• BIST 10218.58
  • Altın 2442.64
  • Dolar 32.219
  • Euro 34.7046
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

YDÜ ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel’in davetlisi olarak KKTC’ye gelen Erciyes Üniversitesi arasında İşbirliği Protokolü imzaladı.
YDÜ ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel’in davetlisi olarak KKTC’ye gelen Erciyes Üniversitesi arasında İşbirliği Protokolü imzaladı.

YDÜ İle Erciyes Üniversitesi Arasındaki Protokol YDÜ Hastanesi’nde Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi 101 numaralı Salonda gerçekleştirilen protokol imza törenine YDÜ Rektörü Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, Rektör Prof.Dr. Ümit Hassan, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ile Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ) Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,ERÜ Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi dekanları katıldı.

Protokol töreni öncesi Kurucu Rektöre Dr. Suat İ. Günsel ile birlikte Büyük Kütüphane, Araba Müzesi,İnovasyon,Tıp Fakültesi ,Hastane ve Veterinerlik Fakültesi ile Hastanesini’de gezen Erciyes Üniversitesi Rektör ve heyeti gördükleri karşısında memnuniyetlerini belirterek,YDÜ ile işbirliği protokolünün geç kalınmış bir protokol olduğunu söylediler.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan yaptığı açılış konuşmasında, “ Hangi perspektiften bakılırsa bakılsın hiç şüphesiz bugün bizim için önemli bir gün. Erciyes Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda tıp bilgini olan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, YDÜ ile tam bir işbirliği lütufkarlığı göstererek aramızda bulunuyor” ifadelerini kullanarak ; “akıl ve gönül sentezi içinde somut bağlamda yapılan bu işbirliğinin hacmi, nüansları iki üniversitenin kendi uzmanlaştığı konular çerçevesinde teknik ve bilimsel olarak kendini gösterecektir” dedi.

Prof.Hassan, özellikle çalışmalar ve araştırmalarda YDÜ ile Erciyes Üniversitesi işbirliği ile Tıp alanında çok önemli sonuçlar alınacağının altını çizdi.

Prof.Dr. Ümit Hassan protokol töreninde Yakın Doğu Üniversitesi’nin dünden bugüne gelinen sürecinide aktararak sözü Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur’a bıraktı.

Prof.Keleştemur; Geç Kalınmış Bir Protokol Fakat Telafi Edeceğiz

Protokol imza töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur yapılan protokolün önemine vurgu yaparak; “10 yıllık aralarla kurulmuş iki üniversitenin bundan sonraki yıllarda bilimsel, sosyal ve kültürel olmak üzere birçok alanda iş birliği yapacak olmasından memnuniyet duymaktayım. Bu geç kalınmış bir protokoldür,ama bunu telafi edeceğiz. Erciyes Üniversitesi olarak son yıllarda uluslararası ilişkilere çok önem veriyoruz. Bunun bizim için önemli olma sebeplerinden biri de Erciyes Üniversitesi sadece Türkiye’nin değil, bir medeniyet üniversitesi olma iddiasıyla hareket etmektedir. ” dedi.

Prof.Keleştemur, Kıbrıs’ın en büyük üniversitesi ile böyle bir işbirliği protokolüne imza atmakla onur duyuyoruz dedi.

Daha sonrakarşılıklı olarak imzaların atılmasının ardından YDÜ Kurucu Rektörü dr. Suat İ.Günsel ,Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur’a günün anlam ve önemini belirten bir plaket taktim etti.Karşılıklı hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.

Prof.Dr. Keleştemur ayrıca gün içinde YDÜ Tıp fakültesi’nin sürekli Tıp Eğitimleri seminerler dizisinde yerini alarak Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği bir de konferans verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler