• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ameliyat olmadan estetik bir buruna sahip olmak mümkün mü?

Estetik operasyonlarının doğal görünümü hedeflediğini belirten Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk "Burun estetiğinde de ana hedef yüzle uyumlu, simetrik, orantılı ve doğal bir görünüm sağlayan bir şekle ve işleve ulaşmaktır" dedi.
Ameliyat olmadan estetik bir buruna sahip olmak mümkün mü?

Fiziksel ve kimi zaman da psikolojik rahatsızlıklara sebep olan burundaki şekil ve işlev bozukluğu, estetik operasyonlarla yok edilebiliyor. Önemli olanın doğal görünümü yakalamak olduğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, önemli bilgiler verdi.

TALEP ARTIYOR

Burun estetiğine olan talep özellikle gençler arasında her geçen gün daha da artıyor. Artık herkes cep telefonlarıyla her açıdan fotoğraflarını çekebiliyor. Görünümlerini başkalarıyla karşılaştırabiliyor. Eğer dikkat çekici bir estetik sorunları varsa bunu çok daha rahat bir şekilde tespit edebiliyorlar. Bunun yanı sıra internet aracılığı ile kişiler estetik cerrahideki gelişmeleri takip edebiliyor. Estetik sorunlarından kurtulmanın yollarını öğrenebiliyor. Kendilerini mutsuz eden sorunlarla yaşamak durumunda olmadıklarının farkına varabiliyorlar. Teknolojik açıdan gelişmeler sorunun tespiti ve çözümü açısından kişilere çok sayıda imkan sunarak estetik cerrahiye olan talebin artmasını sağlıyor.

burun.jpg

HERKES DOĞAL GÖRÜNÜM İSTİYOR

Burun estetiğinde hem cerrahların hem hastaların ortak hedefi en doğal görünüme ulaşmaktır. Bunun için burnun karakteristik görünümünü koruyan ve sadece sorunun çözümüne yönelik minimal müdahaleler, dışarıdan görünmeyen dikiş izleri, doğal bir burun ucu ve çok fazla değişmeyen yüz ifadesi burun estetiğinde doğallığı ve başarıyı belirleyen kriterler arasındadır.

KÖTÜ SÜRPRİZLERE KARŞI 3D TASARIM

3D tasarım cihazı ve 3D mask yöntemleri ile ameliyattan önce kişi nasıl bir buruna sahip olacağını üç boyutlu olarak görebilmektedir. Burun estetiği operasyonlarının hasta açısından en endişe verici aşaması bu sayede çözülebilmekte, hasta ameliyattan burun tasarımına dahil olarak yeni burun şekillerini cerrah ile birlikte yapabilmektedir. Bu sayede eskisi gibi estetik operasyondan sonra herhangi bir kötü sürpriz ile karşılaşması engellenmektedir.

DİKİŞ İZİ KALMIYOR

Burun estetiği ameliyat teknikleri estetik cerrahinin en gelişmiş yöntemleri arasındadır. Günümüzde genellikle kapalı teknik ile gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde ortalama 1 saat içinde tamamlanabilmektedir. Kesiler burun deliklerinin içerisinden açıldığı için görünen bir dikiş izi olmaz. Minimal kesi işlemleri uygulandığı için iyileşme süreci hızlıdır. Burun kemiğine müdahalelerde törpüleme işlemi uygulandığı için morluk ve ödem oluşma riski oldukça düşüktür. Operasyon sonrası kullanılan silikon atel ve estetik bantlar sayesinde ameliyat sonrası nefes alma sağlanır ve daha zahmetsiz bir iyileşme süreci geçirilmesi sağlanır.

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ MÜMKÜN MÜ?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Eğer istenirse ameliyatsız burun estetiği teknikleri de tercih edilebilir. Günümüzde dolgu ve botoks enjeksiyonları gibi ameliyatsız teknikler sayesinde burun küçültme hariç diğer şekil bozuklukları giderilebilmektedir. Burundaki şekil bozuklukları beklemeye gerek kalmaksızın hemen düzelir. Burnun şeklini korumak için enjeksiyon işlemlerinin düzenli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Siz alanında uzman bir cerraha giderek kendinize en uygun teknik ile daha doğal bir burun şekline kavuşabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler