• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

“Kıbrıs Türk basını ile işbirliğimiz sürecektir”

“Kıbrıs Türk basını ile işbirliğimiz sürecektir”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca:

“Kıbrıs Türk basını 126 yıllık köklü geçmişi ile ülkede çok seslilik, fikir özgürlüğü ve demokrasinin gelişiminde önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Tüm gazetecilerin Basın Günü’nü içtenlikle kutlarım”

“Teknolojideki ilerlemeye paralel, yeni medya anlayışlarının ortaya çıktığı, gazete, radyo ve televizyonların giderek dijital mecraya taşındığı günümüz dünyasında işbirliğimiz çok daha önem kazanmaktadır.”

 

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türk basını 126 yıllık köklü geçmişi ile ülkede çok seslilik, fikir özgürlüğü ve demokrasinin gelişiminde önemli bir sorumluluk üstlenmiştir” dedi.

Karaatmaca, 11 Temmuz 1889’ta basılan ve bir Kıbrıslı Türk’ün yayınladığı ilk gazete olarak tarihe geçen Saded Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünde kutlanan Basın Günü’nün,  özveriyle görev yapan tüm gazetecileri yeniden hatırlamak, kutlamak ve her birine ayrı ayrı teşekkür etmek için kendilerine de eşsiz fırsat sunduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk basının toplumsal faydayı odağına alarak bir asrı aşkın süredir devam ettirdiği mücadelesinin saygınlığına dikkat çeken Karaatmaca, “Teknoloji ve iletişim dünyasında paydaş olduğumuz ve çok yakın ilişki içerisinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüz gazetecilerin Basın Günü’nü kutlarken, Kıbrıs Türk Basın Tarihi’ne isimlerini yazdıran tüm değerleri de saygıyla anıyoruz” dedi.

‘Teknolojik işbirliği’

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayınladığı bildirisinde şunları söyledi:

“Her bireyin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasında basının denetleyici ve sorgulayıcı misyonu son derece önemlidir. Kıbrıs Türk basını çok sesli ve demokratik yapısı ile bu misyonu başarıyla yerine getirmektedir. Evrensel etik değerler ve gazetecilik disiplinleri içerisinde üstlenilen sorumluluk, tüm halkın geleceğine ışık tutmaktadır. Gazetecilerin, mesai mefhumu gözetmeden, tüm kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme hakkını karşılamak amacıyla yürüttükleri görevi takdirle izlemekteyiz.  Tüm basın kuruluşları ve gazeteciler ile yakın ilişki içerisinde olmaya özen gösteren Kuzey Kıbrıs Turkcell, dünyanın en ileri teknolojilerini adamıza taşırken, medyamızla teknoloji paylaşımı anlamındaki işbirliğini de daha da ileriye taşıyarak sürdürme kararlılığındadır. Teknolojideki ilerlemeye paralel, yeni medya anlayışlarının ortaya çıktığı, gazete, radyo ve televizyonların giderek dijital mecraya taşındığı günümüz dünyasında bu işbirliği çok daha önem kazanmaktadır. Kıbrıs Türk basını toplumu aydınlatma işlevini teknolojik gelişmeleri de yakından izleyerek yerine getirmesi için Kuzey Kıbrıs Turkcell her türlü desteğe hazırdır. 126 yıllık köklü geçmişi ile ülkede çok seslilik, fikir özgürlüğü ve demokrasinin gelişiminde önemli bir sorumluluk üstlenen basınımızın bu özel gününü kutlar, tüm gazetecilere en içten saygılarımı sunarım.”

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler