• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Komünist Emek Hareketi'nden 1 Mayıs çağrısı

Komünist Emek Hareketi'nden 1 Mayıs çağrısı

Komünist Emek Hareketi: “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Emeğin Kurtuluşu için mücadelemiz!”

Üzerinden 129 yıl geçmesine karşın bugün 1 Mayıs’ta ülkemiz Kıbrıs’ta ve Dünya’nın her yerinde; İşçi Sınıfı ve Ezilen Halklarımız , patronlar tarafından sömürülmeye devam etmektedir.

Emperyalizm bütün dünyayı acımasızca işgal edip sömürmekte ve her yerde yozlaştırılmış insanlık dışı varlığını kurmaya çalışarak halkların direnişini kırmaya çalışmaktadır.

Bunların hepsinin suçlusu ve azmettiricisi işverenler (patronlar, sermayedarlar); onların arkasındaki kapitalist devletler ve emperyalizmdir!

Bölünmüş adamızın kuzeyi ve güneyinde; ayrıca dünyanın çoğu ülkesinde asgari ücret açlık sınırının altındadır ve özellikle özel sektörde emekçileri günde 14-15 saat kölelik koşullarının altında bir vaziyette çalıştırılmaktadır..

Daha fazla kar hırsı için patronlar tarafından Emekçilere; psikolojik baskı, fiziksel şiddet, hakların gasp edilmesi ve insanlık dışı koşullarda güvencesiz çalıştırılmak gibi durumlar dayatılmaktadır.

Ve aynen KKTC’de olduğu gibi kapitalist devlet her zaman Emeğe ve Emekçiye düşman ve patrondan-sermayedardan yanadır! Bu gelmiş geçmiş bütün hükümetlerce aynen uygulanmıştır!

Emekçilerin sosyal hayatı sıfırlanmıştır. Eğitime, sağlığa, spora, kültür-sanat’a hatta çocuklarına, ailelerine ayıracakları zamanlar “patronların kar hırsı ve kurdukları düzenin ayakta kalması” uğruna yok edilmektedir.

Sık sık katliam boyutunda “iş cinayetleri” yaşanırken, meslek hastalıkları her gün daha da yaygınlaşmaktadır.

Emekçiler “anayasal hakları olan” sendikaya üye olduğu için veya sendika üyesiyse hakkını talep ettiği için işten atılmakta ve açlığa-yoksulluğa mahkum bırakılmaktadır.

Ülkemizde ve dünyada Sınıf Mücadelesi yıllardır devam etmektedir.

Kıbrıs’ta 1926’da kurulan partimiz Kıbrıs Komünist Partisi; Marksist-Leninist dünya görüşü ile (AKEL revizyonizmi öncesi) bizlere “Anti-Emperyalist Birleşik Cephe Hükümeti” hedefini göstermekte ve Emekçilerin Kurtuluşunun yolunu aydınlatmaktadır.

Bizler Komünist Emek Hareketi’i olarak bugün ülkemizde yıllar sonra Taksim Stadında geçen sene ilk defa yapılıp bu yıl tekrarlanan “ortak 1 Mayıs” mücadele günü ve eylem alanına tüm Emekçilerimizi ve Ezilen Halklarımızı davet ediyoruz.

- Özel sektörde ve kamuda örgütlü sendikal mücadele için!

- Güvencesiz çalıştırılmaya karşı ortak mücadele için!

- Kapitalist sömürü ve baskılara karşı ortak savaşım için!

- Emperyalizme, faşizme, kapitalizme karşı omuz omuza kavga vermek için!

- İşgale karşı mücadeleyi yükseltmek ve özgürleşmek için!

- Bağımsız Birleşik Kıbrıs için!

- Ekmek, adalet, demokrasi, özgürlük ve barış için!

Komünist Emek Hareketi olarak bizler kortej olarak saat 16.30’da Yusuf Kaptan Sahası Önü (Sedat Simavi End. Meslek Lisesi Önünde) buluşacağız.

Tüm Emekçilerimizi, Ezilen Halklarımızı kortejimizde bizlerle beraber kızıl bayraklarımızla, pankartlarımızla, omuz omuza yürümeye ve mücadelemizi yükseltmeye davet ederiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler