• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

UKÜ’de Bilgisayar Bilimi Kulübü’nün açılış töreni düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Bilgisayar Bilimi Kulübü’nün açılış töreni düzenlendi.
UKÜ’de Bilgisayar Bilimi Kulübü’nün açılış töreni düzenlendi

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene  öğrencilerin yanı sıra Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Devrim Seral, bölüm öğrencilerinden Emre Tüfekçi ile Daniella Bature ve Bilgisayar Bilimi Kulüp Başkanı Yasser El Kabbout katıldı.

Törenin açış konuşmasını Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Devrim Seral yaptı. Konuşmasında Bilgisayar Bilimi Kulübü etkinliklerine katılmanın öğrenciler için önemine değinen Seral, “Eğitim sadece dersleri dinlemekten ibaret değildir, etkinliklere katılmakla eğitim tam anlamıyla gerçekleşir.” dedi.

Tüfekçi: “Edindiğimiz tecrübeler, meslek hayatımızdaki başarımızı belirler”

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emre Tüfekçi, konuşmasında törenin yapılmasında iki amaçlarının bulunduğunu belirtti. Tüfekçi, bu amaçları Bilgisayar Bilimi Kulübü olarak öğrencilerle tanışmak, öğrencilerin beklentilerini öğrenip, kulüp etkinliklerine ona göre yön vermek ve kulüp içerisinde önceden neler yaptıkları, bundan sonra neler yapacakları konusunda öğrencileri aydınlatmak olarak sıraladı. Etkinliklere katılımın meslek hayatındaki başarıyla doğrudan ilgili olduğunu aktaran Emre Tüfekçi, dünyanın her yerinde Matematik, Fizik ve Programlama derslerinin aynı şekilde anlatıldığını söyledi.  Mesleki hayatta görülen derslerden çok edinilen tecrübelerin öğrencileri iyi bir noktaya taşıyabileceğini ifade eden Tüfekçi, “Şüphe yok ki meslek hayatınızdaki başarınız, katıldığınız seminer sayısıyla orantılı bir biçimde artış gösterecektir.” dedi.

Kabbout: “Kulüp olarak bu yıl daha aktif olacağız”

Bilgisayar Bilimi Kulüp Başkanı Yasser El Kabbout, Kulüp’ün kuruluş amacını ‘günümüzde var olan yazılım, donanım ve mobil tabanlı her türlü sistem hakkında bilgi verme, geliştirme ve bunları uygulama’ olarak açıkladı. Kabbout, Kulüp’ün aynı zamanda insanları bilgisayar ve internet kullanımına teşvik etme ve dünyadaki bilgisayar kullanıcılarının birbirleriyle etkileşim halinde olmalarını ellerinden geldiğince sağlama amacının da bulunduğunu kaydetti.

Yakın tarihlerde söz konusu kulübün gelişmesi ve daha da genişleyip sesini duyurabilmesi açısından konferanslar, seminerler düzenleneceğini belirten Bilgisayar Bilimi Kulüp Başkanı Yasser El Kabbout, bu organizasyonlara alanında uzman, profesyonel eğitimcileri davet edeceklerini aktardı. Kabbout, UKÜ Bilgisayar Bilimi Kulübü’ne benzer kulüplerle işbirliği yapmak istediklerini de belirterek, “Bilgisayar yazılımı ve donanımı konusunda daha ileri bir noktaya ulaşacağız. Bu organizasyonların yanında aynı zamanda E-Spor adı altında yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler