• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

UKÜ Psikoloji Bölümü KKTC üniversiteleri arasında ilk sırada

UKÜ Fen – Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nalan Linda Fraim Psikoloji Bölümü’nün bugünkü durumunu değerlendirdi
UKÜ Psikoloji Bölümü KKTC üniversiteleri arasında ilk sırada

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nalan Linda Fraim Psikoloji Bölümü’nün bugünkü durumunu değerlendirdi. Fraim, UKÜ Psikoloji Bölümü’nün bu yıl ÖSYS sonuçlarına göre KKTC üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldığını vurgulayarak, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 dilde eğitim verdiklerini anlattı.

Yrd. Doç. Dr. N. Linda Fraim, bu düşünceyle UKÜ Psikoloji Bölümü olarak ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli psikologların yetişmesine katkı sağlamak için son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda sağlam bir bilgi ve altyapı oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.

Nöropsikoloji labaratuvarında uygulama yapılıyor

Fen- Edebiyat Fakültesi bünyesinde nöropsikoloji labaratuvarının bulunduğunu aktaran Linda Fraim, labaratuvarın e-prime gibi çeşitli bilişsel fonksiyonların ölçülebileceği programlarla donatılmış olduğunun altını çizdi. Ayrıca 2015- 2016 Akademik yılında açılan “Nöropsikolojik Testler” adlı dersin uygulamalarının nöropsikoloji labaratuvarında yapıldığını söyleyen N. Linda Fraim, bilişsel psikoloji veya nöropsikoloji alanında uygulama ve araştırma yapmak isteyen öğrencilerin öğretim elemanlarının gözetimi ve rehberliği eşliğinde projelerini geliştirebildiği bilgisini paylaştı. Fraim, “Kuzey Kıbrıs’ta bulunan hastanelerle işbirliği yaparak nöropsikolojik değerlendirmelerin labaratuvarlarımızda sürdürülmesi için proje oluşturuyoruz. Bu sayede labaratuvarımız adamızda ihtiyacı olan kurumlara da destek verebilir.”dedi.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı için çalışmalar sürüyor

Tezli ve tezsiz olmak üzere iki programda Klinik Psikoloji yüksek lisans programı açmak için gerekli başvuruların yapıldığını ifade eden N. Linda Fraim, söz konusu programın uygulama odaklı olduğuna ve birçok programda bulunmayan staj ve süpervizyona sahip olduğuna vurgu yaptı.

“Mezun olmadan önce gönüllü olarak çalışmaları avantaj”

Psikoloji Bölümü öğrencilerinin Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ndan verilen “Psikolog” ünvanıyla mezun olduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Fraim, mezun öğrencilerin yüksek lisans, terapi ve test eğitimleri yaparak mevcut donanımlarını geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Psikoloji Bölümü öğrencilerinin eğitim süresi boyunca vakıflarda, derneklerde, hastanelerde veya rehabilitasyon merkezlerinde gönüllü olarak çalışmalarının avantaj sağlayacağını anlatan N. Linda Fraim, “Mezunların yüksek lisans yapmalarını da öneririm. Yüksek lisans yaptıktan sonra meslek hayatına profesyonel olarak atılmaları çok daha sağlıklıdır. Aynı zamanda uzmanlaşmak istedikleri alanda da çalışabilirler.” dedi.

Fen – Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nalan Linda Fraim ayrıca son yıllarda Psikoloji’nin alt dallarında, uygulamalı alanlarda gelişme olduğuna vurgu yaparak, öğrencilerin mezun olmadan önce ilgi alanlarını belirlemesi gerektiğine dikkat çekti

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler