• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

KKTC’nin ilk ve tek İlahiyat Fakültesi ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı

KKTC’nin ilk ve tek İlahiyat Fakültesi ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı

KKTC'nin ilk ve tek YDÜ İlahiyat fakültesinin ilk mezunları muhteşem bir törenle diplomalarını aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, mezuniyet  törenine Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraçoğlu, TC. Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, YDÜ Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel,Rektör Prof.Dr. Ümit Hassan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Emin Arat, YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Çapak,Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Köse, Öğretim Üyeleri, davetliler, Öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Turgut Korkmazer’in Kur’an Tilaveti ve hemen ardından İlahiyat Fakültesi tanıtım filmi izlendi.

Açılış konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ümit Hassan yaptı. Kur’an ayetlerinden verdiği örneklerle başlayan Prf.Dr.Ümit Hassan, ‘’Aslında bu mezuniyetlerin asıl kahramanlarının anne ve babalar’’ olduduğunu belirterek, YÖK başkanı Prof.Dr. Yekta Saraçoğlu’na " bize YÖK Başakını olmaktan ziyade Yekta Hoca olarak yanımızda bulundu kendisine selamlarmız ve şükranlarımız daimdir’’ dedi.

Prof. Dr. Hassan TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ ya şükranlarını sundu. Ardındna  İlahiyat fakültesi’nde önceleri  görev yapmakta olan isimleri sayarak meşaleyi devralan fakülte dekanı Prof.Dr. İbrahim Çapak’a katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.  Prof. Hassan Üniversitemizle sürekli işbirliği olarak desteklerini mahrum etmeyen Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Emin Arat’a ve Marmara Üniveristesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Köse’ye de teşekkürlerini iletti.

Prof.Dr. Hassan, konuşmasına İlahiyat Fakültesinin açılmasında baş mimar olan ve verdiği %100 başarı bursu desteğini esirgemeyen  Kurucu Rektör Dr.Suat Günsel’e de ayrıca teşekkür ederek, mezun öğrencileri ve ailerini  tebrik etti.

Tören, mezun öğrenciler adına kürsüye gelen Abdul Rauf Alhallak'ın konuşmasıyla devam etti.

Alhallak arkadaşları adına ‘’Yakındoğu Üniversitesinden mezun olmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını, eğitim süresince yanlarında olan İlahiyat Fakültesi Dekanı İbrahim Çapak başta olmak üzere, akademik kadroya teşekkürlerini sundu.

daha sonra İlahiyat Fakültesi Dekanı İbrahim Çapak konuşmasında ‘’Bir taraftan hüzünlü, bir taraftan mutlu olduklarını ifade etti. Mezun öğrencilerle çok kaynaştığını onlarla bir çok  etkinlikler yapıp ayrıldıkları için üzüldüğünü belirten Prof.Dr. Çapak bir yandan da öğrencilerin yeni bir hayata başlayacakları için mutlu olduğunu ‘’ belirtti. Velilerede seslenen Prof .Dr.Çapak,  ‘’Dört sene önce Anne Babalar çocuklarını güzel hayallerle bize teslim etmişlerdi, ama Allah’a hamd olsun o hayalleri gerçekleştirmenin gurunu yaşıyoruz’’ dedi. Prof.Çapak,  Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Emin Arat, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Köse ve Kurucu Rektör Dr.İ.Suat Günsel’e katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Marmara üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Köse ise, öğrencilerin yaşattığı bugünden dolayı Marmara Üniverisitesi İlahiyat Fakültesi olarak gururluyuz  diyen Prof.Dr.Köse konuşmalarını Cahit Zarifoğlunun dizeleriyle son buldurdu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Emin Arat, ‘’Biz Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak Yakındoğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesiyle dört yıldır sürdürdüğümüz  iş birliğinin ürünün çıktığı gündür bugün, biz bu başarının gururunu ve sevincini yaşıyoruz’’dedi. Prof. Dr. Arat ayrıca Kuzey Kıbrıs'ta İlahiyat Fakültesinin açılmasında büyük katkıda bulunan Kurucu Rektör Dr.Suat Günsel’e ayrıca YÖK Başkanı Yekta Saraçoğluna teşekkür etti.

Konuşmalarına mezun olan öğrencilere nasihatlerde bulunan Prof.Dr.M.Emin Arat, dünya’ da islamafobik yaklaşımların arttığını vurgulerken mezun gençlerin yeni nesil olarak bunların önüne geçebileceklerini söyledi.

TC Lefkoşa Büyükelçisi  Halil İbrahim Akça'da , ‘’Yüksek Öğretim adası Olan Kuzey Kıbrıs’a eksikliği yaşadığımız İlahiyat Fakültesini hizmete sunan ve %100 burs ile katkı sağlayan Yakındoğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat Günsel’e, katkılarını ve desteklerini esirgemeyen Marmara Üniveristesi’ne ve YÖK Başkanı Yekta Saraçoğlu’na Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Üniveristelere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.’’dedi.

Yakındoğu Üniversitesi Mezun öğrencilerle yaptığı istişarelerden bahseden Akça, din konusunda duruşlarıyla bilgileriyle ve yaşayış tarzlarıyla büyük bir sorumluluk sahibi olacaklarını temmenisini ve hakkıyla yerine getireceklerini belirtti ..

Daha sonra İlahiyat Fakültesi Korosu Türk Sanat Müzikleri ile törende eğlenceli anlar yaşatırken, Seyfullah Kartal ‘’Bize Emanet’’ şiiriyle duygusal anlar yaşattı.

Ve coşkulu tören mezun öğrenciler sırasıyla  TC. Lefkoşa Büyükelçisi Halil ibrahim AKÇA, Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel, Rektör Prof Dr. Ümit Hassan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Emin Arat ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Köse ve YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim  Çapak ile  Öğretim Üyelerinden diplomalarını büyük bir sevinçle teslim aldılar...

Törenin sonunda ise öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar...

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel Diploma töreninin ardından  Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Arat onuruna Yakın Doğu Köşkünde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Marmara Üniversitesi ve YDÜ İlahyat fakültesi öğretim üyeleri ve konuklar katıldı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Arat onuruna verilen resepsiyonda günün anısına Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ile Rektör Prof.Dr. Ümit Hassan'a plaket takdim etti.Dr.Günsel ise Kıbrıs el işi Lefkara takdiminde bulundu.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler