• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Lefkeliler LAÜ Merkez Yurdunun açılmasından memnun

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Lefke Merkez Öğrenci Yurdu, 1972 m² alanı ve 320 kişilik yatak kapasitesi ile LAÜ öğrencilerine hizmet etmeye başladı.
Lefkeliler LAÜ Merkez Yurdunun açılmasından memnun

 Lefke’nin Merkezinde bulunan, A, B ve C Blok, zemin, birinci ve ikinci kat olmak üzere, üç bloktan ve üç kattan oluşan yurt, bölgenin doğal ve tarihi yapısına da zarar vermeden inşa edildi.  Üniversitenin sürekli artan öğrenci sayısı nedeni ile bölgeye yapılan yurt, öğrencilere rahat bir yaşam alanı ve bölgeye katkı sağlamak amacı ile 2016-2017 Akademik Yılı başında öğrencilerin kullanımına açıldı. Açılan yurtta engelli dostu odaların yanı sıra her kata özel ortak mutfak ve etüt odası yer alıyor.

   Lefke halkı da yurt hakkındaki düşüncelerini ve memnuniyetlerini dile getirdiler:

Ufuk Özdemir: 2000’li yıllarda ben de LAÜ’de öğrenciydim. O dönemle kıyaslarsak oldukça hızlı bir gelişme oldu, abartılı bir şekilde her yere dağılmadı gayet düzenli bir şekilde değişiyor. Lefke merkez olarak bakarsak normalde üniversite Lefke’den uzak ve çok katkısı yokmuş gibi duruyordu. Şu an bir iki yurt yapılmasıyla hem nüfus açısından hem de esnaf, halk açısından ve halk ile üniversitenin birliği açısından tabiki öğrencilerin Lefke merkezde olmasının faydası var. Sadece üniversitenin çevresel faktörlere dikkat etmesi ve bölge halkıyla beraber hareket etmesi gerekiyor. Yeni mekanların yapımı, daha çok öğrencilerin yemek yiyebilecekleri cafe, restorant gibi yerlerin açılması da bölge halkına düşer. Yurtların Lefke bölgesine kaymasıyla bu yeniliklerin yapılması artık mümkün.  

Hatice Gençler: Lefke’de yurdun açılması esnafa büyük avantaj, öğrencilerin restorantlara, marketlere ekonomik olarak katkısı fazla, sınavlardan sonra öğrenciler bölgeden gittiklerinde bölge sakinleşiyor. Gemikonağı’nda kızımın restorantı var. Gözlemlediğim kadarı ile öğrencilerden dolayı çok yoğun oluyor.

Dilek Kaya: Son iki yıl içerisinde LAÜ oldukça gelişti. Lefke’deki yurdun bölgeye getirisi var, keşke daha çok yapılsa ama doğayı bozmadan. Yurdun görünmeyen yerde olması daha avantajlı çünkü, doğanın görüntüsü bozulsun istemiyoruz.

Saliye Taşar: Lefke Merkez Yurdu’nun açılması ve Hazırlık Okulu binasının Lefke’ye taşınmasıyla git gide azalan nüfusun artış göstereceğini ve bunun yanında bölge esnafına da maddi açıdan katkı sağladığını düşünüyorum.

Mustafa Yöney: Gözle görünen elle tutulur gelişmeyi inkar etmeye gerek yok. Üniversitenin bölgeye her türlü katkısı vardır. Son günlerde gündeme gelen bölgenin ilçe olmasının esas nedeni bile üniversiteye dayanır. Bölgede yurt yapılması çok iyi, keşke şehircilik imar planına takılmasaydı ve biraz daha yüksek yapılabilseydi. Çünkü yıllar boyunca Lefke Avrupa Üniversitesi adına Lefke kasabasına birşey yapılmamıştı. İyi yönetici nerede olsa iyi yöneticidir, Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen 20 senede başkalarının yapamadıklarını 3 yılda yaptı, çünkü ben bu üniversitenin burada açılmasında bilfiil aktif rol oynadığımdan bütün süreçlerine hakimim.

Hüseyin Emel: Yurdun bölgede açılmasıyla Lefke’de canlılık oldu. Yurtta 320 kişi varsa, Lefke halkı öğrencilerin tümünü Lefkede görmeyi bekliyor. Eskiye göre öğrencilerin bölgeye katkısı daha fazla  olduğunu biz bölge halkı olarak gözlemliyoruz. Lefke’nin içinde öğrenciye hitap eden güzel yerler olursa öğrenciler daha fazla Lefke’de vakit geçirebilecekler.

Çimen Ünsaç: Üniversite öğrenci ve yatırım yönünden evet gelişti. Yurdun Lefke’de açılması esnafın işini hareketlendirdi. Öğrencilerin talepleri ve istekleri arttı. Üniversite son yıllarda arttırdığı öğrenci sayısı ile başarılı bir yükseliş sergiliyor. Üniversite kalitesini artırarak büyürse, öğrenci sayısının daha da artmasını isterim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler