• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

ARDA “Cinnet Mevsimi” ile yeniden hayat buluyor

Arda, yaşam hikayesinden yola çıkarak yapılan belgesel projesi ‘cinnet mevsimi’ ile tekrar hayat buluyor.
ARDA “Cinnet Mevsimi” ile yeniden hayat buluyor

Yönetmenliğini Elvan Levent’in yaptığı belgesel Kıbrıs’ta konuyla ilgili ilk kapsamlı belgesel niteliği taşıyor.               Belgesel 16 Aralık akşamı Yakın Doğu Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Turuncu Salon'da 'Cinnet Mevsimi'nin gösterimi gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gösterilen  belgesele ilgi büyük oldu, duygusal anlar yaşandı. İlk kez seyirciyle buluşan ‘Cinnet Mevsimi’ tanıtım gecesi ilk olarak  yönetman Elvan Levent ve Arda ailesi adına Gülseren Erkan’ın konuşmalarıyla başladı. Ve gösterimi ile devam etti.  

Elvan; keşke bu filmi yapmamış olsaydık.                             Keşke ile başlamak istemezdim... Ama keşke Kıbrıs’ta  uyuşturucu ve özellikle sentetik uyuşturucu kullanımı bu boyutta olmayaydı. Keşke gençler ölmeyeydi ve onlerı kurtarabilecek bir düzen kurabilmiş olsaydık...  Ve keşke biz de bu filmi yapmamış olsaydık. Ne yazık ki durum böyle değil, tam tersi.                                                                                       Biz bu gece burdayız, ‘Cinnet Mevsimi’ni izlemek üzere.        

Erkan: Bazı olaylar milat oluyor

Çevresi tarafından sevilen, henüz 26 yaşında olan Arda Erkan geçtiğimiz yıl hayatını kaybetti...                                                 Çocuklarını yaşatmayı beceremeyen bir ülkenin en pisi pisine hayattan koparılıp alınmış gençlerinden .                                                                          Bazı olaylar var, insanın hayatına damgasını vuruyor ve adeta milat oluyor. Arda’nın gidişi öyleydi. İnanılması imkansız olan ve ağrısı da ömür boyu kalan – kalacak olan… .                                                                                                               Hem ailesi hem de sevenlerini yasa boğan bu kaybın ardından  Arda’nın ilk saniyesinden  son saniyesine kadar  gerçek hayatından  yola çıkılarak  yaşam serüveninin  belgesel projesi ‘cinnet mevsimi’ ile  Arda tekrar hayat buluyor.                                                                                                    Arda beden olarak yanımızda olmaya bilir ama enerjisiyle  gençlermize ve toplumumuza  ışık tutmak için hep yanımızda olacak.                                                                                                Bu yaşam serüveni  hem şidiki hem de gelecek kuşaklara  bir ders niteliğinde aktarılacak.                                                                                                   Arda’dan bize kalan sevgiyi sizlerle paylaşarak büyütmeyi seçtik.                                                                                                     ‘cinnet mevsimi’ Arda’dan toplumumuza yeni yıl armağanı olsun.                                  

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler