• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

LAÜ’de “Dünya Müzeler Haftası Açılış Paneli” düzenlenecek

LAÜ’de “Dünya Müzeler Haftası Açılış Paneli” düzenlenecek

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferda Kömleksiz öncülüğünde 18 Mayıs Dünya Müzeler Haftası nedeniyle “Dünya Müzeler Haftası Açılış Paneli” yapılacak. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda 18 Mayıs Pazartesi günü 10:30- 12:00 saatleri arasında gerçekleşecek panel öncesinde “Güzelyurt Arkeoloji Müzesi’nden Çocuklara Hikayeler” konulu performans sergisi yapılacak.

Panele konuşmacı olarak KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi Müdürü Emine Sivri, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Okvuran, Yrd. Doç. Dr. Ferda Kömleksiz ve Arkeolog Dr. Hazar Kaba katılacaklar.

Kömleksiz, amaçlarının KKTC’de müze eğitimini canlı tutmak olduğunu belirterek panel öncesi iki yıl boyunca Drama, Topluma Hizmet Uygulamaları ve Yaratıcılığın Geliştirilmesi Dersi kapsamında öğrencileri ile birlikte yaptığı projeleri Dünya Müzeler Haftası nedeniyle sergileyeceklerini söyledi. Kömleksiz, KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’nın her yıl Dünya Müzeler Haftası etkinlikleri ile ilgili uluslararası bir broşür yayınladığını, bu yıl yayınlanan broşür içerisinde LAÜ’de gerçekleşecek olan panel ve performans sergisininde yer aldığını ifade etti.

Çeşitli etkinlikler düzenlenecek

Etkinliklerde Drama grubu öğrencilerinin Helenistik ve Roma Dönemi insanları olarak misafirlerin karşılarına çıkacaklarını söyleyen Kömleksiz, aynı öğrencilerin konferans salonu girişinde “Güzelyurt Arkeoloji Müzesi’nden Çocuklara Hikayeler” adlı canlı performans projelerini sergileyeceklerini, öğrencilerin Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’nden seçmiş oldukları bir objenin kitablarını yaptıklarını ve bu kitablarla çocuklara canlı bir müze eğitimi vereceklerini belirtti. Ayrıca sinevizyon kullanarak öğrencilerin hazırladıkları kısa drama filmleri de gösterileceğini söyleyen Kömleksiz, bir öğrenci Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’ne gittiğinde neler yapabilir? sorusuna yönelik müze eğitim paketi yaptıklarını ve bunu panolarda sergileyeceklerini dile getirdi.

Kömleksiz, Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi desteği ile yürüttükleri “Güzelyurt Arkeoloji Müze Paketi” çalışmalarını yaz döneminde tamamlayarak KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na teslim etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Panel sonrasında ise Soli Antik Kenti ve Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’ne rehber eşliğinde inceleme gezisi düzenleneceği bildirildi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler