• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

"Güvenlik için perde gerisinde faaliyetler"

"ABD ve İngiltere’nin başrollerde bulunduğu uluslararası oyuncuların", Kıbrıs sorununa ilişkin beşli konferansın toplanması ışığında perde gerisi faaliyetlere başladığı belirtildi.
"Güvenlik için perde gerisinde faaliyetler"

Fileleftheros gazetesi “Güvenlik İçin Faaliyetler” başlıklı haberinde ABD ve İngiltere’nin başrollerde bulunduğu uluslararası oyuncuların, 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek Kıbrıs’a ilişkin beşli konferansı toplanması öncesindeki perde gerisi faaliyetlere hızlı bir şekilde girdiğini yazdı.

Gazete Brüksel’deki NATO zirvesinin değerlendirilerek, bu çerçevede bir çok görüşmenin gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları ile ayrı ayrı bir araya geldiğini yazan gazete, Güvenlik başlığıyla ilgili konuları ele aldığını belirtti.

Çavuşoğlu’nun, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile de bir araya geldiğini belirten gazete, Amerika ve İngiltere’nin, beşli konferansın sonuç vermesi için uğraştığını yazdı.

Gazete haberinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, müdahil tarafları, müzakerelere yeniden dönmeleri için ikna etmek amacıyla  9 Aralık’ta Ada’ya ziyaret gerçekleştirmesinin planlandığını ancak liderler arasındaki yemekte bir uzlaşmanın çıkmasının ardından bu ziyaretin nedeninin ortadan kalktığını anımsattı.

Gazete ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland’ın ise elindeki Güvenlik konusundaki çeşitli fikirlerle, faaliyette bulunduğunu belirtti. 

Gazete Yunan kaynaklarına dayanarak Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın, Brüksel’de ya da yarın Hamburg’da TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmesinin beklendiğini, bunun da TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasındaki görüşmeye hazırlık çerçevesine dayandığını yazdı. 

Atina’nın, beşli konferansa katılması önkoşulu olarak Yunanistan ve Türkiye arasında Güvenlik konularında önceden uzlaşma sağlanmasını ortaya koyduğunu yazan gazete, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın dün akşam ayrıca BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Habere göre Kocas ve Eide arasındaki telefon görüşmesi Eide’nin Ankara’yı ziyaretinden bir gün sonra ve Kocas-Çavuşoğlu görüşmesi ışığında yapıldı.

Gazete Eide’nin Ankara ziyaretinde açıklama yapmaktan kaçındığını Türk tarafından da herhangi bir açıklamanın gelmediğini belirtti.

Habere göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yarın Kudüs’te gerçekleştirilecek olan Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail üçlü zirvesi çerçevesinde ve aynı zamanda gelecek hafta yapılacak AB zirvesinde konuşma imkanı bulacağına da dikkati çekti.

Alithia gazetesine göre BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Yunan Bakan'a, Ankara temasları hakkında bilgi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler