalışacaklarını ve bunun en iyi oldukları alanların başında gelen İngilizce dil eğitimine de katkı sağlayacağını söyledi.

 

İngilizce Hafta sonu Kampları Düzenlenecek…

İngilizce eğitiminin yalnızca sınıftaki derslerle sınırlı kalmayacağını belirten Arkan, bu sene Haftasonu İngilizce Kampları uygulayarak öğrencilerin pratiklerinin daha da gelişmesini sağlayacaklarını dile getirdi. Arkan, özellikle İngilizlerin yerleşim yerlerine yapılacak gezilerin öğrencilere çok büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

 

Fen Laboratuarlarındaki Araç Gereçler Yenilendi…

Arkan, bu yıl en güzel yeniliklerden birinin de Fen Bilimleri alanında olduğunu vurgulayarak, laboratuar araç gereçlerinin yenilendiğini söyledi.

 

Laboratuvar çalışmalarına bilhassa önem verdiklerini belirten Arkan, mevcut teknolojinin en son ürünlerini kullanmak için çok büyük emeklerle İngiltere’den getirdikleri araç gereçlerle,  her öğrencinin bilgilerini pekiştirebileceği, kabiliyetlerinin farkına varabileceği laboratuvar çalışmaları ve çeşitli deneylerle eğitimi birleştireceklerini bu sayede GCE başarılarının en yüksek seviyeye ulaşmasının sağlanabileceğini belirtti.

 

Yabancı Dil ve YGS-LYS’ye yönelik ücretsiz Kurslar Açılacak…

Tüm bunların yanı sıra, “Müze eğitimi, Felsefe kulübü ve psikoterapi, Felsefe günleri ile de sosyal bilgiler anlamında öğrencileri yetiştireceklerini ayrıca  Almanca, Fransızca haftaiçi ücretsiz kurslar, YGS-LYS’ye yönelik hafta sonu ve hafta içi ücretsiz kursların  da açılarak, öğrencilerini her anlamda destekleyeceklerini vurguladı.

 

Müziğin Eğitime Olan Katkısı Unutulmadı…

Sanatın her alanına önem veren bir okul olarak, veli, öğretmen ve öğrenci iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan “Türk Müziği Orkestra ve Korosu”nun hayata geçirileceğini de dile getiren Okul Müdürü,bu ortak sanat alanının okul velisiyle gerçekleşmesinin, öğrenci, veli ve öğretmen üstünde olumlu etkileri olacağını sözlerine ekledi.

 

Başarılardan Söz Etti…

Sözlerinin sonunda  elde ettikleri başarılardan da bahseden  Işılay Arkan, her alandaki başarılarıyla adımızı duyurmuş bir okul olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

 

Arkan, “2016-2017 GCE sonuçlarının bizim için büyük gurur kaynağı oldu. Her geçen yıl bir önceki yıla nazaran çok daha iyi sonuçlarla başarılarımız katlanarak artıyor. Aynı başarı YGS ve LYS için de geçerli. Bu başarıları sürdürmek için eğitim ve öğretim metotlarımız geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler