• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

UKÜ’nün ev sahipliğindeki “13. IEEE HONET” konferansı başladı

UKÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen 13. Uluslararası IEEE HONET (High Capacity Optical Networks and Emerging/ Enabling Technologies) Konferansı başladı.
UKÜ’nün ev sahipliğindeki “13. IEEE HONET” konferansı başladı

Girne Acapulco Hotel’de gerçekleştirilen Konferans Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, ABD’nin University of North Carolina at Charlotte ve State University of New York ile KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası işbirliğinde yapılıyor.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’nin onursal başkanlığında gerçekleştirilen konferansa, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Milletvekili Hasan Taçoy, UKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan ve SUNY Fredonia University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Arnavut, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, BTHK Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük, KIB-TEK Müdürü Gürcan Erdoğan, EMO Başkanı Mert Girgen katıldı.

Toycan: Kuzey Kıbrıs’ın bilimsel anlamda tanınmasına katkı sağlayacak

13. Uluslararası IEEE HONET Konferansı’nın açış konuşmasını gerçekleştiren UKÜ Rektör Danışmanı ve  IEEE HONET 2016 Eşbaşkanı Doç. Dr. Mehmet Toycan konferansın Kuzey Kıbrıs’ın bilimsel anlamda tanınmasına katkı sağlayacağını ve akademik anlamda yararlı olacağını dile getirerek konferansın önemine dikkat çekti.

Nadiri: UKÜ uluslararası işbirliktelerine büyük önem vermektedir

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak böylesi prestijli ve önemli bir konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, HONET Konferansı’nın bilimsel anlamda yararlı olacağını söyledi.

Nadiri, 101 farklı ülkeden 15 bine yakın öğrenci ile UKÜ öğrencilerine çok kültürlü bir ortamda eğitim sunduklarını belirterek üniversitelerin üç temel misyonunun eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olduğunu söyledi. Rektör Halil Nadiri, UKÜ’nün de bu anlamda bölgenin lider öğretim kurumlarından biri olduğunun altını çizerek Üniversite’nin vizyonunun uluslararası standartlarda kaliteli eğitim vermek olduğunu vurguladı. UKÜ’nün öğrenci sayısı ve fiziksel gelişme yanında uluslararası iş birlikteliklerine de büyük önem vermekte olduğunu ve son yapılan anlaşmalarla birlikte dünyanın saygın 200’ü aşkın üniversitesiyle akademik işbirliği anlaşmaları yapıldığını anımsatan Prof. Dr. Nadiri HONET Konferansı’nın gerçekleşmesinde katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti ve konferansın bilim dünyasına önemli katkılar yapacağına inandığını vurguladı.

Atun: Üniversitelerin bu tarz konferanslara ağırlık vermesi önemli

Konferans’ta konuşan Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun, UKÜ’nün tanıtım videosunda yer alan “Potansiyeli Keşfet” sloganından yola çıkarak üniversitelerde buna benzer konferansların yapılmasının önemine dikkat çekti. Bakan Atun, son günlerde yaşanan Rusya-Türkiye enerji anlaşmasını örnek göstererek, enerjinin global anlamda ülkeler arası ilişkilerde önemli rol oynadığının altını çizdi.

Berova: UKÜ’ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz

Üniversitelerin temel misyonlarından eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmetin UKÜ’de mevcut olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, tüm çağdaş üniversitelerin bu şekilde olması gerektiğine dikkat çekti. Berova, böylesine anlamlı bir konferansa ev sahipliği yapmasından dolayı UKÜ’ye teşekkürlerini sundu.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin ev sahipliğinde düzenlenen 13. Uluslararası IEEE HONET (High Capacity Optical Networks and Emerging/ Enabling Technologies) Konferansı 14 Ekim’de Girne Apaculco Hotel’de devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler