• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

TDP KTAMS'ı ziyaret etti

Genel Başkan Cemal Özyiğit ziyarette net konuştu: Özyiğit, “Kamu yönetiminde temiz, güçlü ve özgür bir yapı oluşacak”
TDP KTAMS'ı ziyaret etti

Bişeyi alkışlamadan önce değil 2 kere, 8-10 kere düşünmek lazım ki bir faşisti kınarken başka bir faşiste destek verilmiş olmasın...Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı ziyaret etti. 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit, ülke ve toplum olarak bir değişim ve dönüşümün arifesinde olduğumuzu vurguladı. Halkın büyük çoğunluğunun şikayetçi olduğu düzenin yaratıcılarının toplum tarafından net olarak bilindiğini kaydeden Özyiğit, TDP’nin güçlü ve temiz kadrosu ile çarpık düzeni sona erdireceğini vurguladı.

TDP milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde K. T. Amme Memurları Sendikasına (KTAMS) ziyarette bulundu. Ziyarette  TDP'nin Katılım Vizyonuna ilişkin bilgiler verildi, TDP milletvekili adaylarının tanıtım broşürleri dağıtıldı. 

“Tarafsız, hızlı, temiz ve güçlü bir kamu yönetimi oluşturacağız”

TDP Başkanı Özyiğit, TDP’nin tarafsız, hızlı, temiz ve güçlü bir kamu yönetimini, halkın mutluluğu, huzuru ve ekonomik kalkınma için vazgeçilmez bir unsur olarak gördüğünü kaydetti. Kamu yönetiminde temiz, güçlü ve özgür bir oluşum sağlanırken, adil ve hesap verebilir bir yapı oluşturulacaklarını belirten Özyiğit, TDP gerçek bir Kamu Reformu gerçekleştirme ve sosyal devlet anlayışının tüm gereklerini yerine getirme iradesine sahip olduğunun altını çizdi. 

TDP’nin vazgeçilemez evrensel hak olan ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesini yürürlüğe koyacağını açıklayan Özyiğit, ‘Göç Yasası’ başta olmak üzere yaratılan eşitsizlikler ve toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı uygulamaları sonlandırılacaklarını vurguladı.

Kamu Görevlileri Yasası ile mevcut yasal mevzuatın, kamu görevlisinin tanımlamasını bile tam olarak yapamadığına dikkat çeken Özyiğit, “asli ve süreklilik” niteliklerinin bile göz ardı edilip, istismarlara ve plansızlığa yol açıldığını belirtti. Kişiye özel oluşturulan kadrolarla, ilgili kurumlara hiçbir söz hakkı verilmeden, kamunun düzenleyici gücünün zayıflatıldığını belirten Özyiğit, kamunun kendi kendini şeffaf ve hesap verebilir şekilde yönetebilmesi gerektiğini vurguladı. 

Kaptan: “TDP’nin başarısını önemsemekteyiz”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, 7 Ocak’ta TDP’ye yürekten başarılar dileyerek, TDP’nin başarısını KTAMS’ın da önemsediğini vurguladı. 

Bu ülkedeki diğer barış ve çözüm yanlısı partilerimizi önemsediğimiz gibi TDP’nin başarısını da önemsemekte olduklarını belirten Kaptan, KTAMS’ın defalarca yaptığı eylemler ve mitinglerde TDP ile beraber ayı yolda yürüdüğünü hatırlattı. 

TDP’nin ve KTAMS’ın ülkeyi önemsediklerini belirten Kaptan, son dönemlerdeki hükümetler nedeni ile yaşanan sıkıntılar ve göç yasasına kayıtsız ve şartsız teslim olunan anlayışa karşı emekçilerimiz için birlikte yürüdüklerini vurguladı. Eşitsizlikler için her zaman TDP ile fikir birlikteliğinde olduklarını ve direndiklerini kaydeden Kaptan, asgari ücretin bugün açlık sınırının altında olduğuna dikkat çekti. Kaptan, geçmişteki bazı partilerin bugüne kadar ucuz emek yaratma için çalıştığını, buna artık son verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler