• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

IŞİD meydan okudu: Türkiye er ya da geç cezasını çekecek, savaşa hazırız

Savaşa hazırız
IŞİD meydan okudu: Türkiye er ya da geç cezasını çekecek, savaşa hazırız

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesine konuşan iki IŞİD militanı, Türkiye’ye meydan okudu. Türkiye’de lojistikten sorumlu olduğu ileri sürülen Ebu İbrahim ve Ebu Sayyaf kod adlı militanlar, saldırı için ‘Halifelik‘ten haber beklediklerini belirtti.

Suruç katliamı ve dün Kilis’te bir askerin hayatını kaybettiği çatışma sonrası Ankara, ‘resmen‘ IŞİD’e karşı mücadele edeceğini duyurmuş, bugünkü ‘terör operasyonu‘nda IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bazı kişiler gözaltına alınmıştı. Hükümet, Türkiye üslerinden hem TSK’nın hem de koalisyon güçlerinin IŞİD’i bombalanacağını resmi olarak açıklamıştı.

Bu gelişmeler üzerine Der Spiegel’e konuşan 24 yaşındaki Türkiye vatandaşı Ebu İbrahim, Türkiye’nin IŞİD’e yönelik saldırısını ve ABD öncülüğündeki koalisyonla işbirliğini “Korkunç bir hata” olarak niteledi. Örgüte geçen yıl katıldığını anlatan IŞİD üyesi, “Türkiye, bize karşı harekete geçmekle büyük hata yapıyor” diye konuştu.

Suriye ve Irak’a hiç gitmediğini ve savaşta yer almadığı belirten Ebu İbrahim’in, örgüte yeni üye kazandırma, onların güvenli yoldan sınırı geçişi, gıda, silah ve mühimmat sağlanması gibi lojistikten sorumlu olduğu iddia edildi.

Savaşa hazırız

30 yaşındaki Ebu Sayyaf ise IŞİD’in kendisini savunacağından emin. “Er ya da geç, Türkiye, karşımızda yer alması nedeniyle cezasını çekecektir” diyen Ebu Sayyaf, “Savaşa hazırız” diye de ekledi.

Spiegel’deki haberde, Ebu İbrahim ve Ebu Sayyaf’in öfkeli, kızgın ve savaşa hazır olduğuna vurgu yapılırken ellerinden gelse Türkiye’yi cezalandırmak için derhal harekete geçmekten çekinmeyecek durumda oldukları ifade edildi. Dergi, bundan daha bir yıl öncesine kadar IŞİD’in Türkiye’nin birçok yerinde tişört, bayrak ve çıkartma sattığını, ancak son dönemde faaliyetini yer altına taşıdığını hatırlattı.

IŞİD, Türkiye’yi ‘günahların anası’ olarak görüyor

Kısa süre önce ‘Avrupa kapılarında Terör- İslam Devleti, Irak’ın Parçalanışı ve Amerika’nın Çaresizliği‘ kitabını yayımalayan İslambilimci Wilfried Buchta ise tarihsel olarak bakıldığında, IŞİD’in modern Türkiye’yi ‘günahların anası‘ olarak gördüğünü hatırlattı.

Buchta “1’inci Dünya Savaşı’ndan sonra Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı, sultanlık ve hilafet kaldırıldı. Enkaz üzerine, ulusal temelde bir Türkiye kuruldu. IŞİD tüm bunları reddediyor” ifadelerini kullandı.

Haberde, IŞİD’in Ankara’yla mecburiyetten doğan bir amaç ittifakı kurduğu ve Türkiye’nin jeostratejik konumunu örgütün istediği şekilde kullandığı ve bu zaman zarfında da Türkiye’yi ‘rahat bıraktığı‘ vurgulandı. “Türkiye IŞİD için önemliydi. Sadece yeni militan kazanmada değil, en çok kaçak petrol Türkiye’de satılıyordu, mafyaya aktarılıyordu ve böylece IŞİD, kendi devlet yapısını da devam ettirebiliyordu” yorumu yapıldı.

‘Hilafet’ten gelecek emirleri bekliyorlar

Spiegel, şimdiyse bu durumun değiştiğine dikkat çekerek Ebu İbrahim ile Ebu Sayyaf’ın, şu günlerde ‘Hilafet’ten gelecek emirleri bekledikleri aktardı. Haberde IŞİD üyelerinin güvenliklerine dikkat ettikleri ve ‘kafirlerin işbirlikçisine (Türkiye polisi kastediliyor)‘ yakalanmamaya özen gösterdiklerini söyledikleri kaydedildi.

Türkiyeli iki militan, IŞİD vurmasa bile Türkiye’de yarattığı terör korkusuyla amacına ulaştığını belirtti.

KAYNAK: diken.com.tr

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler