• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

TDP milletvekili adayları, Dev-İş’i ziyaret etti

Ziyaret esnasında emekçilerin haklarının korunması için yapılacak çalışmalar ve TDP’nin Katılım Vizyonu anlatıldı.
TDP milletvekili adayları, Dev-İş’i ziyaret etti

Özyiğit, “Özel sektörde sendikalaşma mutlaka yaşam bulacak” 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adaylar seçim çalışmaları çerçevesinde Dev-İş’e ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında emekçilerin haklarının korunması için yapılacak çalışmalar ve TDP’nin Katılım Vizyonu anlatıldı. 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, mevcut sistemin artık tıkandığını, değişimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, çalışanların haklarına öncelik vereceklerini kaydetti. Özelde sendikalaşma konusunda TDP’nin Bağımsızlık Yolu ile birlikte çalışarak Meclis'e Yasa Önerisi sunduklarını ancak bu önerinin aylardır raflarda bekletildiğini hatırlatan Özyiğit, söz konusu Yasa Önerisi'nin halkın oylarıyla hükümete gelinen ilk 100 günde mutlaka yaşam bulacağını açıkladı.  ‘Eşit işe, eşit ücretin’ evrensel hak ve ilkeler arasında olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Göç Yasası” diye tabir edilen yasanın da kaldırılacağını vurguladı. 
 “Çözüm olmazsa olmazımız”
Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Özyiğit, çözüm sürecinin Crans-Monata’da başarıya ulaşmamış olmasının, olmayacak anlamına gelmediğini, Güney’de Ocak sonu gerçekleştirilecek seçimler sonrası sürecin yeniden başlamasını beklediklerini kaydetti ve TDP’nin bu yöndeki mücadelesinin süreceğini kaydetti. 
‘Kıbrıs’taki mevcut durumun sürdürülemez olduğunun 11 Şubat 2014 ortak metninde taraflarca ortaya konduğunu,  bu gerçekten hareketle de Kıbrıs sorununun karşılıklı ve tüm taraflarca da kabul edilebilir, makul bir siyasi çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydeden Özyiğit şunları kaydetti: "Kıbrıs konusu ile ilgili hiçbir parametrenin ne Kıbrıslı Türkler, ne de Kıbrıslı Rumlar tarafından tek taraflı olarak değiştirilemeyeceği gerçeği ortadadır. TDP, zorluklar karşısında yılmadan, sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket eden Kıbrıs Türk halkını ‘azınlık’, ‘ilhak’ ve ‘asimile’ olacağı tüm formülleri reddederken, mevcut yapıda siyasi eşitliğe dayalı federal çözümü mümkün olan en iyi seçenek olarak görmektedir."
Felek: ” Herkesin menfaatine uygun bir barış istiyoruz”
Dev-İş Genel Başkanı Felek ise, Dev- İş’in kurulduğu 1976’dan belli barışa bakışının değişmediğini vurgulayarak, ülkede yaşayan tüm halkların menfaatinin korunacağı bir barışı arzuladıklarını aktardı. Kıbrıslı Türklerin varlık ve kültürünün tehdit altında olduğuna dikkat çeken Felek, ancak onurlu ve dürüst siyaset yapan partiler ile beraber yürüyebileceklerini açıkladı. TDP ile bir çok miting ve etkinlikte beraber yürüdüklerini hatırlatan Felek, emek, barış ve demokrasiden yana olan herkesin destekleyicisi olduklarını ve olacaklarını vurguladı. 
Felek, TDP’nin özelde sendikalaşma politikalarını desteklediğini de kaydeden TDP’ye seçim çalışmalarının başarılar diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler