• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Aklı fikri kurultayda

Cumhurbaşkanı’nı eleştirdi
Aklı fikri kurultayda

Ülkede can alıcı sorunlar bitmek bilmez iken UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgü’nün UBP kurultayını düşünerek son dönemlerde yaptığı atamalar gündem olmaya devam ediyor.

Aklı fikri kurultayda

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün dün yaptığı çıkışla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı “bürokrat atamasını” onaylamadığı nedeniyle eleştirmesi, kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Özgürgün’ün bu çıkışı ise UBP Kurultayı öncesinde stratejik bir istek olarak algılandı.

Detay Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Özgürgün’ün atamasının Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından engellendiği iddiasında bulunduğu bürokratın, eski Lefkoşa Kaymakamı ve daha önce UBP Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı olan Kemal Deniz Dana olduğu bilgisine ulaştı. UBP kanadının atanmasını beklediği Kemal Deniz Dana’nın ise Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’nun yerine yapılmasının talep edildiği bildirildi.

Detay Özel

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, dün yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bazı atamaları beklettiğini iddia ederek, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı kendi partilerine karşı “olumsuz” bir tavır içinde bulunmakla suçladı.

Ülkemizdeki merkez partilerin kendi kendilerini idame ettirebilmek için yıllardır kullandığı “işe alma” politikasının, bürokrat düzeyine zuhur etmesi olarak algılanan bürokrat ve müsteşar atamaları ise, özellikle Kıbrıs müzakerelerinde kritik başlıkların görüşüldüğü bir dönemde gündeme getirilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Cumhurbaşkanı’nı eleştirdi

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün kritik bir dönemeçte bulunan müzakere sürecini dikkate almayarak, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı kendi partisine karşı olumsuz davranmakla itham etmesi, Özgürgün’ün yaklaşan kurultay öncesinde stratejik hesaplar içerisinde bulunduğu şeklinde yorumlandı.

Dana beklemede

Detay Gazetesi’nin konuyla ilgili yaptığı araştırma sonrasında ise UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün Cumhurbaşkanı Akıncı’dan ataması onaylamasını talep ettiği kişinin eski Lefkoşa Kaymakamı ve UBP’nin bir önceki seçimde Lefkoşa Türk Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Dana olduğu bilgisine ulaştı. Kemal Deniz Dana’nın ise “müsteşar” olarak Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’nun yerine getirilmek istendiği öğrenildi.

Özgürgün açıklama yaptı

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bazı atamaları beklettiğini iddia etti ve “Cumhurbaşkanlığı makamı dahi bürokratların atanmasına, yasal gerekçe göstermeksizin engel koyma hakkına sahip değildir” dedi.Özgürgün konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Akıncı’nın Ulusal Birlik Partisi’ne “anlam veremedikleri bir şekilde olumsuz tavır sergilediğini” öne sürdü.

Engel koymamalı

“Öncelikle belirtmek isterim ki yeni kurulan koalisyon hükümetindeki partimizin üstlendiği bakanlıklarda bürokratların atanmasına Cumhurbaşkanlığı makamı olsa dahi yasal gerekçe göstermeksizin engel koyma hakkına sahip değildir, olmamalıdır” diyen Özgürgün, şöyle devam etti: “Hükümetin bir kanadının üç bakanını üç dakikada onaylayan Sayın Akıncı’nın, Başbakan ve ilgili bakanın imzasını taşıyan bir bürokratın atanmasına otuz gündür gerekçesiz engel çıkarmasına anlam vermekte zorlanmaktayız.

Kaldı ki söz konusu olayın basına yansıdığı şekliyle şaibelerle yüklü bir bürokratı korumaya yönelik olduğu şeklinde gösterilmesi de gerçekten üzücüdür ve asla kabul edilemez.

Ulusal Birlik Partisi olarak bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı’nı sağduyulu davranmaya çağırır, hizmet engeli yaratmamaya, partimizle ilişkileri daha da germemeye davet ederiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler