• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

YDÜ İletişim Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi

YDÜ İletişim Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi 2014-2015 bahar dönemi mezuniyet töreni, Turuncu Amfi’de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, İletişim Başkanı Tamer Garip, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sahneye çağrılan mezun öğrencilerin ardından, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü mezun öğrencilerinden Ömer Cumhur Bulduk’un dans gösterisi ve YDÜ mezunlarından Cihat Ballıkaya’nın solo-gitar dinletisi yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren , İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, İletişim Fakültesi’nin misyonundan bahsederek, toplumsal konulara duyarlı, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştirmeyi başarmanın gururnu yaşadıklarını ifade etti.

Doç. Dr. Şekeroğlu, İletişim Fakültesi’nin bir önceki yılın ilerisine geçmeyi ilke edinmiş olduğunu kaydederken,  2014-2015 eğitim yılının oldukça verimli ve üretken bir yıl olduğunu dile getirdi.

“Akademik araştırmaların ortamını ve paylaşımını hızlandırması amacıyla Center of Excellence’e bağlı olarak kurulan İletişim Araştırmaları Merkezi akademik çalışmalara hız katmış ve önemli projelerin, yayınların oluşumuna zemin oluşturmuştur” ifadelerine yer veren Doç. Dr. Şekeroğlu, bunun yanısıra, İngilizce eğitim veren bölümlerle fakültenin uluslararası açılım sağlanmış olduğunu da belirtti.

Doç. Dr. Şekeroğlu, geçen yıl 2 ve dört yıllık programını açtıkları Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümü’nün yanısıra, bu yıl da Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ile Görsel İletişim önlisans ve Çizgi Film Animasyon Lisans Bölümlerini de fakülte bünyesine katmış olduklarını duyurdu.

Son olarak mezun öğrencilere seslenen Doç. Dr. Şekeroğlu, “Zaman çok kısıtlı; bu yüzden başkalarının hayatlarını ve fikirlerini takip edip onu harcamayın, başka insanların gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin. Ve en önemlisi; inandığınız yoldan gidecek cesarete sahip olun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ise iletişimin önemine değinirken, mezun öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Mezun öğrenciler adına konuşan, fakülte birincisi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü mezunu Keriman Hacımevlüt ise tüm arkadaşlarına hayatlarında başarılar dilerken tüm dileklerinin gerçekleşmesini temenni ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verilirken, tören geleneksel kep atma etkinliğiyle son buldu.

Törenin ardından, öğrenci ve konuklarla birlikte, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin açmış olduğu bahar dönemi proje sergisi gezilerek fotoğraf çekildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler