• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

TDP adayları Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret etti

Özyiğit, “Kaliteli, Güvenli ve Erişilebilir sağlık hizmeti verilecek”
TDP adayları Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret etti

Toplumcu Demokrasi Partisi milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret etti
Özyiğit, “Kaliteli, Güvenli ve Erişilebilir sağlık hizmeti verilecek”
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, insanı merkezine alan, ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısına uygun, toplumun ve her bireyin sağlık düzeyini yükseltecek etkin, kaliteli ve ulaşılabilir “Sağlık Yapılanması”nı hayata geçireceklerini vurguladı. 
TDP 3 basamaklı sağlık modelinin birinci basamağında Temel sağlık hizmetlerini güçlendirecek merkezden, şehirlerden uzakta tam gün hizmet verecek sağlık merkezleri oluşturulacaklarını açıklayan Özyiğit, bu hizmetin ülke geneline yayılacağını ve sağlık hizmetini hastanın ayağına götüreceklerini kaydetti.  Özyiğit, böylece hafif vakalar ve ilaç ihtiyacı bu merkezlerde giderilirken, ikinci basamakta ise yataklı tedavi gerektiren hastalar ise tam teşekküllü merkezlerde hizmet alacağını vurguladı.
TDP milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne ziyarette bulundu. Ziyaretlerde, TDP'nin başta sağlık olmak üzere, Katılım Vizyonuna ilişkin bilgiler verildi, TDP milletvekili adaylarının tanıtım broşürleri dağıtıldı. 
"Genel Sağlık Sigortası, sağlığın finansmanını oluşturacak"
TDP Başkanı Özyiğit, Sağlık Bakanlığı adına genel bütçeden yatırılan pay, kamu görevlilerinin ve sigortalıların sağlık kesintileri ve ülkemizde bulunan ve sağlık hizmetinden yararlanacak öğrenci, turist ve ziyaretçilerden alınacak uygun sigorta primleri ile Genel Sağlık Sigortası'nın oluşturulacağını ve sağlığın finansmanının buradan karşılanacağını belirtti. 
Sağlıklı nesiller yetiştirmek için Genel Gıda ve Yem Yasası’nın da eksiksiz uygulanması için gerekli tüzükleri hazırlayıp Meclis’ten geçireceklerini kaydeden Özyiğit, “sağlığımız ile oynanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 
Özyiğit, herkesin güvenle tüketeceği gıdalar için; Belgelendirme ve Etiketleme Sistemi’ni hayata geçireceklerini vurgulayarak, TDP’nin gıda güvenliği için tarladan sofraya kadar belgelendirme ve sertifikalandırma uygulamasını başlatacaklarını dikkat çekti. Özyiğit, etiket sistemi sayesinde; satılan meyve ve sebzenin kimin tarafından üretildiği, hangi tarihte, hangi ilaçların kullanıldığı, ne zaman hasat edildiği tüm gıdaların üzerinde etikette belirtileceğini kaydetti. 
Arifoğlu: “TDP’nin sağlık politikaları acilen hayata geçirilmeli”
KTTB Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu TDP’nin sağlık politikalarını yakından takip ettiklerini belirterek, bu fikirleri acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.  TDP'nin içinde değişik meslek gruplarından kişilerin olmasının, değişik fikirler açısından çok önemli olduğunu aktaran Arifoğlu, TDP’nin bunu başardığını değişik fikirlere her zaman ihtiyaç olduğuna dikkat çekti, Tabipler Birliği’nin kendi yönetim kurulunu oluştururken de buna dikkat ettiklerini belirtti. 
Ülkemizin artık ileriye gitmesi gerektiğini vurgulayan Arifoğlu, sağlık konusunda artık şartların değiştiğini bu yüzden sağlık politikalarının acilen revize edilmesi gerektiğini aktardı. Arifoğlu, eskiden sağlık hizmetini sadece Devlet Hastanesi’nin verdiğini fakat günümüzde bir çok özel hastanenin sağlık hizmeti verdiğini ve ciddi rekabet olduğuna dikkat çekerek, ne kadar daha özel hastanelerden hizmet alınacak, ne kadar daha devlet hastanesini ihmal edilecek, ne kadar daha özelleşeceğiz sorunu kendimize sormamız gerektiğini kaydetti. 
Özelde ve devlette verilen sağlık hizmetinin bir noktada birleşmesi gerektiğini belirten Arifoğlu, vatandaşın ücretsiz sağlık hizmeti almasının bir an önce sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler